Renser skibes spildevand

Et anlæg som renser skibes spildevand har sat skub i omsætningen hos skibsudstyrsproducenten Gertsen & Olufsen. Anlægget er baseret på bakteriel rensning og er let at vedligeholde. Næste generation af anlægget er på vej.

Lars Ligaards indsigt i anlægget er ikke tilfældig. Det var ham, der udviklede det i 2002, året efter han var tiltrådt i firmaet..

31.03.2008

CSR.dk

Den internationale søfartsorganisation IMOs regler for skibes spildevand, som trådte i kraft i september sidste år, er blevet startskuddet til et rent salgseventyr for skibsudstyrsproducenten Gertsen & Olufsen i Hørsholm.

”Vores rensningsanlæg, som er 100 % miljøvenligt, blev certificeret af IMO i 2002. Det er unikt ved, at det ikke bruger kemikalier, men i stedet fungerer ved hjælp af en bakteriekultur, ” forklarer maskinmester Lars Ligaard, som i marts deltog i Dansk Eksportforenings fællesstand på Vietship 2008-messen, som blev afholdt i Vietnams hovedstad, Hanoi.

Næsten klar til at opfylde strengere krav
IMO-reglerne, der pålægger alle skibe at være udstyret med rensningsanlæg, står allerede til at blive strammet med virkning fra 2010.

”De krav er vi i gang med at leve op til,” siger Lars Ligaard og fortsætter: ”Vi får anlægget testet efter 2010 normerne af et tysk institut, der er godkendt dertil af IMO, så det ruller for fuld skrue derud af.” Om to måneder forventes resultaterne og en IMO certificering at foreligge, og det vil yderligere styrke virksomhedens konkurrencekraft.

”Anlægget er konstrueret, så det er ganske simpelt og stabilt at betjene, og vi kan prale med, at det er næsten vedligeholdelsesfrit. For at foretage den smule vedligeholdelse, der trods alt skal til, behøver man ikke at gå ind i systemet, men kan tage det hele udefra.”

Microback Bioreactor, som er anlæggets produktbetegnelse, har tillige den fordel, at dets reaktionstid, tiden fra spildevandet kommer ind til det løber rent ud igen, typisk er 4-6 timer, mod traditionelle anlægs 8-12 timer.
Anlægget er i øvrigt fuldt ud produceret i Danmark, forklarer Lars Ligaard: ”Vi har de sidste 5 år haft fast samarbejde med A. Schmidts Marine-El A/S i Bur vest for Holstebro. De tager sig af al vor produktion, mens vi laver produktionstegninger, skæretegninger og design og selvfølgelig også står for salget.”

Strengere miljøregler skaber nyt marked
De skærpede IMO-krav er i øvrigt endnu et eksempel på, at høje miljøkrav kan skabe attraktive markeder for danske virksomheder. For Gertsen & Olufsen var rensningsanlægget et helt nyt produkt i sortimentet, efter virksomheden for ti år siden foretog en drastisk forandring fra at være agent med salg af udenlandsk skibsudstyr til, i lyset af den kraftige reduktion i dansk værftsindustri, at kaste sig over egenproduktion. I første omgang i form af systemer, der modvirker vibrationer fra skibenes hovedmotorer, et produkt som virksomheden har stor succes med og som til dato er solgt i 350 eksemplarer.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

22.04.2024CSR.dk

Internationale forskere: Reducér plastikforbrug før genanvendelse

22.04.2024CSR.dk

Carlsberg Group og WWF Verdensnaturfonden vil sammen beskytte vådområder i Kina og Laos

17.04.2024HORTEN ADVOKATPARTNERSELSKAB

Sponseret

Stor interesse for opførelse af bæredygtige anlæg på fast ejendom

16.04.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Fremover skal bygningsdrift kunne svanemærkes

16.04.2024Topsoe A/S

Sponseret

Navigating the routes to decarbonized shipping

16.04.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

CO2-kreditter: Måske en del af løsningen

16.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.04.2024CSR.dk

To miljømilliarder til bedre vandmiljø, mere skov og rent drikkevand

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klappir Nordic ApS
Morgenmøde
Breakfast brief on ESG Strategy and Data

You can expect: Real case learnings on ESG strategy implementation from Viggo, data reporting best practices from Klappir's experience, knowledge on CO2 reduction from The 0-mission.

Dato

23.04.2024

Tid

08:00

Sted

4 Tømmergravsgade 2450 København

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

23.04.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

PwC Danmark
Webinar
Strengthen Sustainability Reporting with Due Diligence Processes

The EU has reached a political agreement on the corporate sustainability due diligence directive (CS3D).

Dato

24.04.2024

Tid

09:00

Sted

Online