Red Barnet

Verdens førende uafhængige børnerettighedsorganisation
Red Barnet er Danmarks største børnerettighedsorganisation. Vi er medlem af verdens største uafhængige børnerettighedsorganisation, Save the Children. Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande, hvor vi kæmper for børns rettigheder.

Save the Children blev grundlagt i 1919 af Eglantyne Jebb, og i 1945 blev Red Barnet oprettet i Danmark. Vores generalsekretær hedder Johanne Schmidt-Nielsen, og i Danmark har vi omkring 47.000 faste støtter, som alle er med til at gøre en forskel for børn ud fra de principper, som er fastlagt i FN’s børnekonvention. Vi arbejder aktivt for, at børn får indflydelse på den verden, de er en del af.

Red Barnet kæmper for en verden, der respekterer børns rettigheder, og vi arbejder for at skabe bæredygtige forbedringer i børn og unges liv. Vi bekæmper vold, overgreb og mobning, og vi opbygger trygge fællesskaber for børn og familier i udsatte positioner. Vi bekæmper fattigdom, sikrer skolegang og styrker skrøbelige staters modstandskraft mod krige og katastrofer. Vi er der for børn både før, under og efter en krise, og vi arbejder politisk for de dårligst stillede børn og skaber debat om børns livsvilkår. Red Barnet står altid på børnenes side. For alle børn har ret til en tryg og god barndom, og alle børn har ret til at blive hørt.

Red Barnet har mere end 2.000 frivillige, der er organiseret godt 60 lokalforeninger i hele landet. Vores frivillige giver oplevelser til børn på ferielejre, i naturen og i lokale fællesskaber. De driver også genbrugsbutikker og spiller en vigtig rolle ved Red Barnets årlige landsindsamling, hvor der typisk er omkring 10.000 tilmeldte indsamlere.

Adresse

Gammel Kongevej 60, 1850 Frederiksberg C,

Telefon

3536 5555

Seneste nyt

27.02.2024Red Barnet

Sponseret

Toms Gruppen fylder 100 år og forlænger værdifuldt partnerskab med Red Barnet

Siden 2022 har Red Barnet og Toms Gruppen A/S arbejdet sammen om at skabe positive forandringer for børn i udsatte positioner. Nu forlænges partnerskabet, og samarbejdet understreger et fælles ønske om at skabe social bæredygtighed.

Temaer som virksomheden deltager i

Artikler virksomheden er nævnt i

23.12.2022CSR.dk

Nu kan danske virksomheder aktivt bekæmpe børneporno i deres it-miljøer

07.10.2022CSR.dk

NGO's nye partnermodel rammer alles behov bedre

22.11.2021Topsoe A/S

Sponseret

Save the Children and Haldor Topsoe help children in Mali fight the impacts of climate change

03.06.2019CSR.dk

Juletræsvirksomhed fletter verdensmål ind i sin forretningsmodel

07.08.2017CSR.dk

Brugte skoletasker skal hjælpe udsatte børn til et bedre liv

15.01.2016CSR.dk

Ikea-bamser sender børn i skole