Plant din blyant er nu Walmart-nomineret

'Sprout - plant din blyant' er med i finalen om at blive udvalgt som et nyt produkt, der skal sælges i den amerikanske detailhandelskæde Walmart.

Blyanten, som bliver til krydderurter, er måske på vej ind på hylderne i Walmart..

12.08.2013

CSR.dk

De to danske iværksættere Michael Stausholm og Jonathan Løv er i øjeblikket spændte på, om deres produkt Sprout bliver udvalgt til at komme på hylderne i den ameriakanske Walmart-kæde. De to iværksætteres produkt er gået videre i konkurrencen 'Get on the Shelf'.

Fakta om Sprout-Europe

  • Sprout-Europe har rettighederne på produktet i hele Europa.
  • Producenten i USA har fokus på robotterne og teknologien, imens Sprout-Europe brænder for produkterne.
  • Sprout-blyanten er det første af en lang række produkter, som SproutEurope vil lancere. 
  • Planen er, at firmaet vil bevæge sig fra at være forhandler til både at blive producent og distributør.
  • Firmaets rolle er fremadrettet idéudvikling, konceptualisering, salg og markedsføring på globalt plan.

Detailhandelsvirksomheden Walmart står bag idékonkurrencen 'Get on the Shelf'. Idéen er, at nystartede producenter og iværksættere kan indsende deres produktidéer og muligvis slippe igennem nåleøjet til en plads på detailgigantens eftertragtede hylder.

Læs også: CSR-initiativ: Plant din blyant

Walmart omsætter årligt for over 420 milliarder USD og havde sidste år en andel af alt dagligvaresalg i USA på 51procent. Derfor drømmer de to danske iværksættere, der er gået videre i "Get on the Shelf"-konkurrencen, lige nu stort:

Blyant bliver til krydderurter
"For os kan det betyde et kæmpe gennembrud, og vi er stolte over, at folkene i Walmart har sendt vores produkt videre i konkurrencen", fortæller Jonathan Løw, der sammen med iværksætter-kollegaen Michael Stausholm står bag produktet Sprout. Sprout er verdens første blyant, der kan plantes og blive til friske krydderurter. Idéen er udviklet i samarbejde med en række robotstuderende fra Massachusetts i USA.

De to danske iværksættere ejer produktet, mens de amerikanske robotstuderende ejer rettighederne til robotten, som producerer produktet.

Den 6. september annoncerer Walmart de tre finalister, som siden skal interviewes og vurderes af kædens indkøbschefer og marketingfolk. Indtil videre er Sprout dog kommet igennem det første nåleøje, hvor flere end 100.000 produkter blev indsendt til vurdering, og under en procent er nu tilbage i kampen om at snuppe sejren.

Stem på Sprout
Hvis du vil bakke op om de danske iværksætteres idé, kan du stemme på den via hjemmesiden https://getontheshelf.walmart.com/product/11ce/Sprout Dog kræver det, at du giver Walmart adgang til din Facebook-profil samt Facebook-venneliste.

Sprout er et samarbejde mellem fire amerikanske robotstuderende og to danske iværksættere. Sammen producerer og sælger de verdens eneste blyant, der kan plantes. Blyanten kan lige nu købes i butikker over hele Danmark og er på vej ud i resten af Europa igennem de danske iværksætteres selskab Sprout-Europe - www.sprout-europe.com
 

Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

SUSTAINX ApS

Sponseret

Line Amtorp bliver administrerende direktør i SustainX

Relateret indhold

23.02.2024CSR.dk

Zalando laver om i deres bæredygtighedskommunikation

23.02.2024CSR.dk

Too Good To Go reddede mere end 120 millioner måltider i 2023

21.02.2024CSR.dk

Ny teknologi elektrificerer Carlsbergs bryggeri

21.02.2024CSR.dk

Flyselskab mindsker madspild med kunstig intelligens

21.02.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Sidste chance for at være med i Klimakampen

19.02.2024CSR.dk

Artikler med glimmer er alligevel ikke forbudte

19.02.2024CSR.dk

Nu kan du sende din brugte madras til genanvendelse

19.02.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nykredit er Årets Grønne Indkøber 2023

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dansk Industri

Erfaren virksomhedsudvikler der gør ESG til en konkurrencefordel

Vil du være med til at drive og udvikle DI’s strategiske sats, der gør ESG til en konkurrencefordel for vores 20.000 medlemsvirksomheder? Er du drevet af at understøtte virksomheders bæredygtige omstilling og sikre dem øget konkurrenceevne? Står du med en solid værktøjskasse fra virksomhedsudvikling, og ser du tydeligt hvordan den understøtter strategiske ESG tiltag som f.eks. værdikædeanalyse og væsentlighedsbetragtninger? Så læs videre.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

25.02.2024

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

DEMANT

Project Manager - ESG Reporting

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

DEMANT

Sustainability Specialist - Standards and Compliance

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

Lidl Danmark

CSR Intern, Efterår 2024

Vil du have erfaring på CV’et fra Europas største dagligvarekæde og være med til at gøre en forskel inden-for den grønne dagsorden? Og ønsker du at få hands-on erfaring med ’Corporate Social Responsibility’ (CSR) opgaver? Så er det måske dig, der er vores kommende CSR-praktikant til Lidl Danmark til efteråret 2024.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

24.02.2024

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Aalborg Kommune

Ambitiøs og knivskarp klimachef, der driver forandringer

Kan du omsætte vores ambitiøse visioner for klimaet til indsatser og handlinger, der skaber konkrete og målbare resultater? Kan du skabe grønne og bæredygtige forandringer? Som chef for vores nye klimaafdeling kommer du til at spille en nøglerolle i Aalborg Kommunes indsats for klimaet.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus i Energiledelse – ISO 50001

Med ISO 50001 bliver du klar til at efterleve det nye Energy Efficiency Directive, hvor det bliver lovpligtigt for store energiforbrugende virksomheder at implementere et certificeret energiledelsessystem.

Dato

26.02.2024

Sted

København, Nordhavn

CBS Executive Fonden
Uddannelse
HIGH PERFORMANCE LEADERSHIP

High Performance Leadership uddannelsen giver dig mulighed for at løfte dit lederskab til det næste niveau i mødet med undervisere fra fire forskellige verdener. Vi bringer praktik og teori sammen. Fordi vi ved, at den ypperste form for inspiration og læring skabes i mødet med de bedste fra sportens, kunstens og erhvervslivets verdener. Folk som alle har præsteret lederskab i verdensklasse. Og parrer vi deres praktik med videnskabens teoretiske, analyserende tilgang, åbnes nye muligheder for mennesker og virksomheder.

Dato

26.02.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg, Danmark