Ny Erhvervspulje har hjulpet virksomheder med at spare tusindvis af CO2 om året

Den nye Erhvervspulje har i sin nye form indtil videre hjulpet det danske erhvervsliv med at spare mere end 46.000 tons CO2 årligt, viser tal. Det er meget tilfredsstillende, at midlerne hurtigt kommer ud og bidrager til virksomhedernes grønne omstilling, mener Energistyrelsen.

Ifølge Morten Vagner er Erhvervspuljens ansøgningsproces nu mindre kompleks, hvilket har fået flere til at søge om midler til bæredygtige initiativer. Arkvifoto..

06.07.2023

CSR.dk

I november sidste år så en ny udgave af Erhvervspuljen dagens lys - en pulje, der giver tilskud til næsten alle typer projekter, der sparer energi eller CO2 fra energirelaterede udledninger.

Og det ser ud til at være en succes. Nye tal fra Energistyrelsen viser nemlig, at Erhvervspuljen i sin nye form samlet set har hjulpet virksomheder med at spare mere end 46.000 tons CO2 årligt, og at der nu er ansøgt om mere end halvdelen af de samlede midler i puljen i år, som er på 385 millioner kroner.

Kontorchef i Energistyrelsen med ansvar for Erhvervspuljen, Rikke Reumert Schaltz, glæder sig over udviklingen:

”Erhvervspuljen er sat i verden for at hjælpe danske virksomheder med at spare energi og CO2, og det er meget tilfredsstillende, at tilskudspuljen netop bidrager til at accelerere virksomhedernes grønne omstilling, nedbringe energiforbruget og hjælper virksomhederne med at lave betydelige grønne investeringer.”

Læs også: Arla vil sende milliarder til klimaeffektive landmænd

Arla er en af de virksomheder, som har fået støtte fra Erhvervspuljen til store innovative energisparende projekter. Det tæller blandt andet en højtemperatur-varmepumper i et tørretårn til mælkepulverproduktion.

”Arlas ambition er at blive klimaneutrale i 2050. Som et skridt på vejen skal vi reducere vores direkte og indirekte udledninger af CO2e med 63 procent på Scope 1 og 2, inden udgangen af 2030 i forhold til 2015. Vi har iværksat en lang række tiltag for at reducere vores klimaaftryk. Vi er glade for støtten fra Erhvervspuljen, som har været med til at muliggøre investeringer af anseelig størrelse og accelereret den grønne udvikling og innovation," siger Morten Vagner, der er energy- & sustainability manager i Danmark i Arla AMBA.

Mindre kompleksitet
Erhvervspuljen blev første gang oprettet med Energiaftalen 2018 som tilskudspulje til dansk erhvervsliv på samlet 3,5 milliarder kroner, der løber frem til 2029.

Reglerne for Erhvervspuljen blev ændret den 1. november 2022 for at gøre ansøgningsprocessen mindre kompleks.

Det har øget hastigheden fra ansøgning til realiseringen af de energibesparende projekter, mener Morten Vagner.

Læs også: Concito: Vi skal bo på færre kvadratmeter, hvis klimaaftrykket skal ned

”Vores oplevelse er, at puljen er blevet nemmere at søge end tidligere. Det gør processen fra ansøgning til bevilling noget lettere, hvilket betyder, at projekterne hurtigere bliver realiseret, så vi kan få nedbragt CO2e-udledningen," siger han.

Rikke Reumert Schaltz understreger, at Energistyrelsen netop har arbejdet indgående med at få accelereret ansøgningsprocessen uden at gå på kompromis med de dokumentationskrav, der er nødvendige for at få støtte.

”Vi ved, at danske virksomheder har ambitionerne og viljen til at omstille sig og reducere klimaaftrykket. Det skal Erhvervspuljen bidrage til at hjælpe på vej. Vi oplever stor efterspørgsel fra virksomhederne og ser frem til fortsat at omsætte puljens midler til konkrete energi- og CO2-besparelser.”

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

16.04.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Fremover skal bygningsdrift kunne svanemærkes

16.04.2024Topsoe A/S

Sponseret

Navigating the routes to decarbonized shipping

16.04.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

CO2-kreditter: Måske en del af løsningen

16.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.04.2024CSR.dk

To miljømilliarder til bedre vandmiljø, mere skov og rent drikkevand

15.04.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Key insights: The OECD – OCDE Forum on due diligence in the garment and footwear industry

Jobmarked

Se alle

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Klappir Nordic ApS
Morgenmøde
Breakfast brief on ESG Strategy and Data

You can expect: Real case learnings on ESG strategy implementation from Viggo, data reporting best practices from Klappir's experience, knowledge on CO2 reduction from The 0-mission.

Dato

23.04.2024

Tid

08:00

Sted

4 Tømmergravsgade 2450 København

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V