Rejseplanen - nu med CO2-beregner

Rejseplanen fås nu med en CO2-beregner. I forbindelse med søgningen indeholder svaret en lille ny knap "CO2 Miljø"....

Det vigtige er budskabet om, at rejser med tog og bus er væsentligt bedre for miljøet end rejser i bil, siger DSB’s administrerende direktør Søren Eriksen..

23.03.2009

CSR.dk

Rejseplanen fås nu med en CO2-beregner. I forbindelse med søgningen indeholder svaret en lille ny knap "CO2 Miljø". Når man trykker på den, får man vist to søjler: En grøn, der viser CO2-udledning pr. passager for den samlede rejse med kollektiv trafik, og en rød, der viser udledningen for den samme rejse i bil. DSB’s administrerende direktør Søren Eriksen er begejstret for den nye service, der matcher DSB’s vision og nye grønne logo på fornemmeste vis.
"Nu kan vores kunder tydeligt se, hvor stor en positiv forskel, det gør for miljøet, at de vælger den kollektive trafik frem for bilen. Virksomhederne kan bruge redskabet aktivt i deres miljøstrategi, da det på Rejseplanen bliver meget tydeligt, hvor godt tog og bus understøtter en virksomheds grønne profil", siger Søren Eriksen.
Han understreger, at tallene er beregnet ud fra en gennemsnitsbetragtning, og at det er muligt at finde eksempler på rejser, som adskiller sig fra oplysningerne på Rejseplanen.
- I det overordnede billede er det ikke afgørende. Det vigtige er budskabet om, at rejser med tog og bus er væsentligt bedre for miljøet end rejser i bil, siger Søren Eriksen.

Et godt beslutningsværktøj
Privatbilismen står for næsten halvdelen af CO2-udledningen fra transportsektoren. Miljøberegneren er et godt beslutningsværktøj, når man ønsker at vælge den kollektive trafik frem for bilen, mener administrerende direktør i Trafikselskabet Movia, Dorthe Nøhr Pedersen.
"Nu sætter vi konkrete tal på det, som alle ved; nemlig at kollektiv trafik er den mest miljørigtige måde at rejse på. Når man kan rejse hurtigt og komfortabelt med bus og tog, og desuden få en klar miljømæssig gevinst oveni, så bliver valget af transportmiddel lidt lettere", siger Dorthe Nøhr Pedersen.
At der virkelig er tale om en CO2-bonus ved kollektiv trafik, viser Rejseplanens miljøberegner med al tydelighed. Eksempelvis udløser en bilrejse mellem DTU i Lyngby og Toftegårds Plads i Valby 4,1 kg CO2, mens udslippet ved den samme rejse i bus og tog kun er på 1,6 kg pr. passager. Kollektiv trafik er altså ud fra det valgte eksempel næsten tre gange så skånsom overfor miljøet som privatbilen.

Om CO2-beregneren
Rejseplanens miljøberegner er et værktøj, som kan give en indikation af, hvor meget mindre CO2 man udleder, hvis man rejser kollektivt i stedet for med bil. Værdierne i beregneren tager udgangspunkt i en fælles europæisk beregner, Ecopassenger.
I beregneren indgår al udledning, som er forårsaget af at køre bil, bus og tog. Der medtages udledninger fra selve driften af det pågældende transportmiddel og fra energiproduktionen, herunder energiudvindingen. Tal for DSB og Metro er fra Ecopassenger og indeholder værdier for hhv. diesel og elektriske tog og for hhv. Intercity og regional/s-tog. For busserne er CO2 udledningen beregnet ud fra Trafikselskabets Movias grønne regnskab for busserne, som angiver en CO2 udledning per personkm. For bilerne er tallene baseret på udledningen fra en nyere, mellemstørrelse bil.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

25.04.2024HORTEN ADVOKATPARTNERSELSKAB

Sponseret

NEKST – Farvel til gas i danske hjem

24.04.2024DAKOFA

Sponseret

Endnu et ”ja tak” til genbrugsemballagerne

24.04.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Få klimavenlige shoppingvaner

24.04.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Hvorfor håndlavede produkter?

24.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

23.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Investér i et bæredygtigt arbejdsmiljø

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

SUSTAINX ApS
Webinar
Hvordan lykkes man som ESG-ansvarlig?

Et indblik i opgaver, processer og strategier

Dato

30.04.2024

Tid

11:00

Sted

Teams