Om tre år er hvert andet måltid i Ikeas kantiner vegetarisk

I 2025 skal halvdelen af alle måltider i Ikeas bistroer og restauranter være plantebaserede. Det skal inspirere danskerne til at spise mere klimavenligt, fortæller koncernens supply leader.

Den plantebaserede målsætning er en del af Ikeas overordnede ambition om at blive klimapositiv inden 2030. Arkivfoto..

14.12.2022

CSR.dk

Hvad enten det er en sviptur eller den helt store boligmakeover, må et besøg i Ikeas kantine være en tradition for de fleste, der tager forbi et af koncernens varehuse.

Her venter fristelser for de fleste, og over de senere år har mange nye plantebaserede retter fundet vej til menukortet.

Men det skal nu være en målsætning, at hvert andet måltid, der bliver serveret i en af kantinerne, er plantebaserede. Derudover skal 80 procent ikke indeholde rødt kød.

Læs også: Ikea lancerer en ny kødbolle – til insekter

Det fortæller Ikea Danmarks country food range og supply leader, Peter Broholm, der mener, at det skal inspirere danskerne til at spise mere klimavenligt.

”Vi har gennem flere år arbejdet på at sætte lækre, klimavenlige måltider på menuen. For os handler det om at inspirere de mange mennesker til at spise sundere og mere bæredygtigt – i Ikea og derhjemme. Med vores størrelse og udbredelse følger et stort ansvar, og derfor vil vi gerne gøre det grønne valg både nemt, lækkert og tilgængeligt,” siger han.

Vegetarisk appetit
Noget tyder også på, at Ikeas kunder har modtaget koncernens vegetariske alternativer med åbne arme.

I Ikea Danmarks seneste regnskab blev der serveret 192.855 vegetariske hotdogs, hvilket svarer til mere end 100 dagligt per varehus. Siden 2021 er salget også steget stødt, hvor antallet af den plantebaserede ret udgjorde 15 procent af det samlede salg af hotdogs.

Det skal dog ifølge Peter Broholm være op til gæsterne at vælge, hvad der skal serveres på tallerkenen.

Læs også: Dansk Vegetarisk Forening kårer “Årets plantebaserede supermarked” 2022

”Vi ønsker ikke at være en løftet pegefinger eller diktere et valg. Tværtimod. Udover at Ikea har ambitioner om at gøre en forskel for miljøet, handler de mange alternativer også om, at vi har mærket en øget efterspørgsel på plantebaseret mad fra vores kunder. Derfor giver vi dem nu flere valgmuligheder, så de kan vælge, hvad de har lyst til,” siger han.

Den plantebaserede ambition sker som led i koncernens målsætning om at være klimapositiv i 2030.

- HCL

amfori a.i.s.b.l.

Sponseret

ESG i forsyningskæden: Sådan gentænker du risikostyring i en verden i forandring

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

20.11.2025Schneider Electric

Sponseret

Velkommen til podcasten The Great Switch

19.11.2025Lemvigh-Müller

Sponseret

Energioptimering er en investering i fremtiden

19.11.2025CSR.dk

Greenpeace vinder sager i både Danmark og Norge og bremser ny oliejagt i Nordsøen

17.11.2025Schneider Electric

Sponseret

WEBINAR: Hold dig et skridt foran med vores TechTalks

17.11.2025Forenede Service

Sponseret

Forenede Service bidrager til produktion af solenergi i nyt partnerskab

13.11.2025CSR.dk

Nyt studie: Danmark blandt de dårligste i verden til at genanvende plastik

11.11.2025Comm2ig

Sponseret

Millioner af computere står overfor at blive udfaset verden over. Men er det på det rigtige grundlag?

07.11.2025Lübech Living ApS

Sponseret

OOhh Private Label: Skræddersyede designløsninger med ansvarlig produktion i centrum

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
ESG-kommunikation: Fra strategi til stærke fortællinger

Du lærer at se og forstå det kommunikative potentiale i ESG og samfundsansvar. Dine undervisere Mette Gert Boldt og Line Schmeltz sørger for, at du efter kurset kan arbejde mere strategisk og kreativt med ESG-fortællinger i din organisation.

Dato

19.11.2025

Tid

10:00

Sted

Amagerfælledvej 190, 2300 København S

Bureau Veritas
Kursus
IATF 16949 Specialist

Med en kombination af teori, øvelser og praktiske eksempler giver IATF 16949 Specialist kurset dig en dybdegående forståelse for kravene i IATF 16949:2016 standarden inklusiv kravene i ISO 9001 standarden. Hovedfokus er dog på tillægskravene i IATF 16949 standarden.

Dato

24.11.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Byggeriets Samfundsansvar
Kursus
Få styr på ‘G’ i ESG

Der er et stigende behov for, at byggeriets virksomheder har styr på, hvordan de arbejder med økonomiske, etiske og ledelsesmæssige aspekter, der indgår i bæredygtighedsarbejdet under G’et i ESG. På dette seminar får du redskaber til at håndtere dine processer på en ansvarlig måde, herunder en dybere indsigt i principperne i Due Dilligence, også kaldet rettidig omhu for virksomhedsledelse. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

24.11.2025

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Ledelsens evaluering

Er din virksomhed certificeret, stilles der krav om, at I løbende gennemfører Ledelsens evaluering. Men hvordan gøres det mest effektivt og hvad kan vi lære af de virksomheder, der lykkes bedst med at gennemføre Ledelsens evaluering.

Dato

25.11.2025

Sted

Odense

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Energiledelse efter ISO 50001:2018

Kurset Energiledelse efter ISO 50001:2018 er det rigtige sted at starte din kompetenceudvikling, hvis du er ny på energiledelsesområdet eller har brug for at få opdateret din grundlæggende viden om ISO 50001 standarden.

Dato

25.11.2025

Sted

Odense

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

25.11.2025

Tid

08:30

Sted

Kgs Lyngby