Ny dansk fond vil bekæmpe fattigdom i Afrika

Med kapital fra bl.a. Augustinus Fonden skal Lisbeth Stausholm Zacho rejse en ny fond til investeringer i Afrika, som både skal skabe job og give et afkast.

Lisbeth Stausholm Zacho nye fond har bl.a. planer om at investere i et afrikansk selskab, der sælger solcelledrevne vandpumper og vandingsanlæg til små bønder, som gør, at de kan høste flere gange om året og dermed skabe mersalg. Arkivfoto..

17.09.2018

CSR.dk

"Vores målsætning er at løfte millioner af liv”.

Sådan lyder ambitionen for Lisbeth Stausholm Zacho, der er stifter af den nye danske fond Nordic Impact Funds, der jagter op til godt en halv mia. kr. til investeringer i Afrika.

Det skriver Børsen.

"I 2050 er det ventet, at økonomien i Kenya vil være syvdoblet sammenlignet med i dag, mens f.eks. et land som Italien næsten vil stå stille. Halvdelen af befolkningen er under 30, så der er et stort investeringsbehov for at møde væksten i arbejdsstyrken og brødføde befolkningen”, siger Lisbeth Stausholm Zacho til avisen og fortæller, at fonden skal investere på kommercielle vilkår i virksomheder, som kan bidrage til en dobbelt bundlinje med både økonomiske og sociale resultater.

Læs også: Nyt samarbejde sender over 1000 afrikanske piger i skole

Foreløbig har selskabet ifølge Børsen tilsagn for 120 mio. kr. fra fonde, familiekontorer og velhavende mennesker, bl.a. Augustinus Fonden, mens tidligere Grundfos-koncernchef Carsten Bjerg samt Gorrissen Federspiel-partner Rikke Schøitt Petersen er blandt Nordic Impact Funds' rådgivere.

"Vi går efter at investere i virksomheder, som har bevist, at de skaber impact, og de skal helst være profitable og have en skalerbar forretningsmodel. Entreprenørens nationalitet er mindre vigtig, men selskabet skal være til stede i Østafrika”, siger Lisbeth Stausholm Zacho.

Impact-fonde som inspiration
Selv har Lisbeth Stausholm Zacho bl.a. arbejdet hos IMF i Washington DC, været kontorchef i Nationalbanken og senest vicedirektør i SOS Børnebyerne.

"I SOS kiggede vi på, hvordan man kan finansiere udviklingsarbejde på en mere økonomisk bæredygtig måde. I den forbindelse var vi i kontakt med flere impact-fonde i USA og Holland, og jeg fik øje for deres model med forretningsdrevet udvikling, som kan løfte mennesker ud af fattigdom ved at bringe kapital og ekspertise til virksomheder med gode løsninger på fattige menneskers største udfordringer”, siger Lisbeth Stausholm Zacho til Børsen og fortæller, at fonden bl.a. overvejer at investere i et selskab, der sælger solcelledrevne vandpumper og vandingsanlæg til små bønder, som gør, at de kan høste flere gange om året og dermed skabe mersalg.

Læs også: 'Erfaringer fra Danmark er et godt sted at starte'

Det er første gang, at Lisbeth Stausholm Zacho direkte investerer i en afrikansk virksomhed, ligesom at hun heller ikke tidligere har lavet en fond. Hun er dog opmærksom på, at der er en højere både politisk og juridisk risici ved at investere i Afrika end herhjemme:

"Men oftest handler det, om de mennesker som sidder i ledelsen, og på den måde er det ikke så forskelligt fra Danmark. I Afrika er der en anden kultur, så vi skal være meget grundige i due diligence-processen og være sikre på, at vi har det helt rigtige team på”.

 -JMA

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Group Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

10.04.2024CSR.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

03.04.2024CSR.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

Jobmarked

Se alle

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 3. jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 3

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online