Ny dansk fond vil bekæmpe fattigdom i Afrika

Med kapital fra bl.a. Augustinus Fonden skal Lisbeth Stausholm Zacho rejse en ny fond til investeringer i Afrika, som både skal skabe job og give et afkast.

Lisbeth Stausholm Zacho nye fond har bl.a. planer om at investere i et afrikansk selskab, der sælger solcelledrevne vandpumper og vandingsanlæg til små bønder, som gør, at de kan høste flere gange om året og dermed skabe mersalg. Arkivfoto..

17.09.2018

CSR.dk

"Vores målsætning er at løfte millioner af liv”.

Sådan lyder ambitionen for Lisbeth Stausholm Zacho, der er stifter af den nye danske fond Nordic Impact Funds, der jagter op til godt en halv mia. kr. til investeringer i Afrika.

Det skriver Børsen.

"I 2050 er det ventet, at økonomien i Kenya vil være syvdoblet sammenlignet med i dag, mens f.eks. et land som Italien næsten vil stå stille. Halvdelen af befolkningen er under 30, så der er et stort investeringsbehov for at møde væksten i arbejdsstyrken og brødføde befolkningen”, siger Lisbeth Stausholm Zacho til avisen og fortæller, at fonden skal investere på kommercielle vilkår i virksomheder, som kan bidrage til en dobbelt bundlinje med både økonomiske og sociale resultater.

Læs også: Nyt samarbejde sender over 1000 afrikanske piger i skole

Foreløbig har selskabet ifølge Børsen tilsagn for 120 mio. kr. fra fonde, familiekontorer og velhavende mennesker, bl.a. Augustinus Fonden, mens tidligere Grundfos-koncernchef Carsten Bjerg samt Gorrissen Federspiel-partner Rikke Schøitt Petersen er blandt Nordic Impact Funds' rådgivere.

"Vi går efter at investere i virksomheder, som har bevist, at de skaber impact, og de skal helst være profitable og have en skalerbar forretningsmodel. Entreprenørens nationalitet er mindre vigtig, men selskabet skal være til stede i Østafrika”, siger Lisbeth Stausholm Zacho.

Impact-fonde som inspiration
Selv har Lisbeth Stausholm Zacho bl.a. arbejdet hos IMF i Washington DC, været kontorchef i Nationalbanken og senest vicedirektør i SOS Børnebyerne.

"I SOS kiggede vi på, hvordan man kan finansiere udviklingsarbejde på en mere økonomisk bæredygtig måde. I den forbindelse var vi i kontakt med flere impact-fonde i USA og Holland, og jeg fik øje for deres model med forretningsdrevet udvikling, som kan løfte mennesker ud af fattigdom ved at bringe kapital og ekspertise til virksomheder med gode løsninger på fattige menneskers største udfordringer”, siger Lisbeth Stausholm Zacho til Børsen og fortæller, at fonden bl.a. overvejer at investere i et selskab, der sælger solcelledrevne vandpumper og vandingsanlæg til små bønder, som gør, at de kan høste flere gange om året og dermed skabe mersalg.

Læs også: 'Erfaringer fra Danmark er et godt sted at starte'

Det er første gang, at Lisbeth Stausholm Zacho direkte investerer i en afrikansk virksomhed, ligesom at hun heller ikke tidligere har lavet en fond. Hun er dog opmærksom på, at der er en højere både politisk og juridisk risici ved at investere i Afrika end herhjemme:

"Men oftest handler det, om de mennesker som sidder i ledelsen, og på den måde er det ikke så forskelligt fra Danmark. I Afrika er der en anden kultur, så vi skal være meget grundige i due diligence-processen og være sikre på, at vi har det helt rigtige team på”.

 -JMA

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

03.04.2024CSR.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

02.04.2024CSR.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

21.03.2024CSR.dk

Ultra fast fashion kan få det svært i Frankrig

12.03.2024CSR.dk

Får EU-Parlamentet lukket de russiske gashaner?

21.02.2024CSR.dk

Lad skruelåget sidde på flasken og bidrag til genanvendelse af 140 ton plast om året

20.02.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal styrke reparationscafeerne i Danmark

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus