Obama er ikke færdig med klimatiltagene

Selvom hans tid som amerikansk præsident lakker mod enden, så har Barack Obama bestemt ikke slækket på klimaambitionerne. I weekenden præsenterede han sine tanker om fremtiden sammen med en ny og hårdere standard for brændstofeffektivitet for lastbiler.

USA's store lastbiler skal være mere brændstofeffektive og udlede mindre CO2 i fremtiden, var blandt andet beskeden fra Barack Obama i hans seneste ugentlige tale. Foto: Flickr/marksontok.

17.08.2016

Anders Kampmann, CSR.dk

"Klimaforandringerne er vor tids mest presserende problem og noget, vi ikke kan skubbe foran os længere – vores børns fremtid afhænger af vores indsats."

Med det budskab indledte USA’s præsident Barack Obama i lørdags sin ugentlige tale fra Det Hvide Hus i Washington. I talen fortsatte præsidenten herefter med at udpege de fremskridt, der er sket på netop klimaområdet siden han indtog det ovale kontor for godt 7½ år siden.

Fase 2 i Obama-administrationens drivhusgasprogram skal føre til en stribe besparelser, både finansielt og på CO2-kontoen. Illustration: U.S. Environmental Protection Agency/Department of Transportation, National Highway Traffic Safety Administration..

Læs også: Danmark med i omfattende satsning på grøn energi

”Vi har tredoblet vores vindkapacitet. Vi har mere end 30-doblet vores solkraft. I dele af Amerika er disse rene energikilder omsider blevet billigere end de mere beskidte, konventionelle former. Og CO2-udslippet fra vores energisektor er på det laveste niveau i 25 år, selv i takt med at vores økonomi vokser”, sagde han.

Mindre udledninger skal give store besparelser
Et andet succeskriterie for Obama handler ifølge præsidenten selv om de emissionsstandarder, man har defineret for udledninger af drivhusgasser fra både industri, energiproduktion, boliger, forbrugsgoder, og lette køretøjer.

Dette er et af de områder, hvor Obama understreger, at hans administration stadig har store ambitioner, selvom hans tid på den berømte adresse 1600 Pennsylvania Avenue snart slutter. I talen præsenterer han ganske kort den anden runde af standarder for brændstofeffektivitet for primært heavy duty vehicles – altså de helt store lastbiler – som det amerikanske transportministerium (DoP) så fremlagde i går.

Fase 2 i drivhusgasprogrammet fokuserer på skære i CO2-udledningerne og forbedre brændstofeffektiviteten gennem den teknologiske udvikling af bl.a. motorer, aerodynamik og brændstoftyper. Standarderne skal indfases gradvist frem mod 2027 og DoP regner med at de vil kunne spare 1,1 mia. ton CO2, over 300 mia. liter brændstof og give nettogevinster for 230 mia. dollars (godt 1.515 mia. kr.).

Mere ren energi og en bedre fremtid
Derudover vil Obama gå i dialog med Canada og Mexico for at opnå 50 procent ren energi i Nordamerika frem mod 2025, og så understreger han, at man ”vil fortsætte med at beskytte vores land- og vandområder så vores børn og børnebørn kan nyde vores smukkeste steder i generationer fremover”.

Afslutningsvis fremhæver han resultat af COP21 i Paris som ”historiens mest ambitiøse aftale om at redde den ene planet vi har”, og at den ikke er noget man ”river i stykker”, formentlig med henvisning til den republikanske præsidentkandidat Donald Trump, der i flere omgange har kaldt klimaforandringerne et ’fupnummer (hoax) skabt af kineserne’ og gentagne gange har lovet at trække USA ud af netop Parisaftalen, skulle han vinde efterårets valg.

Læs også: Dansk vandteknologi besøger Det Hvide Hus

På den baggrund lukker Barack Obama sin besked ved at slå fast, at ”hvis vi bliver ved med at skubbe på og lede verden i den rigtige retning, så er der ingen tvivl om at vi, i fællesskab, kan efterlade en bedre, renere og mere sikker fremtid for vores børn”.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

22.04.2024CSR.dk

Internationale forskere: Reducér plastikforbrug før genanvendelse

22.04.2024CSR.dk

Carlsberg Group og WWF Verdensnaturfonden vil sammen beskytte vådområder i Kina og Laos

24.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

23.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Investér i et bæredygtigt arbejdsmiljø

22.04.2024CSR.dk

Carlsberg Group og WWF Verdensnaturfonden vil sammen beskytte vådområder i Kina og Laos

22.04.2024Vestforbrænding

Sponseret

Nyt projekt: bedre sortering af affaldet i etageboliger

17.04.2024HORTEN ADVOKATPARTNERSELSKAB

Sponseret

Stor interesse for opførelse af bæredygtige anlæg på fast ejendom

16.04.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Fremover skal bygningsdrift kunne svanemærkes

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus