PwC: Flere virksomheder rapporterer på SDG’erne, men der mangler målsætninger

Ifølge en ny rapport fra PwC er antallet af virksomheder, der inddrager Verdensmålene i sin rapportering stigende, men konkrete målsætninger og egentlig integration af målene er fortsat en mangelvare.

Arbejdsforhold er blandt de mest populære emner at rapportere om blandt virksomhederne i PwC’s undersøgelse. Der mangler imidlertid i høj grad konkrete målsætninger, der kan gøre udmeldingerne til virkelighed..

13.12.2018

CSR.dk

Næsten tre ud af fire (72 procent) af virksomhederne i en undersøgelse fra konsulentbureauet PwC nævner FN’s Verdensmål, SDG’erne, i deres seneste CSR-rapporter. Det er 10 procent mere end sidste år. Men når det kommer til konkrete målsætninger og handlinger, der trækker dem ind i driften, så ser det straks tyndere ud.

Læs også: SDG-rapportering: Vær ærlig, tag alt med og få indstillingen på plads

De 17 SDG'er finder vej til flere og flere rapporter, men de reelle strategier til at gøre dem til konkret handling er en mangelvare, lyder det fra PwC. Illustration: UNDP/MS.

Det konkluderer PwC i analysen ”From promise to reality”, hvor man har undersøgt bæredygtighedsrapporteringen i 729 børsnoterede virksomheder i 21 lande på tværs af seks industrier for at kortlægge anvendelsen af netop SDG’erne.

Selvom inddragelsen af de 17 mål i rapporterne altså er stigende, så viser analysen en mangel på strategier, der kan gøre ordene til virkelighed. Mere præcist har halvdelen af de undersøgte virksomheder identificeret deres vigtigste mål, men kun godt hver fjerde (28 procent) har sat dem sammen med specifikke mål til at vurdere fremskridtet ud fra.

”Kun et lille fremskridt”
Grundlæggende peger PwC på, at der trods det øgede fokus på SDG’erne og det enorme forretningspotentiale (analysen nævner indtægter i billion-klassen og hundredvis af millioner af nye job), så er der fortsat et gab mellem virksomhedernes udmeldte intentioner og deres evner til rent faktisk at trække målene ind i deres kerneforretning og rapportere om dem.

De vigtigste punkter

  • 72 procent af virksomhederne i undersøgelsen nævner SDG’erne; de fleste (60 procent) i deres bæredygtighedsrapporter i stedet for årsregnskaber og lign.
  • 50 procent af virksomhederne har identificeret højprioritets-SDG’er
  • Kun 28 procent fremviser meningsfulde KPI’er relateret til målene
  • 27 procent af virksomhederne nævner SDG’erne som en del af deres forretningsstrategi
  • Kun 19 procent af CEO’s eller formænd nævner SDG’erne i deres beretninger
  • Gennemsnitsscoren for rapporteringskvaliteten hos de virksomheder, der har prioriteret SDG’erne, var 2,71 ud af 5
  • De førende industrier i forhold til at nævne SDG’erne i deres rapportering er Technology, Media & Telecoms and Energy og Utilities & Mining.

”Fremskridtene inden for den generelle opmærksomhed og integration er et positivt skridt for SDG’erne, men det er kun et lille skridt. For hvert eneste af de 17 mål er der akutte udfordringer rundt om i verden, der direkte påvirker erhvervslivet. Selvom der klart er appetit på SDG’erne, så mangler mange organisationer stadig strategier, værktøjer og kulturen til at forvandle ord til handling”, siger Global SDG Lead for PwC UK, Louise Scott.

Læs også: ”Folk skal aktiveres til at tale om SDG’erne”

I forhold til tidligere udgaver af undersøgelsen viser årets analyse ikke nogen ændringer i forhold til de mest populære mål. SDG8 (Anstændige jobs og økonomisk vækst), SDG12 (Ansvarligt forbrug og produktion) og SDG13 (Klimaindsats) er således fortsat de oftest prioriterede i virksomhederne.

PwC bemærker desuden at det i nogle tilfælde ser ud til at nogle virksomheder rapportere på SDG’er, der hænger sammen med eksisterende aktiviteter og målsætninger, de allerede arbejder med.

-AK

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

27.02.2024CSR.dk

Sparekassen Kronjylland vil støtte fællesskaber, der har fokus på bevægelse

23.02.2024CSR.dk

Zalando laver om i deres bæredygtighedskommunikation

12.02.2024CSR.dk

Dialog med investorer får virksomheders klimadata frem i lyset

08.02.2024CSR.dk

Malerkæde hjælper bygherrer med stigende dokumentationskrav

07.02.2024Dansk Industri

Sponseret

Har du styr på ESG, CSRD og ESRS?

07.02.2024L'Oréal Danmark A/S

Sponseret

L'Oréal Groupe har for 8. år i træk fået tredobbelt 'A' af CDP

02.02.2024CSR.dk

Så kom standarderne for SMV’ers rapportering

24.01.2024CSR.dk

Non-compliance med CSRD kan give fængselsstraf i Frankrig

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Aalborg Kommune

Ambitiøs og knivskarp klimachef, der driver forandringer

Kan du omsætte vores ambitiøse visioner for klimaet til indsatser og handlinger, der skaber konkrete og målbare resultater? Kan du skabe grønne og bæredygtige forandringer? Som chef for vores nye klimaafdeling kommer du til at spille en nøglerolle i Aalborg Kommunes indsats for klimaet.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

28.02.2024

C WorldWide Asset Management

Sustainability/ESG Specialist

As our new Sustainability Specialist, you will contribute to defining, developing, and maintaining our strategic commitments and goals aligned with our overall firm-wide sustainability agenda. This multi-faceted role is organizationally anchored in our Global Clients team.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Semler Gruppen A/S

ESG Controlling & Reporting specialist til Semler Gruppen

Kunne du tænke dig at være med i udviklingen af Bæredygtighedsrapportering- og controlling i Semler Gruppen - og samtidig drive processen som ESG-projektleder?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet søger dygtig konsulent, der brænder for digitalisering af energisektoren

Brænder du for bæredygtighed, digitale teknologier og innovation? Og har du lyst til at være med til at digitalisere energi- og forsyningssektoren? Eller brænder du for datadeling, datasuverænitet og datasikkerhed? Så har du nu chancen for at blive en del af Alexandra Instituttets Insights Lab.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Eliminér lønforskel mellem kønnene | 90 min LIVE session

Ønsker du at arbejde med ligestilling i din virksomhed, og mangler du værktøjer? United Nation Global Compact inviterer på et gratis læringsforløb i forbindelse med Kvindernes internationale kampdag. Denne LIVE session er den anden del i forløbet og afvikles i samarbejde med EPIC (Equal Pay International Coalition) og Gapsquare. Her får du en gennemgang af det konkrete arbejde skridt for skidt med eksempler fra virksomheder samt Best Practice fra erhvervslivet.

Dato

28.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Kursus
CSRD bæredygtighedsrapportering

På kurset i CSRD-bæredygtighedsrapportering bliver du klogere på, hvorfor en robust forståelse af ESG (Enviromental, Social & Governance) og bæredygtighedsrapportering ikke blot er etisk og lovgivningsmæssigt nødvendigt for mange virksomheder, men også et strategisk aktiv for at fremtidssikre din virksomhed.

Dato

29.02.2024

Tid

08:30

Sted

HUSET Mødecenter, Hindsgavl Allé 2, 5500 Middelfart, Danmark