Polen i kulfremstød under COP19

FN's klimaforhandling, COP 19, starter i Warszawa i dag. Mens alverdens lande vil diskutere, hvordan klimaet kan reddes, afvikler Polens regering til stor fortrydelse for den grønne gruppe i Europaparlamentet en parallelkonference om 'rene kul'.

11.11.2013

CSR.dk

Vi bliver nødt til at finde ud af at samarbejde med polakkerne om det, vi kan blive enige om, sige afdelingschef Charlotte Søndergren fra Dansk Energi..

Når verdens miljø- og klimaministre fra i dag og frem til den 22. november mødes til FN’s 19. klimakonference (COP19) i Warszawa, bliver det endnu en test af den politiske vilje til at tackle klimaforandringer, skriver Nyhedsbladet Dansk Energi.

Læs også: COP19: Investorerne har brug for klare signaler

Som et ekstra krydderi afvikler World Coal Association et International Coal & Climate Summit over to dage i det polske Økonomiministerium. Her kan tilhængere af kulanvendelse tilslutte sig et Warsaw Communiqué.

Kultopmødet har allerede på forhånd medført voldsom kritik af de polske COP-værter, så COP19 kan blive mere dramatisk end tidligere ventet, vurderer Dansk Energi. Afdelingschef Charlotte Søndergren fra Dansk Energi, siger:

"Polakkerne er et kapitel for sig selv. På sidste COP brugte EU 13 ud af 14 dage på interne diskussioner. Vi bliver nok nødt til at forsøge at forstå polakkerne bedre og bruge energi på at samarbejde med dem om det, vi er enige om – for eksempel energieffektivitet og CO2-opsamling og -deponering".

Det skal diskuteres
Dansk Energi opremser følgende emner, som skal diskuteres på COP19

  1. ’Hullet’ skal lukkes. Lige nu befinder verden sig i et klimapolitisk vakuum. Kyoto-aftalen gælder ganske vist for årene 2013-2020, men det er kun EU og ganske få andre, der har påtaget sig forpligtende mål. EU har allerede stort set nået sit mål om 20 procent færre udledninger i 2020 end i 1990, og der er ikke mange tegn på yderligere aktivitet. Hvad kan der så ske i ’hullet mellem nu og 2020?
  2. Penge skal findes. På COP15 i København i 2009 lovede industrilandene at finde ’hurtige’ penge til udviklingslandene for årene 2010-12 og ’langsigtede’ penge (100 mia. dollar/år) efter 2020. Opgaven i Warszawa bliver at finde penge til tilpasning til klimaforandringer og forebyggelse af udledninger både for de næste syv år – og for tiden under en ny aftale.
  3. Fremskridt skal opnås i forhold til indholdet i den nye globale aftale. På rygtebasis forlyder det, at blandt andet USA og Kina ikke er voldsomt forhippede på, at der nødvendigvis skal indgås en aftale i 2015. EU presser på, men har også lande i sin kreds, der ikke har travlt for at sige det mildt.

Følg Dansk Energis dækning af COP19 på  www.danskenergi.dk/cop19

- UB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

08.07.2024BSR

Sponseret

Climate Scenario Analysis: It’s about More than CSRD Compliance

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet