Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

Danske Wheel Restore er ved at revolutionere en vigtig del af bilindustrien. Et partnerskab med Schneider Electric har nemlig resulteret i et innovativt opgør med "brug-og-smid-væk"-kulturen for slidte og ridsede alufælge.

Foto: 123rf.com

24.05.2024

CSR.dk

Det globale marked for alufælge til biler er enormt, og det samme er CO2-aftrykket. Udvinding af aluminium, fremstilling og til sidst bortskaffelse af ridsede og ødelagte fælge koster hvert år dyrt i det globale klimaregnskab.

Men i Støvring syd for Aalborg er en innovativ, dansk virksomhed med et solidt fodfæste i udstyr og koncepter til autobranchen godt i gang med at revolutionere den grønne omstilling i et marked, som hidtil har været kendetegnet ved en "brug-og-smid-væk"-tilgang.

På blot fire år har Wheel Restore oplevet en helt utrolig omsætningsvækst på 411 procent og er nu repræsenteret i 80 lande verden over med den patenterede danske teknologi.

Wheel Restores teknologi gør det nemlig muligt helt enkelt og hurtigt at reparere og genbruge alufælge, der tidligere stod til at ende på genbrugspladsen.

Himmerland-virksomheden har med Schneider Electric som partner udviklet to banebrydende maskiner til at restaurere de beskadigede alufælge, så de fremstår helt nye og kan genanvendes med det samme.

På en vækstrejse sammen

Opskriften på den nordjyske succes er en stærk kombination af innovation, klimafokus, markedsforståelse og den nyeste automations- og robotteknologi fra Schneider Electric.

"Vi er på en vækstrejse sammen med Schneider Electric, og potentialet er enormt. Siden vi byggede de første maskiner i 2020, er det gået rigtigt stærkt. Vi er til stede i 80 lande, og vi fordobler salget fra år til år," siger Henrik Bro Christensen, der er grundlægger og administrerende direktør i HBC Group.

HBC Group er paraply for Wheel Restore og tre andre virksomheder med fokus på værkstedsbranchen: HBC System, HBC Coating og Repair2Care Danmark.

"Hidtil har man ikke kunnet reparere og restaurere alufælge, når de først har fået hakker og ridser, som næsten alle fælge jo får, især når de er i nærkontakt med kantstene. Rigtig mange ridsede fælge bliver derfor smidt ud, og det er jo ikke godt for miljøet," siger Henrik Bro Christensen.

Indstillet til teknologi-pris

Maskinerne, der blot fylder 1x1x2 meter, kan der findes plads til på alle værksteder – både i ind- og udland. 

"Vores virksomheder deler visionen om at udvikle løsninger, der hjælper med at accelerere den grønne omstilling. Sammen har vi udviklet et koncept, hvor alle vinder: Klimaet bliver sparet for mange tons CO2-udledning, værkstederne kan udvide deres forretning med nye services, og slutkunderne - bilejerne - sparer penge, når de ikke skal smide deres skrammede fælge ud og købe nye," siger Jan Kaihøj, vice president for Schneider Electrics industri-forretning i Norden og Baltikum.

"Vi er en virksomhed med store, globale ambitioner. Derfor har vi brug for en stærk og pålidelig partner, der kan understøtte os hele vejen på vores vækstrejse, og som er til stede på alle de markeder, vi er på ude i verden. Den partner har vi i Schneider Electric," siger Henrik Bro Christensen.

Støvring-virksomheden er lige nu indstillet til Dansk Robot Netværks (DIRA) Teknologipris, der uddeles den 30. maj og gives til et nyt og unikt produkt, der er et resultat af udnyttelse af ny teknologi, ligesom virksomheden er udvalgt som en af 2024's 50 "Børsen Bæredygtig Cases'.

- EHS

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

12.06.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

Sådan arbejder du strategisk med dit klimaregnskab

12.06.2024Dansk Retursystem

Sponseret

NTO skal levere automatiseret optælleanlæg til ny pantfabrik

12.06.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

12.06.2024CSR.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

11.06.2024CSR.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

14.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København