Ny platform skal forlænge tøjets levetid og minimere tøjspild

Med online platformen Design for Longevity vil Danish Fashion Institute sætte gang i nogle tanker og fremme en anderledes tilgang til design og mode hos både designere og produktudviklere.

Den nye online platform tilbyder gratis inspiration, viden og værktøjer til at øge den bæredygtige bevidsthed allerede i designprocessen. Arkivfoto..

05.10.2017

CSR.dk

I sidste uge kulminerede mange måneders arbejde, research, workshops og undersøgelser med lanceringen af den nye online platform Design for Longevity.

Platformen, der henvender sig direkte til designere i ønsket om at forlænge tøjs levetid og minimere tøjspild, er søsat af Danish Fashion Institute som led i ECAP-samarbejdet (the European Clothing Action Plan), der er et treårigt EU-støttet bæredygtighedsprojekt:

”Designeren spiller en utrolig vigtig rolle i overgangen til en mere bæredygtig industri. De beslutninger, der bliver taget allerede i designfasen, har stor betydning for produktets endelige levetid og mulighed for recirkulering, men det er stadig meget komplekst, hvordan man kan sikre, at tøj får en længere holdbarhed. Mange ved hverken, hvor de skal starte eller slutte”, siger Tobias Noe Harboe, der er leder af projektet, til fashionforum.dk.

Læs også: H&M og Ikea vil lave tøj af træ

Viden og erfaring skal kommunikeres bredere
Ifølge Tobias Noe Harboe, der selv har en baggrund som designer for brands som Henrik Vibskov og Bruuns Bazaar, findes der allerede meget brugbar viden og erfaring, men det er noget, der hovedsageligt florerer i den akademiske verden og blandt CSR-eksperter.

Derfor bliver hverken viden eller erfaring kommunikeret ordentligt ud til designerne – og det er blandt andet, hvad Design for Longevity-platformen skal rette op på:

”Med det nye website ønsker vi at samle den bedste inspiration, viden og værktøjer på én platform, og gøre det både mere simpelt og tilgængeligt for designere og produktudviklere”, siger han til fashionforum.dk.

Selvom platformen primært henvender sig til designere og produktudviklere, understreger Tobias Noe Harboe imidlertid, at alle har mulighed for at skrive sig op – også modevirksomheder, privatpersoner og studerende.

Læs også: Endnu en undersøgelse efterlyser transparens i tøjindustrien

Skal skabe en anderledes tilgang til design og mode
Design for Longevity-platformen er produceret i samarbejde med førende europæiske modeorganisationer og universiteter, heriblandt British Fashion Council, Sustainable Fashion Academy, Designskolen Kolding og KADK, og er udviklet i samråd med fagpersoner fra hele modesektoren.

Den nye platform vil blandt andet tilbyde relevant information og konkrete værktøjer, der bliver præsenteret i både artikel- og videoformat, som skal hjælpe designere med at implementere ændringer i deres arbejde både hurtigt og effektivt.

Derudover vil platformen også fungere som en form for fællesskab, hvor alle kan dele viden, udveksle ideer og erfaring eller diskutere løsningsmodeller på tværs af fagligheder:

”Målet er at sætte gang i nogle tanker og fremme en anderledes tilgang til design og mode. Jo flere, der skriver sig op, jo bedre kan vi skabe en forståelse for, hvad der er brug og interesse for. På den måde kan vi også forbedre det indhold, vi deler”, siger Tobias Noe Harboe til fashionforum.dk.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)