Nyt godstog mellem Danmark og Tyskland skal spare op til tonsvis CO2 årligt

Med en jernbaneløsning mellem Danmark og Tyskland vil DHL Freight tilbyde kunder en løsning, der skal spare over 11.000 ton i CO2-udledning om året.

Fragtforbindelsen skal ifølge DHL Freight lette behovet for lastbilstransport. Foto: DHL Freight..

12.06.2023

CSR.dk

DHL har nu som en del af deres klimamål besluttet at investere 7 milliarder euro i renere transportformer frem mod 2030. En ny jernbaneløsning er en del af denne investering, der skal fungere som en grønnere løsning end traditionel transport med lastbil.

Godstogene afgår fra Ziel-terminalen i Duisburg hver mandag, onsdag og fredag, og i Danmark vil der være afgang fra den intermodale terminal i Padborg hver tirsdag, torsdag og søndag. Selve jernbanetransporten tager omkring 12 timer og er interessant for kunder med part- og full load-forsendelser, som hidtil har gjort brug af landevejstransport, lyder det i en pressemeddelelse fra DHL Freight.

Læs også: Bestseller-kunder kan nu klimakompensere deres fragt

”Jeg oplever, at danske virksomheder er blevet enormt fokuseret på bæredygtighed og på at nedbringe deres eget CO2-aftryk. Derfor vil denne nye udvidede jernbaneløsning være en game-changer for dem, der kan flytte deres gods over på toget på en stor del af ruten gennem Tyskland. Duisberg ligger meget centralt for den videre vej ud i Europa,” siger Ole Mørk, der er administrerende direktør for DHL Freight i Danmark.

Klimavenligere transport
Operatøren af jernbaneforbindelsen er virksomheden TX Logistik, der driver et eeuropæisk netværk af jernbanestrækninger i 11 lande. Som del af Mercitalia Logistics er TX Logistik ansvarlig for udviklingen af koncernens internationale aktiviteter.

Jernbaneforbindelsen skal ifølge Uwe Brinks, CEO for DHL Freight, spare over 11.500 ton i CO2-udledning om året.

"Vi introducerer denne nye togforbindelse eksklusivt for vores kunder. I tråd med vores strategi om bæredygtig logistik med nul-udledning i 2050, og den voksende efterspørgsel fra vores kunder efter grønne transportløsninger, er et skifte fra landevej til jernbane på visse områder en afgørende faktor i forhold til at reducere CO2-udledningen. Det er et perfekt supplement til vores nyligt lancerede service, GoGreen Plus," siger Uwe Brinks, CEO for DHL Freight.

Læs også: Luftfragt med 80 procent lavere udledninger

Den nye togforbindelse skal også aflaste trafikken på vejene. Ifølge DHL Freight kan op til 240 lastvognslæs om ugen helt eller delvist erstattes af jernbanetransport, og da transport via jernbane medfører en mindre CO2-belastning, er der klimamæssige besparelser at hente.

”Jernbanetrafik rummer en lang række fordele ved, at man meget præcist kan angive ankomsten for, hvornår et lastvognslæs er fremme. Det er unægteligt noget sværere, når noget i modsat fald fragtes på vejene, hvor uheld, vejarbejde og alle mulige andre faktorer også spiller ind. Så der er meget, der taler for, at vores nye tiltag kan blive en kæmpe succes,” siger Ole Mørk.

- HCL

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

28.02.2024Circle K Danmark A/S

Sponseret

Circle K satser på elbilopladning til erhvervskunder – vil have 25 pct. af markedet

28.02.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller flytter ESG fra tanke til handling

27.02.2024CSR.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

27.02.2024CSR.dk

TDC NET forpligter sig som første virksomhed i verden til FN-mål for biodiversitet

27.02.2024Denteks A/S

Sponseret

Go Green: Sådan kan hoteller få en bæredygtig profil

26.02.2024Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online