Olam lancerer ’net-positiv’ supply chain-strategi

Fødevareproducenten Olam har søsat en bæredygtighedspolitik for sit produktions- og indkøbsarbejde, der grundlæggende skal ’genopfinde landbruget’ således at virksomheden giver mere tilbage, end den tager ud.

Olams supply chain-strategi indebærer, at virksomheden vil give mere tilbage, end man tager ud af fødevare- og afgrødesystemer..

12.04.2018

CSR.dk

Det er ikke længere nok bare ikke at gøre skade, som virksomhed er man nødt til at bidrage positivt til sine omgivelser.

Sådan lyder – i korte træk – ræsonnementet fra den britiske landbrugs- og fødevarevirksomhed Olam, der netop har lanceret en ny bæredygtighedsstrategi for sin forsyningskæde af diverse råvarer. Olam Living Landscapes Policy (OLLP), som strategien hedder, skal derfor ’genopfinde landbruget’.

Læs også: Undersøgelse: Kakaoproduktion medfører udbredt skovfældning

Det centrale element ved OLLP er derfor, at den understøtter ’net-positiv’ tilgang til landbrugsforsyningskæder og naturhåndtering, der skal sikre, at Olam fremover giver mere tilbage, end den tager ud af fødevare- og afgrødesystemer.

Strategien skal gælde på tværs af alle produkter, som Olam sourcer globalt, både direkte og indirekte. Det vil sige både koncernens egne plantager og landbrug, og det omfattende tredjepartsindkøbsnetværk af fire millioner små- og storskala landmænd.

”Landbruget står ved en skillevej. Med mindre vi tager hånd om de mange miljømæssige og sociale aspekter, der påvirker vores forsyningskæder, så går det udover vores fremtidige produktion. Vi har allerede adskillige politikker og strategier på plads, men nu vi er nødt til at gå længere end til bare at gøre mindre skade, og i steder sigte efter en ’netto-positiv’ effekt for at skabe og gendanne social og naturlig kapital”, siger Group CEO for Olam, Sunny Verghese, og fortsætter:

”Vi anerkender at udgivelsen af denne strategi kun er starten på en udfordrende proces, hvor vi vil blive nødt til at bedømme vores egen forretning, påvirke et bredt netværk af landmænd, der rækker udover dem vi sourcer direkte fra, og stadig drive en levedygtig virksomhed.”

Økonomisk sikkerhed skal hjælpe naturen
Olam peger på, at baggrunden for meget ødelæggelse af natur, specielt i udviklingslandene, er ekstrem fattigdom, og derfor handler OLLP i høj grad om at skabe økonomiske fundamenter for landmændene. Eksempelvis skal arealudnyttelse planlægges og udføres, så der kan ske en forsyning af fødevarer samtidig med at vigtig natur bliver bevaret eller styrket, og at lokale økosystemer kan regenerere.

Uacceptabel udnyttelse af landområder blandt såvel Olams egne producenter som tredjepartsleverandører skal derfor ’identificeres og elimineres’, som det hedder.

Videre fremhæver Olam at ‘systemisk forandring er svær’ og at det ikke er noget, der ’sker natten over’. Derfor sætter OLLP konkrete, tidsbestemte målsætninger for forberedelsen af dels det netpositive rammeværktøj, og dels for, hvordan det skal rulles ud til både selskabets egne og tredjepartsleverandører. Rammen og strategien skal forberedes i to tempi; i 2018 og 2020.

Læs også: Nyt værktøj til ansvarlig sourcing af fødevarer og tømmer

”Vi er nødt til at tænke på hele fødevaresystemet og ikke bare det enkelte landbrug, beskrive hvordan vi måler succes og redefinere det ansvar, supply chain-aktører som vi har overfor de samfund og naturområder, hvorfra vi sourcer vores produkter”, siger Head of Corporate Responsibility and Sustainability for Olam, Dr Christopher Stewart.

-AK

Genan A/S

Sponseret

Livscyklusanalyser: et afgørende værktøj i miljøpåvirkningsvurdering

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

04.12.2023CSR.dk

COP28: lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

01.12.2023CSR.dk

Migrantarbejdere får det farligste arbejde på danske byggepladser

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

30.11.2023CSR.dk

Fynsk virksomhed laver legepladser ud af fiskenet og gamle underbukser

29.11.2023CSR.dk

Hvad vil COP28 handle om?

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SUSTAINX ApS

Sæt et stort aftryk på den grønne omstilling som Senior ESG Advisor i SustainX

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online