Nyt CO2-neutralt brændsel er et skridt tættere på at sende forbrændingsmotoren på pension

Med en målsætning om at pensionere forbrændingsmotoren – en teknologi som vi har været afhængig af for mere end et århundrede – arbejder Blue World Technologies engageret mod at kommercialisere brændselscelleteknologien. Det første skridt tager de nu ved at sætte en mindre produktion i gang.

På mindre end to år har Blue World Technologies formået at opbygge en solid ordrebog. Foto: Blue World Technologies.

17.10.2020

CSR.dk

Siden 2018 hvor virksomheden blev oprettet, har Blue World Technologies arbejdet på at udvikle et grønt alternativ til forbrændingsmotoren. Det er i form af brændstoffet metanol, som kan produceres fra grønne ressourcer, hvilket gør det CO2 neutralt i et well-to-wheel-perspektiv. Men teknologien skal ikke kun være en fordel i CO2-regnskabet. Metanol brændselscelleteknologien skal også betyde positive tal på det finansielle regnskab, ligesom far- og køretøjer ikke længere vil bidrage til luftforurening.

Anders Korsgaard, administrerende direktør og medstifter af Blue World Technologies, fortæller hvad virksomheden har arbejdet på og den interessante fremtid, der ligger foran dem: ”En af de mest vigtige elementer vi har arbejdet på de sidste to år, er at reducere produktionstiden og -omkostningerne på brændselscellekomponenterne. Vi er nu nået til et punkt, som bringer os et skidt tættere mod at kommercialisere teknologien, så vi kan konkurrere med traditionelle teknologier”.

Læs også: Postnord bruger fossilfri biodisel og reducerer CO2 med 90 procent

Nu starter virksomheden en begrænset produktion af methanol brændselsceller som det første skidt mod at kommercialisere teknologien. Da Blue World Technologies står overfor en teknologi, som har været optimeret og udviklet over flere årtier, har virksomheden arbejdet de sidste to år – og gør det fortsat– med at reducere produktionstiden og -omkostningerne, lige så vel som at øge den elektriske effektivitet for at kunne konkurrere med forbrændingsmotoren.

Brændselscellen kører på methanol – et e-brændstof, som er nemt at påfylde eftersom det er flydende ved atmosfærisk tryk, der gør takningen praktisk nem at integrere og bruge i eksisterende infrastruktur.

Overkommelige bump på vejen

Som mange andre startups har Blue World Technologies mødt udfordringer på vejen. I september 2019, kun et år efter virksomheden blev stiftet, blev opførelsen af deres produktionsfaciliteter sat på pause grundet konstruktionsvanskeligheder kun et par uger før byggeriet var planlagt til at starte. Det resulterede i en plan B, hvor Blue World Technologies hurtigt tilpassede sig og fortsatte med at udvikle nye produktionsmetoder og optimere processerne.

På mindre end to år har Blue World Technologies formået at opbygge en solid ordrebog, som afspejler markedets efterspørgsel for methanol brændselscelleteknologien. Den begrænsede produktion, der nu er blevet påbegyndt, gør det muligt for Blue World Technologies at levere systemer og komponenter til kunder som et indledende skidt mod at opskalere produktionen. Den erfaring som de får fra den begrænsede produktion, vil blive brugt i den vedvarende optimering af produktionsmetoder og -processer, hvor virksomheden vil bevæge sig hen imod en serieproduktion af 2.000 til 5.000 brændselscelleenheder. Blue World Technologies forventer at fortsætte med at opskalere produktionen, med et mål om at nå en kommerciel storskala produktionskapacitet på 50.000 enheder inden for de næste tre år.

“I øjeblikket er der et stort fokus på Power-to-X, og der er stor efterspørgsel på markedet for alternative teknologier, der er CO2 reducerende, hvilket vi både kan se i vores nuværende ordrebøger, men også i de indledende dialoger vi har haft med potentielle kunder. Ved at starte denne indledende produktion giver det os mulighed for at arbejde fremad med udviklings- og testprojekter sammen med vores kunder”, fortæller Mads Friis Jensen, CCO og medstifter af Blue World Technologies.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

20.06.2024CSR.dk

Forbrugerne har lav tillid til virksomheders miljøkommunikation

20.06.2024CSR.dk

Danske forskere opfinder 100 procents nedbrydeligt ’byg-plastik’

18.06.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia Rønne er første og eneste virksomhed med Svanemærket på Bornholm

18.06.2024CSR.dk

Rapport: Det globale fødevaresystem belaster klimaet, slider på naturen og er hårdt ved vores sundhed

17.06.2024BSR

Sponseret

1.5°C Targets: The Business Case for a Climate Transition Plan

17.06.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Sådan finder du et klimafællesskab

16.06.2024CSR.dk

Grønne organisationer: Danske pensionsselskaber bør droppe nye investeringer i intensiv animalsk fødevareproduktion

14.06.20242030 Builders

Sponseret

Empowering the Workforce: Employee Engagement Strategies

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 20. Jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 20

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online