Paradigmeskift for velfærdsløsninger: Mere velfærd - mindre vane- og systemtænkning

Hvis vi for alvor skal få flere aktive borgere og færre socialt udsatte, så bliver vi nødt til at tage et opgør med den måde, vi tænker og organiserer vores velfærdsløsninger på, siger ekspert. Mød ham på Responsible Entrepreneurs-konferencen d. 26/1

Jon Kiellberg, direktør for det sociale kommunikationsbureau Re Cph, er moderator på Responsible Entrepreneurs-konferencen.

11.01.2017

CSR.dk

Eksperten er Jon Kiellberg, Direktør og rådgiver i Re Cph. Re Cph er et socialt kommunikationsbureau, der hjælper organisationer og socialøkonomiske virksomheder med at gøre dem skarpere med deres kommunikation til og med omverdenen.
 
”Vi skal i langt højere grad inddrage udsatte borgere og give dem en stemme, så de ikke udgør en reserve, men en ressource i samfundet. Det kræver, at organisationer, virksomheder, kommuner, NGO´ere bliver bedre til arbejde sammen om nye velfærdsløsninger og skabe nye former for fællesskaber”, siger Jon Kiellberg, som ikke går af vejen for at stille de kritiske spørgsmål, som ellers ikke ville blive kommunikeret.
 
Læs mere: Program for Responsible Entrepreneurs-konferencen
 
Re Cph er etableret netop for at udfordre de eksisterende tankesæt og kommunikationsmønstre i organisationerne. Kommunikationsbureauet bygger nemlig på, at organisationer ofte har mange budskaber, som skal formidles til forskellige målgrupper på de helt rigtige tidspunkter. Derfor er indsigt, timing og reelle budskaber, som skaber interesse, eftertænksomhed og engagement i organisationerne og hos deres interessenter, helt afgørende, siger Jon Kiellberg, som ser det som sin vigtigste opgave at finde de vigtigste og væsentligste budskaber, som skal formidles til hvem, hvornår og hvordan.
 
Fælles mål og utraditionelle veje
”Hvis vi skal styrke værdien, væksten og velfærden i vores samfund, kan vi med rette tage lære af de gamle dyder, som vores samfund er bygget op om. Som vi f.eks. så det med andelsbevægelsen og hele kooporatismens opblomstring for 100 år siden”, slår Jon Kiellberg fast og uddyber: ”Det essentielle er at samarbejde om det fælles mål ved at gå nye og utraditionelle veje for at løse velfærdsopgaver. Faktum er, at velfærdmotoren i vores samfund ikke alene er ved at løbe tør for brændstof, men også er ved at brænde sammen, når det handler om at hæve bundgrænsen for de mest udsatte i vores samfund.”

Jon Kiellbergs pointe er, at hvis vi en dag formår at organisere vores samfund på med nye fællesskaber og frivillighed, så har vi kimen til en ny måde at indrette og udbygge vores velfærdssamfund på.
 
Læs mere: Re Cph
 
En ny form for velfærd, som ifølge Jon Kiellberg i langt højere grad inddrager udsatte borgere og marginaliserede, så deres potentiale bliver udfoldet, og de får ejerskab over deres eget liv.
 
Når 1+1 giver 5
Som klare eksempler på, at det kan lade sig gøre i virkeligheden, nævner Jon Kiellberg organisationer, som i samarbejde med virksomheder om nye indsatsområder løfter udsatte borgere, fonde, som investerer i nye velfærdsløsninger i samarbejde med kommunerne, nye frivillige fællesskaber, som opstår for i samarbejde med lokale foreninger at løfte mennesker, der lever på kanten af arbejdsmarkedet, og virksomheder, der kobler deres sociale ansvar tæt på deres kerneforretning og faktisk tjener penge på det.
 
Læs mere: flere artikler fra CSR LINK
 
På bundlinjen handler det for Jon Kiellberg om at finde ind til der, hvor det både gavner virksomhedens vækst og samtidig øger samfundets velfærd: ”Der er masser af gode eksempler på, at 1+1 ikke giver 2. Men 4 eller 5. Det der kaldes samskabelse. Eller rettere: En ny måde at organisere og udvikle vores velfærdssamfund på.”
 
Kun én vej
For idé- og kommunikationsbureauet Re cph er der i bund og grund kun én vej, hvis vi skal fortsætte med at udvikle vores samfund, øge værdien af vores velfærd og løfte mennesker ud af udsathed, siger Jon Kiellberg og peger på tre elementer, som udgør grundstenene i vejen:
 

 • At turde starte forfra. At gentænke måden vi arbejder sammen på - på tværs af sektorer og samfundsgrupper. At langt flere virksomheder ser sig selv som velfærdsaktører, hvor ikke alene den økonomiske, men i ligeså høj grad den sociale bundlinje vinder frem som et afgørende parameter for virksomhedens succes og bæredygtighed
 • At ville vælge de løsninger, metoder og samarbejdsformer, som giver mest værdi, har størst dokumenteret effekt og øger vores alle sammens velfærd
 • At socialøkonomiske virksomheders arbejde bliver langt mere udbredt, forankret og formidlet, så det kan inspirere andre virksomheder til at investere i at tage et socialt ansvar og dermed løfte mennesker fra udenforskaber til fællesskaber

 
Hjælp til skarpere kommunikation
Konferencen Responsible Entrepreneurs, som for anden gang afholdes på Kofoeds Skole, arrangeres i samskabelsens ånd i et partnerskab mellem Re Cph og Jon Kiellberg og CSR Link.
 
Læs mere og tilmeld på http://www.csr-link.dk/?page_id=1664
 
”Det var helt oplagt for os at indgå i et partnerskab om konferencen,” fortæller Jon Kiellberg og slutter af: ”Re Cph arbejder til dagligt med at skabe markante, varige forandringer og nye velfærdsløsninger i det danske samfund sammen med partnere og kunder, så vi kan flytte organisationer derhen, hvor de har større impact i de samfundsmæssige forandringer og er skarpere med deres kommunikation til og med omverdenen. I det hele taget er fællesskabstanken vigtig for os. Vi tror på, at fællesskaber kan mere end det enkelte individ eller de enkelte organisationer - og at det er omdrejningspunktet for sammenhængskraften i vores samfund. Så konferencens fokus på partnerskaber ligger lige til vores højreben.”
 
Gæstetaler, stærke cases og breakout sessioner
På Responsible Entrepreneurs leder Jon Kiellberg deltagerne igennem cases ved TDC, IKEA, Roskilde Festival, Grennessminde, Send Flere Krydderier og Kaffe Fair. Forstander på Kofoeds Skole Robert Olsen åbner konferencen og Line Barfod, advokat og medlem af Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst, leverer sammen med Helle Linnet, Social- og Arbejdsmarkedsdirektør i Vordingborg Kommune og landsformand for Socialchefforeningen, gæstetaler.
 
Endvidere har konferencen spændende og inspirerende breakout sessioner ved I Tråd Med Verden, Kooperationen, Matematikcenter og Specialisterne. Her vil der ligeledes være masser af gode cases på værdiskabende partnerskaber mellem ordinære og socialøkonomiske virksomheder.
 
På konferencen kan du blandt andet møde og høre:
 

 • Robert Olsen, forstander, Kofoeds Skole
 • Jon Kiellberg, direktør, Re cph
 • Helle Linnet, Social- og Arbejdsmarkedsdirektør, Vordingborg Kommune, og landsformand, Socialchefforeningen
 • Jesper Oldenburg, Vice President, TDC
 • Asta Zacho, HR specialist, IKEA
 • Hans Christian Nielsen, Head of Division, People and Administration, Roskilde Festival
 • Hanne Danielsen, adm. dir., Grennessminde
 • Charlotte Kragh, afdelingsleder, Kaffe Fair
 • Mirka Mozer, direktør, Send Flere Krydderier
 • Line Barfod, Advokat, Advokaterne Foldschack & Forchhammer, og medlem af Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst

 
Og mange, mange flere.

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

22.05.2024CSR.dk

Nyt grønt råd skal identificere muligheder på tværs af den grønne omstilling

21.05.2024CSR.dk

Vi kommer ikke i mål ad frivillighedens vej

25.04.2024Prysmian Group Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

10.04.2024CSR.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

03.04.2024CSR.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

02.04.2024CSR.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

21.03.2024CSR.dk

Ultra fast fashion kan få det svært i Frankrig

Jobmarked

Se alle

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Sustainability strategy and reporting professional

Then look no further. In this role, you can build on your knowledge within this field and gain a thorough understanding of working strategically with sustainability in a large, international company.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Responsible Sourcing Manager - drive a responsible sourcing framework

If you are a current DSV employee and interested in a position in another country, please contact your Human Resource representative to discuss the process and requirements of applying.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
GRATIS Valified Kickstart - Værdi á 1.499 kr. | OPSTART 14. MAJ

Skræddersyet til dig der skal udarbejde din virksomheds første CO2-beregning og bæredygtighedsrapport og vil gøre kommunikation med dine interessenter let!

Dato

14.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Aros Business Academy
Kursus
Få overblik over CSRD-rapportering

Tag på kursus i EU’s nye rapporteringsdirektiv om bæredygtighed! Og kom godt i gang med CSRD-arbejdet allerede nu.

Dato

27.05.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

27.05.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

CABI
Webinar
Webinar | Bliv en attraktiv arbejdsplads for seniorer

Flere og flere medarbejdere over 60 år vil gerne fortsætte på arbejdsmarkedet. Men deres ønsker, behov og muligheder for at kunne det er meget forskellige og kalder på fleksible løsninger. På dette webinar får du inspiration til, hvordan I udvikler en attraktiv seniorpraksis.

Dato

28.05.2024

Tid

08:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Kursus
2-dages intensivt kursus i bæredygtighed for freelancekonsulenter

Er du selvstændig konsulent og vil du gerne vide, hvordan den bæredygtige omstilling påvirker virksomheder, og hvad den betyder for dig som rådgiver, projektleder eller forandringsleder?

Dato

28.05.2024

Tid

08:30

Sted

VIBENSHUS Lyngbyvej 2, 2100 Østerbro