Ny CSR-drejebog

Sådan skaber din virksomhed værdi for forretning, miljø og mennesker. Drejebogen viser trin for trin, hvordan din virksomhed kan gå fra enkeltstående CSR-initiativer til en samlet CSR-strategi.

Tøjproduktion med omtanke, miljøvenlige tryksager og fodboldklub med socialt ansvar. Gennem ti måneder har 12 små og mellemstore virksomheder arbejdet strategisk med samfundsansvar (CSR) med henblik på at få de mange gode hensigter og spredte initiativer forankret i den forretningsmæssige del af virksomheden.

Som afslutning på projektet udgives en drejebog som guide til små og mellemstore virksomheder, der ønsker at arbejde med strategisk CSR og en række cases.Deloitte har kørt projektet for Erhvervsstyrelsen.

”Det har været en fantastisk proces, hvor virksomhederne har bevæget sig fra en mere ad hoc baseret tilgang til CSR med enkeltstående initiativer til en mere strategisk og systematisk tilgang med fokus på forretningen. Vel at mærke uden at miste den energi, der ligger i at være drevet af værdier”

Anne Mette Christiansen, partner i Deloitte.

12 virksomheder har fået rådgivning til at gøre deres CSR-indsats mere strategisk og systematisk. Den største udfordring for mange små og mellemstore virksomheder er at prioritere indsatsen, da ressourcerne er begrænsede.

”Vi er meget positive over for resultaterne fra projektet. Virksomhederne har virkelig taget CSR-dagsordenen til sig. Mange af dem har lavet nogle benhårde prioriteringer i deres CSR-strategier, så de både matcher virksomhedernes størrelser, adresserer deres individuelle udfordringer og bidrager til vækst. Vi håber, at andre virksomheder – og brancheforeninger – vil lade sig inspirere af erfaringerne fra projektet”

Victor Kjær, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen

Du kan downloade drejebog og læse de ti cases på www.samfundsansvar.dk

Projektet er finansieret af Erhvervsstyrelsen som del af ’Regeringens handlingsplan for virksomheders samfundsansvar 2012 – 2015’, der understøtter regeringens arbejde for CSR og vækst i danske virksomheder.

Ny playbook skal hjælpe byer med en datadrevet cirkulær omstilling

19.06.2023Erhvervsstyrelsen

Sponseret

Nyt digitaliseret indkøbsværktøj viser, hvor dyrt det kan være at indkøbe for billigt

07.06.2023Erhvervsstyrelsen

Sponseret

15.05.2023Erhvervsstyrelsen

Sponseret

En grønnere og mere cirkulær værdikæde ved brug af Klimakompasset

15.05.2023Erhvervsstyrelsen

Sponseret

Planlæg din grønne omstilling med Klimakompasset

15.05.2023Erhvervsstyrelsen

Sponseret

Få hjælp til din virksomheds bæredygtige omstilling hos Erhvervsstyrelsen

02.12.2021Erhvervsstyrelsen

Sponseret

Nyt klimakompas skal hjælpe virksomheder med at beregne deres klimaaftryk