Politiet på CO2-jagt

Station Bellahøj vil være Københavns grønneste politistation og har derfor indledt jagten på stationens største CO2-skurke. Indtil videre har Station Bellahøj sat initiativer i værk, der sparer atmosfæren for cirka 75.000 kg CO2 om året.

04.01.2010

CSR.dk

Nye energiruder, nyt ventilationsanlæg og en fælles beslutning om at slukke lys og tekniske apparater – det er ingredienserne i Station Bellahøjs grønne opskrift. I samarbejde med Københavns Energi og Slots- og Ejendomsstyrelsen (SES) har Station Bellahøj iværksat initiativer, der skærer kraftigt ned på energiforbruget og CO2-udslippet. Med samarbejde mellem de tre parter har man indtil videre opnået en besparelse på cirka 75.000 kg CO2 om året.

En af klimasynderne var stationens gamle termoruder. Ruderne var punkterede, gav dårlig isolering og dermed et alt for højt varmeforbrug. I dag har SES udskiftet dem til energiruder, og det vil ifølge Københavns Energis beregninger spare atmosfæren for 22.600 kg CO2 om året. Også ventilations-, køle- og varmeanlægget stod for et stort unødvendigt udslip af CO2. Forbruget blev nemlig ikke styret efter behov, og det gav et alt for højt el- og varmeforbrug.

Stationen er i øjeblikket i gang med at etablere et CTS-anlæg (Central Tilstandskontrol og Styring), der automatisk kan styre varme, belysning, ventilation og køling efter behov og årstid, så der bruges så lidt energi som muligt. Anlægget vil ifølge Københavns Energis beregninger spare atmosfæren for 52.200 kg CO2 om året, mens den økonomiske besparelse vil være på omkring 70.000 kroner.

”Alene med disse initiativer vil Station Bellahøj reducere sit CO2 -udslip med otte procent, men hvis stationen følger alle anbefalinger, kan den skære 27 procent af sin årlige CO2–udledning og 800.000 kroner af el-, vand- og varmeregningen,” siger afdelingschef Morten Skov fra Københavns Energi.

I løbet af næste år forventer Søren Bentzen fra Station Bellahøj, at stationens gamle toiletter vil blive skiftet ud med nye, vandbesparende to-skylstoiletter, samt at alle loftslamper vil blive erstattet af energieffektive lamper.

Flere stationer – mindre CO2
Udover Station Bellahøj har Københavns Energi i samarbejde med Københavns Politi og SES gennemgået energiforbrug og udviklet energihandlingsplaner for syv andre bygninger, som benyttes af Københavns Politi, og som ejes af SES.

Hvis Københavns Energis anbefalinger for alle otte bygninger følges, kan der tilsammen årligt spares over 1000 tons CO2. Det svarer til cirka 400 parcelhuses årlige varmeforbrug. Det drejer sig om Politigården på Otto Mønsteds Gade, Rytteri- og Politihundesektionen samt Specialafdelingen på Artillerivej, et par annekser i Anker Heegaardsgade og Store Kongensgade, Frederiksberg Lokalpoliti på Howitsvej og Tårnby Ret på Blåklokkevej. For alle bygningerne er det konstateret, at det specielt er elforbrug til køleanlæg og energiforbrug til ventilation, som er de store CO2-skurke. Der er også mange besparelser ved tilpasning og styring af belysning, sluk for computere, printere samt øvrige el-apparater. Hvis Københavns Energis anbefalinger for alle otte bygninger følges, kan der tilsammen årligt spares 7.629 m3 vand, 1.669.394 kWh el, 2.121.299 kWh varme, 4.572.004 kroner og 1.196.710 kg CO2.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

21.06.2024CSR.dk

Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

21.06.2024CSR.dk

Nestlé vil at politikere fremmer regenerativt landbrug

20.06.2024CSR.dk

Danske forskere opfinder 100 procents nedbrydeligt ’byg-plastik’

20.06.2024CSR.dk

Dansk Erhverv: Biodiversitetsindsatsen skal styrkes hos de danske virksomheder

18.06.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia Rønne er første og eneste virksomhed med Svanemærket på Bornholm

18.06.2024CSR.dk

Rapport: Det globale fødevaresystem belaster klimaet, slider på naturen og er hårdt ved vores sundhed

17.06.2024BSR

Sponseret

1.5°C Targets: The Business Case for a Climate Transition Plan

17.06.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Sådan finder du et klimafællesskab

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
WEBINAR: LÆR AT TALE ESG 27. JUNI

Ønsker du at få styr på “bogstavssuppen”, så du kan forstå og tale med om de nye spilleregler for at drive en bæredygtig forretning? Deltag i vores live webinar for at få styr på hvad der ligger bag både bogstavsforkortelser og nøglebegreber. Så du kan lære at tale ESG.

Dato

27.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)