Rapport: Cirkulær økonomi kan spare 11 procent af verdens vandforbrug - mindst

Ved at anvende en cirkulær model for forbrug, kan verden skære mindst 11 procent af behovet for ferskvand, siger hollandsk rapport. Masser af forretningsmuligheder i en ny strategi.

Vores anvendelse af vand skal være langt mere cirkulær, siger hollandsk rapport. Det vil kunne spare store mængder vand i fremtiden..

13.03.2017

CSR.dk

Det globale behov for ferskvand ventes at stige med omkring 2 procent om året over de næste årtier, og med en antagelse om, at forsyningen er nogenlunde stabil, så vil det føre til flere situationer med vandmangel adskillige steder på kloden, i høj grad på grund af det lineære forbrugsmønster, der lige nu er aktuelt i sektoren.

Læs også: Dansk vandteknologi besøger Det Hvide Hus

Sådan lyder det indledningsvist i en ny rapport fra den hollandske investeringsbank ING, der derfor peger på behovet for en mere cirkulær tilgang til udfordringen. Her er tanken kort fortalt, at man erstatter den eksisterende take, make and waste-tilgang med en reduce, re-use and retention-model, der lukker kredsløbet i vandsystemet og gør det regenerativt så vandet bevarer sin kvalitet og kan blive brugt cirkulært adskillige gange.

I rapporten ”Less is more: circular economy solutions to water shortages” har ING sammen med partneren Deltares undersøgt de cirkulære potentiale i seks regioner: det nordlige Indien, Californien, Ghana, De Forenede Arabiske Emirater, Bangladesh og Holland.

Konklusionen er at den cirkulære økonomi godt nok ikke er i stand til at fuldstændig at eliminere problemerne med vandmangel, men at den har potentiale til at spare over 400 mia. m3 vand alene i de seks regioner, heraf langt størstedelen i Indien. Det svarer til 11 procent af det globale vandbehov og næsten hele forbruget i USA. På verdensplan kan man kun gisne om, hvad det kan blive til.

Videre peger rapporten på, at en udrulning af principperne i den cirkulære økonomi kræver en gennemgribende ændring væk fra de nuværende, lineære vandsystemer. På den baggrund er en bred vifte af forretningsmuligheder for virksomheder inden for vandforsyningskæderne, eksempelvis omkring effektive vandingsteknikker, bæredygtig pumpning, vandrensning og genanvendelse.

Læs også: Grundfos skal løse global vandkrise

“Rapporten understreger det store potentiale, der ligger i den cirkulære økonomi i forhold til at reducere trykket på vores vandressourcer. (…) Vi skal dog også holde os for øje, at ingen af elementerne i den cirkulære model kan blive implementeret i isolation. Der er en stribe forhindringer for fremskridt, i form af eksempelvis implementeringsomkostninger, regulativ kontrol, gratis rettigheder og hele vandcyklussen fra forsyning til behov og forbrug generelt, der skal forbedres for en cirkulær vandsektor kan blive effektiv og skabe positive resultater”, siger Gerben Hieminga fra ING Economics Department.

-AK

Genan A/S

Sponseret

Livscyklusanalyser: et afgørende værktøj i miljøpåvirkningsvurdering

The 0-Mission ApS

Sponseret

Bæredygtighed i Fokus: Esmark Feriehuse har fundet melodien

Mere fra...

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

30.11.2023CSR.dk

Fynsk virksomhed laver legepladser ud af fiskenet og gamle underbukser

29.11.2023CSR.dk

Hvad vil COP28 handle om?

29.11.2023CSR.dk

Klimakompasset udvides

29.11.2023CSR.dk

Analyse: Omstilling af arbejdsmaskiner fra diesel til el kan spare CO2 og menneskeliv

28.11.2023CSR.dk

Regeringen sender trecifret millionbeløb til landets erhvervsuddannelser

27.11.2023CSR.dk

Forskningsprojekt skal gøre modeindustrien mere bæredygtig

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SUSTAINX ApS

Sæt et stort aftryk på den grønne omstilling som Senior ESG Advisor i SustainX

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online