Ny millionbevilling skal styrke reparationscafeerne i Danmark

Med en bevilling på 6,1 mio. kr. fra LB Foreningen skal Repair Cafe Danmark nu til at opbygge et fuldtidssekretariat til at understøtte de næsten 100 Repair Cafeer over hele landet. Pengene skal også bruges til at øge mængden af data og viden om reparationer, som skal sættes i spil for at fremme reparationsdagsordenen.

Foto: LB Foreningen

20.02.2024

CSR.dk

På tærsklen til åbningen af Repair Cafe nr. 100 har Repair Cafe Danmark nu fået en kraftig økonomisk saltvandsindsprøjtning fra LB Foreningen i form af en bevilling på 6,1 mio. kr.

”I Repair Cafe Danmark er vi utroligt taknemmelige for den tillid, som LB Foreningen viser os. Det kommer til at være altafgørende for den fremtid, som vi forhåbentligt ser ind i. Vi håber det vil hjælpe os til at fortsætte de seneste års vækst indenfor reparationsbevægelsen – selv om danskerne stadig smider alt for meget væk, så oplever vi dog også en stigende interesse for det vi har gang i, og vi skulle gerne kunne følge interessen til dørs," siger Arne Skov, formand for Repair Cafe Danmark.

De godt 6 mio. kr. skal gå til at skabe endnu mere kvalitet i betjeningen og hjælpen til de lokale reparationscafeer rundt om i landet. Derudover skal der også sættes endnu mere fokus på opsamlingen af data og formidling af viden om reparationer og hvad det betyder ift. miljø og klimadagsordenen:

”Med denne bevilling vil Repair Cafe Danmark kunne opbygge et fuldtidsbemandet sekretariat, så både vores medlemscaféer, undervisningsinstitutioner, journalister, politikere og forbrugere altid vil kunne få fat i os. Vi skal styrke oprettelsen af endnu flere Repair Cafeer og betjeningen af de Repair Cafeer, der allerede findes. Vi indsamler i vores næsten 100 Repair Cafeer en utroligt stor viden om forskellige produkter og deres reparationsvenlighed. Den viden må ikke komme til at ligge ubenyttet hen," siger Arne Skov 

I LB Foreningen, der er ejer af LB Forsikring, Danmarks fjerdestørste forsikringsselskab på privatmarkedet, ser man store perspektiver i samarbejdet med Repair Cafe Danmark: ”Vi har støttet Repair Cafe Danmark siden 2019, og i den periode er Repair Cafeerne og reparationsdagsordenen kun vokset. Det kræver flere kræfter at understøtte de 100 Repair Cafeer, der er i dag og de mange flere som forhåbentlig skyder op de næste år,” siger Lars Busk Hansen, formand for LB Foreningen og fortsætter:

”Som ejere af et forsikringsselskab er der ingen tvivl om, at debatten om reparationer kun bliver mere og mere aktuel med fokus på at skabe et mindre klimaaftryk af vores aktiviteter. Kan vi reparere fremfor at erstatte, kan vi spare mange tons CO2 årligt, og Repair Cafeerne og Repair Cafe Danmark er et fremragende eksempel på, hvordan vi kan skabe konkrete forandringer og mere bevidsthed om brug af reparationer,” siger Lars Busk Hansen, der understreger, at Repair Cafeerne ikke skal bruges til at reparere forsikringsskader, men er en platform for dialogen om reparationer.

Bevillingen fra LB Foreningen strækker sig fra 2024 til og med 2027 og skal primært gå til at opbygge et fuldtidsbemandet sekretariat og samtidig understøtte, at Repair Cafeerne finder nye veje til at skabe en bæredygtig økonomi på sigt.

Målsætningen for Repair Cafe Danmark er, at der om fire år er mindst 150 Repair Cafeer over hele landet og mindst en Repair Cafe i hver kommune. I dag er der 36 kommuner, der ikke har en Repair Cafe.

- EHS

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

10.04.2024CSR.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

03.04.2024CSR.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

02.04.2024CSR.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

21.03.2024CSR.dk

Ultra fast fashion kan få det svært i Frankrig

12.03.2024CSR.dk

Får EU-Parlamentet lukket de russiske gashaner?

21.02.2024CSR.dk

Lad skruelåget sidde på flasken og bidrag til genanvendelse af 140 ton plast om året

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

SUSTAINX ApS
Webinar
Hvordan lykkes man som ESG-ansvarlig?

Et indblik i opgaver, processer og strategier

Dato

30.04.2024

Tid

11:00

Sted

Teams