Ny bilpolitik efter grøn gennemgang af bilflåden

En mobilitetsrapport og en kortlægning af emballagevirksomheden Schurs bilflåde har fået virksomheden til at ændre sig bilpolitik. Fremover køber virksomheden udelukkende biler fra energiklasse A.

Green Mobility har udarbejdet en samlet plan til Schur International om virksomhedens vognpark og mulig brændstofreduktion, besparelse og CO2-reduktion..

08.11.2013

CSR.dk

Mobilitets Rapporten kommer med forslag til mobilitetsoptimering, siger Green Mobilitys direktør Jens R. Andersen..

Bilpolitikken i emballagevirksomheden Schur International i Horsens er blevet ændret på en lang række væsentlige punkter, efter at den uvildige rådgivningsvirksomhed Green Mobility har gennemgået og analyseret virksomhedens vognpark.

Flere biler i vognparken er udskiftet med mere miljøvenlige modeller, der bliver kun købt ergiklasse A-biler eller højere, og en central funktion i virksomheden reserverer den puljebil, der passer bedst til behovet alt efter, om medarbejderen skal på en kort tur eller en længere tur til udlandet.

Viden om bilteknologi giver besparelser
Det var klimapartnerskabet med Dong Enery, som satte skub i Schurs kortlægning af bilflådens rentabilitet. Dong Energy anbefalede Schur at få gennemgået bilflåden af Green Mobility, som har specialiseret sig i viden om nuværende og kommende bilteknologi.

På baggrund af en grundig analyse matchede Green Mobility Schurs daglige mobilitetsbehov med den mest optimale løsning, så virksomheden både opnåede besparelser og fik minimeret CO2-udledningen.

Bilpolitikken blev ændret i en ruf
Schur International i Horsens har en bilflåde på cirka 50 biler. Så snart analysen var udarbejdet, gik virksomheden i gang med at ændre sin bilpolitik, fortæller HR-og CSR-chef Carsten Tallerup:

"Vi bruger ikke store ord som 'strategi' her i Horsens, og jeg havde ikke noget overordnet mål med at få kortlagt vores vognpark, men Dong Energy inspirerede os til at kigge på det. Og jeg blev helt ærligt overrasket over, hvad analysen viste", fortæller Carsten Tallerup. Han satte derfor med det samme visse ændringer i drift.

Her er de væsentligste ændringer

Her er nogle af de ændringer, som er sat i gang:

  1. Alle nyindkøbte biler skal fremover minimum være energiklasse A. Tidligere kunne medarbejderne købe den bil, de personligt foretrak.
  2. Servicebiler skal udskiftes efter fem år. Tidligere blev de først udskiftet efter syv år.
  3. Ny procedure for de såkaldte puljebiler er indført. Puljebiler er biler, som medarbejdere, der ikke har firmabil, benytter. I dag købes der forskellige biler, således, at man benytter den type bil, der passer bedst til formålet. For eksempel benyttes en Ford Fiesta, der kører +30 km på litteren, til korte ture, mens en Ford C Max benyttes til længere ture i udlandet.
  4. Investering i elbil. Virksomheden forventer en sådan incvestering i løbet af 2014.
     

Green Mobility

  • Green Mobility er en udvildig rådgivningsvirksomhed startet af iværksætteren Henrik Isaksen, der også var initiativtager til Clever.
  • Jens R. Andersen er adm. direktør og medejer. Han har tidligere i mere end 25 år været teknisk direktør i Peugeot Danmark.

Værd at kigge på vognparker med 25 biler
Vognparker med 25 eller flere biler kan med fordel få flåden analyseret, oplyser direktør adm. direktør Jens R. Andersen fra Green Mobility, som har gennemgået en række vognparker for kommunerne, men som nu også er i gang med at tilbyde sine ydelser til private virksomheder.

"Vi gør virksomhederne opmærksomme på, hvordan deres fremtidige vognpark kan forbedres. Vi kigger på det enkelte køretøjs køremønster og kørebehov og angiver den mest optimale motorteknologi og energiklasse til det køretøj, som skal erstatte det eksisterende, når det engang skal udskiftes", siger Jens R. Andersen.

Målet for Green Mobility er at give en samlet plan for hele vognparken, så kunden år for år - set i et fem års perspektiv - får overblik over brændstofreduktion, besparelse og CO2-reduktion.

"Erfaringen viser, at det er et betragteligt beløb og betragtelige CO2-reduktioner, der er tale om", siger Jens R. Andersen.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

24.04.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Hvorfor håndlavede produkter?

24.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

23.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Investér i et bæredygtigt arbejdsmiljø

22.04.2024CSR.dk

Carlsberg Group og WWF Verdensnaturfonden vil sammen beskytte vådområder i Kina og Laos

22.04.2024Vestforbrænding

Sponseret

Nyt projekt: bedre sortering af affaldet i etageboliger

17.04.2024HORTEN ADVOKATPARTNERSELSKAB

Sponseret

Stor interesse for opførelse af bæredygtige anlæg på fast ejendom

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus