Plastic Change kårer Danmarks største plastikforurenere

I en ny, dansk undersøgelse har Plastic Change fundet de producenter, der topper hitlisten som de største plastikforurenere i Danmark i år.

Flere frivillige rundt omkring i Danmark har gennem World Cleanup Day bidraget til Plastic Changes undersøgelse. Arkivfoto..

26.10.2021

CSR.dk

Det er måske en usædvanlig pris, men ikke desto mindre har Plastic Change været ude og kåre de producenter og virksomheder, hvis emballager og produkter man finder mest i den danske natur.

Det gælder blandt andet British American Tobacco, Royal Unibrew, Carlsberg Group, Mondeléz og Phillip Morris International. British American Tobacco og Philip Morris International er producenter bag cigaretmærker som Prince og Marlboro, mens Mondeléz International står for brands som f.eks. Oreo, Marabou og Toblerone.

Top 10 plastikforurenere i Danmark 2021

  • British American Tobacco
  • Royal Unibrew A/S
  • Carlsberg Group
  • Mondelez International
  • Philip Morris International
  • Mars, Incorporated
  • McDonald's
  • Reynolds American
  • Reitan Group
  • Ferrero Group

Finalisterne er fundet gennem en undersøgelse – et såkaldt Producent Tjek - som Plastic Change har udarbejdet i samarbejde med en række frivillige fra flere steder i landet. I forbindelse med World Cleanup Day den 18. september har de frivillige været med til at indsamle og kortlægge det affald, der har været til at finde på ni forskellige lokationer i hele Danmark.

Her er undersøgelsen kommet frem til, at det oftest er cigaretfiltre, slikemballage og engangsplastikkrus, der topper listen over affaldstyper fundet i naturen.

Vil ikke pege fingre
Ifølge Plastic Change er formålet med rapporten ikke at udskamme producenterne, men at tydeliggøre, at virksomhederne har et medansvar når det kommer til at løse problemet med plastikforurening.

Læs også: Genanvendelse må ikke blive eneste løsning på plastikproblematikken

”Producent Tjek undersøgelserne giver os helt konkret viden om hvilke producenter, der er med til at forurene vores natur med affald. Forbrugerne har givetvis et stort ansvar for at sørge for at affald sorteres og smides korrekt ud i skraldespanden, og ikke i miljøet. Men det er klart, at de producenter, der fremstiller værdiløs engangsplastik emballager, har mindst et lige så stort ansvar for at sørge for, at vi fremover kun har bæredygtige produkter på markedet, som forbrugerne nemt kan håndtere korrekt”, siger Claudia Sick, biolog og miljøfaglig rådgiver i Plastic Change og tovholder på Producent Tjek i Danmark. 

Det danske Producent Tjek, er en del af den globale undersøgelse – på engelsk Brand Audit Report – som miljøbevægelsen Break Free From Plastic er forfatter af. Undersøgelsen omfatter 11.000 frivillige, der har gennem 440 undersøgelser i 45 forskellige lande indsamlet data til rapporten.

- HCL

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

28.02.2024Circle K Danmark A/S

Sponseret

Circle K satser på elbilopladning til erhvervskunder – vil have 25 pct. af markedet

28.02.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller flytter ESG fra tanke til handling

27.02.2024CSR.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

27.02.2024CSR.dk

TDC NET forpligter sig som første virksomhed i verden til FN-mål for biodiversitet

27.02.2024Denteks A/S

Sponseret

Go Green: Sådan kan hoteller få en bæredygtig profil

26.02.2024Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online