Ny platform skal bidrage til FN’s 17 verdensmål

I samarbejde med UN Global Compact og DNV GL har den danske tænketank Sustainia udviklet en platform, der skal bidrage til at nå FN's 17 verdensmål.

Den nye platform skal blandt andet hjælpe med at opnå mål om at sikre, at alle har adgang til vand og sanitet, og at det forvaltes bæredygtigt og samtidig afskaffe fattigdom i alle dens former overalt. Arkivfoto..

01.05.2017

CSR.dk

I sidste uge kunne den danske tænketank og rådgivervirksomhed Sustainia i samarbejde med UN Global Compact og den norske koncern DNV GL lancere en ny digital platform, der skal bidrage til at nå FN’s 17 verdensmål.

Under navnet "Global Opportunity Explorer", skal den i løbet af de næste tre år udvikles til verdens førende platform for bæredygtige løsninger og sikre, at både virksomheder, investorer og myndigheder hurtigt og nemt kan orientere sig på markedet for nye løsninger på globale udfordringer og samtidig udveksle viden og erfaringer. 

Samler og forbinder lovende løsninger
Hos UN Global Compacts har man store forventninger til platformen. Således udtaler Lise Kingo, direktør for organisationen:

”Der findes efterhånden et stort antal løsninger på, hvordan bæredygtige udfordringer kan løses. Men de er spredte og kan være svære at finde. Med Global Opportunity Explorer har vi skabt en institution, der samler og forbinder de mest lovende løsninger fra hele verden, og vi vil dermed også kunne dokumentere, hvordan verdensmålene åbner nye forretningsmuligheder”.

I første omgang indeholder Global Opportunity Explorer 300 løsninger fra lande verden over samt 45 konkrete forslag til, hvordan man kan innovere nye markeder. Både de 300 og de 45 fungerer som eksempler på, hvordan de 17 verdensmål kan forvandles til bæredygtig vækst. Løsningerne spænder fra prisvenlige mikro-solcelleanlæg til løbesko lavet af plastikaffald fra havet. 

Læs også: FN: Bæredygtig transport afgørende for SDG-mål

Indholdet kommer fra Sustainias arbejde gennem syv år, hvor man gennem projekter og publikationer som ’Sustainia100’ og ’Global Opportunity Report’ har været i dialog medover 17.000 internationale ledere og eksperter for at kortlægge globale løsninger og markedsmuligheder. De to projekter integreres nu i Global Opportunity Platform. 

Platform katalysator for partnerskaber
Ifølge Erik Rasmussen, der er Sustainias stifter og administrerende direktør, er den nye platform en vigtig katalysator for nye internationale partnerskaber:

”For os er det vigtigt, at innovationsplatformen bliver udviklet i fællesskab. Som verdensmål nr. 17 signalerer, er nøglen til at nå verdensmålene samarbejde og partnerskaber. Igennem Global Opportunity Explorer får virksomheder muligheden for at kontakte hinanden og indgå i fælles projekter og samarbejder og dermed forme et globalt forum for bæredygtig innovation. Men det haster”, siger han.

Den nye platform har fået økonomisk støtte fra Realdania og blev lanceret i Indien foran flere nøglepersoner, så de kunne få et indblik i, hvordan platformen kan blive en vigtig institution i arbejdet med verdensmålene.

- EL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld, som du tror?

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

09.09.2024CSR.dk

Skou Gruppens byggeledere får grønne kompetencer

09.09.2024CSR.dk

Stort gennembrud for grøn langturskørsel

05.09.2024CSR.dk

Tre tunge spillere vil sammen styrke ejendomssektorens grønne omstilling

04.09.2024CSR.dk

Pensionsselskaberne rykker på den grønne omstilling

02.09.2024Industriens Fond

Sponseret

Virksomheder bliver nødt til at forsøge at forudsige fremtiden

30.08.2024VIA University College

Sponseret

For få danskere har den indre bæredygtighed der er nødvendig for at nå klimamålene

30.08.2024CSR.dk

DI vil have biosolutions på finansloven

28.08.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Grøn andelskasse giver fridag til medarbejdere på bagkant af historisk halvårsregnskab

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

19.08.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

19.08.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

10.09.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Klimaregnskab Miniserie: Scope 3 upstream

I denne miniserie stiller vi skarpt på klimaregnskab og Greenhouse Gas-Protokollen. Over tre webinarer får du indblik i de tre scopes: de direkte udledninger (scope 1), udledninger fra fx strøm og varme (scope 2), og de indirekte udledninger i værdikæden (scope 3), som er de ultimativt sværeste udledninger at afdække og reducere.

Dato

10.09.2024

Tid

13:00

Sted

Online via Zoom

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

11.09.2024

Tid

09:00

Sted

Aros Konference, København

Beierholm
Kursus
Bæredygtighedskursus - grøn omstilling

Kurset er for dig, der gerne vil klædes på til at introducere bæredygtighed i din virksomhed, og komme i gang med arbejdet med grøn omstilling.

Dato

11.09.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus