Renovering til fremtidens standard

I Albertslund er Danmarks første CO2-neutrale klimarenoverede hus netop blevet færdigt under navnet ”Albertslund konceptet” - projektet bidrager med to nyudviklede præfabrikerede systemer: solprismet og et komponentbaseret facadeisoleringssystem.

Det energineutrale hus i Albertslund - Til venstre skimtes husets egen private mølle og på taget solprismet..

04.12.2009

CSR.dk

Umiddelbart adskiller det røde hus på Høkerlængen 2 i Hyldespjældet, Albertslund sig ikke fra de andre røde huse i området. Og dog. Kigger man lidt nærmere efter, får man øje på en vindmølle i miniatureudgave placeret lige ved siden af huset. Vindmøllen er en del af en netop færdiggjort renovering, som huset har været igennem. Huset i Albertslund er nemlig Danmarks første CO2-neutrale klimarenoverede hus. Ifølge Povl Markussen, beboerrepræsentant i Hyldespjældet er huset ikke renoveret til nutidens standard, men derimod til fremtidens standard. I Hyldespjældet håber man, at projektet kan inspirere både andre boligselskaber men også andre kommuner og eventuelt andre lande. Povl Markussen håber og tror, at man med renoveringen sender et signal til det store system.

Energirenovering med mange elementer
Huset er blevet renoveret med præfabrikerede højisolerede væg- og tagelementer, der på kort tid er monteret på husets facader og tag. Hovedparten af arbejdet er således foregået udefra, så husets beboer har været generet mindst muligt under renoveringen. Huset er desuden forsynet med en præfabrikeret solprisme på taget. Den indeholder solceller til boligens elforbrug, solfangere til varmt brugsvand samt et tagvindue, som giver lys ned i boligens opholdsrum. Samtidig er der plads til en varmtvandsbeholder, en varmepumpe der udnytter varmen i spildevandskloakken og ikke mindst et ventilationsanlæg med varmegenvinding på op imod 90 procent, der både sikrer et godt indeklima og et lavt energiforbrug. For at kunne producere vedvarende energi nok til at dække husets forbrug, er huset blevet forsynet med en lille vindmølle, som er placeret lige ved siden af huset.

Fortiden møder fremtidens renovering
Huset i Hyldespjældet er det første af ni boliger, der indgår i det EUPD (Energiteknologiske Udviklings og Demonstrationsprogram)-finansierede projekt, ”Albertslund konceptet”. Projektet energirenoverer og opdaterer en række tidstypiske bygninger opført i 1960-1970. ”Albertslund konceptet” er et led i opfyldelsen af Albertslunds klimaplan 2009-2012, som skal reducere kommunens CO2-udslip med 25 procent. Erfaringerne fra projektet indgår i Albertslund Syd, i et af de største renoveringsprojekter i Danmark, hvor 2.200 boliger vil blive energirenoveret i de kommende år. Og ifølge Martin Rubow, arkitekten bag projektet, er netop renovering af gamle bygninger essentielt for nedbringelse af klimabelastningen:

”Det største potentiale for energibesparelser ligger i den eksisterende bygningsmasse. Det er ikke svært at tilpasse nybyggeri til klimakravene. Det er de CO2-neutrale renoveringer af allerede eksisterende bygninger, der er udfordringer i. Det er dog ikke teknikkerne som sådan, der er vanskelige. Det, der mangler, er incitamenter til at påbegynde renoveringer af gamle bygninger, hvad enten de består af gulerod eller pisk,” siger Martin Rubow.

Huset i Hyldespjældet er udviklet og projekteret af Rubow Arkitekter, Cenergia og Moe & Brødsgård. Udviklingen af prøvehusene er støttet af Energistyrelsens EUDP-midler, Landsbyggefonden og Albertslund Kommune. I samarbejdet indgår endvidere, Rockwool, Danfoss, Velux, Cenergia, Niras, Teknologisk Institut og Kuben Management.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

12.06.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

Sådan arbejder du strategisk med dit klimaregnskab

12.06.2024Dansk Retursystem

Sponseret

NTO skal levere automatiseret optælleanlæg til ny pantfabrik

12.06.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

12.06.2024CSR.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

11.06.2024CSR.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

14.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København