Regeringsinitiativ om mere grøn energi er endnu ikke indfriet

For at øge tempoet på opførelsen af vedvarende energi afsatte et politisk flertal sidste år 28 millioner til et nyt grønt partnerskab. Men det endnu ikke blevet en realitet, og nu risikerer pengene at gå til spilde, lyder kritikken blandt andet.

Ifølge Klima- og Energiministeriet har valgkamp og regeringsforhandlinger sat arbejdet med initiativet på pause. Arkivfoto. .

27.01.2023

CSR.dk

På trods af efterspørgsel og et stigende behov efter mere vedvarende energi som vindmøller og solceller er produktionen gået helt i stå – en analyse fra Energistyrelsen viser blandt andet, at der i år og næste år ikke kommer til at blive bygget en eneste vindmølle på land.

Det skriver Information på baggrund af en artikel fra Danmarks Radio.

I forbindelse med finansloven for 2022 blev regeringen, SF, De Radikale, Enhedslisten og Alternativet ellers enige om at afsætte syv millioner kroner årligt til udbygning af vedvarende energi mellem 2022 og 2025, hvilket løber sig op på 28 millioner kroner i alt.

Læs også: Analyse: Her skal de grønne ambitioner omsættes til handling

Det første spadestik er dog ikke taget endnu, og det møder kritik fra Kristine van het Erve Grunnet, afdelingschef i brancheorganisationen Green Power Denmark, og afdelingschef hos Danmarks Naturfredningsforening Jens Anton Tingstrøm Klinken.

Kristine van het Erve Grunnet fortæller blandt andet, at pengene risikerer at gå til spilde, hvis der ikke bliver handlet.

”Vi står i flere kriser, hvor vi har brug for at finde fælles løsninger for at få mere grøn strøm, uden at det sker på bekostning af naturen. Vi havde håbet, at det her partnerskab kunne tage hul på den store opgave. Fordi vi nu har spildt et år, har vi tabt syv millioner af de afsatte midler. Nu er der 21 millioner tilbage,” hun til Information.

Viden mangler
Et af de centrale punkter i regeringsaftalen er blandt andet, at ministerier, nonprofitorganisationer og erhvervslivet skal gå sammen om at udvikle ”ny viden og teknologi”, som kan bringe Danmark i en grønnere retning.

Derfor ærgrer det Jens Anton Tingstrøm Klinken, at projektet ikke er igangsat endnu, fordi der i øjeblikket mangler viden, hvordan udbygningen af vedvarende energi kan påvirke naturlivet.

Læs også: Green Power Denmark: Lad teknologier bygge bro mellem grøn energi og naturhensyn

Han fortæller til Information, at man med den indsigt vil undgå, at vindmølleprojekter bliver stoppet på grund af naturhensyn.

Klima- og Energiministeriet oplyser i en skriftlig kommentar til Information, at man i øjeblikket undersøger, hvordan de resterende penge til initiativet kan fremme eksistensen mellem projekter og naturen.

I kommentaren lyder det derudover, at undersøgelsen blev sat på standby grundet det seneste valg og de lange regeringsforhandlinger – men at den nye regering nu skal tage stilling til det videre arbejde.

- HCL

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Viegand Maagøe

Sponseret

Digital CO2-beregner viser uddannelsesinstitution vejen til skarpere klimaindsats

Mere fra...

05.12.2023CSR.dk

Politisk klimaforslag er effektløst, vurderer økonomer

04.12.2023CSR.dk

COP28: lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

01.12.2023CSR.dk

Migrantarbejdere får det farligste arbejde på danske byggepladser

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

30.11.2023CSR.dk

Fynsk virksomhed laver legepladser ud af fiskenet og gamle underbukser

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online