Novo Nordisk rækker millionhånd ud til verdens fattigste

I samarbejde med regeringen donerer medicinalvirksomheden over 50 mio. kroner til bekæmpelse af ikke-smitsomme sygdomme i fattige lande.

Novo Nordisk lægger cirka 32 mio. kroner i projekt, der skal hjælpe verdens fattigste. Som f.eks. Zeana Masoud Said fra Tanzania, som har type 1-diabetes og forhøjet blodtryk. Foto: Sala Lewis.

25.09.2018

CSR.dk

Medicinalvirksomheden Novo Nordisk giver en håndsrækning på godt 32 mio. kr. til et nyligt lanceret partnerskabsprojekt, der har sat sig for at bekæmpe ikke-smitsomme sygdomme, som f.eks. diabetes og forhøjet blodtryk, i verdens fattigste lande, skriver Finans.dk. Den danske regering supplerer med knap 20 mio. kr.

Donationen skal hjælpe projektet Defeat-NCD Partnership, etableret af FN som en samarbejdsplatform for virksomheder og regeringer, hvor målet er at samle 100 mio. dollars i alt (cirka 635 mio. kroner). Defeat-NCD Partnership projektet blev oprettet i starten af 2018, men blev officielt lanceret i går i New York. Og med god grund. Omkring 40 millioner mennesker dør hvert år pga. ikke-smitsomme sygdomme, svarende til 70 procent af alle dødsfald i verden. 

Læs også: Novo Nordisk: Vi vil udvikle konkrete løsninger, så vi er relevante, ansvarlige og resiliente

”Vi har i mange år følt en forpligtelse til at sælge vores produkter billigt i disse lavindkomstlande. Vi har en differentieret prispolitik, men vi har fundet ud af, at det ikke er nok bare at sætte prisen ned i disse udviklingslande,” siger Lars Fruergaard Jørgensen, adm. direktør i Novo Nordisk, til Finans.

”Mange steder er der ikke en indkøbs- eller logistikstruktur, der gør, at produkterne kommer frem til patienterne. Og hvis de gør, så er det ofte med nogle store tillæg, at den fordel, vi har skabt ved at sætte prisen ned, bliver spist hos en masse logistikpartnere, der tjener led for led,” siger Novo-topchefen til Finans.

Næste skridt

Defeat-NCD skal i første omgang sætte ind for at hjælpe personer med diabetes og forhøjet blodtryk, men på sigt skal partnerskabet hjælpe med bedre behandling af kræft- og lungesygdomme, og mere generelt arbejde for universel adgang til behandling i verdens fattigste lande.

”Man skaber en markedsplads med udbud, hvor der bliver købt billige produkter fra f.eks. Novo Nordisk, selvom der ikke er nogen garanti for, at det er produkter fra Novo Nordisk. Derfra bruger man så FN’s etablerede kontakter til at få produkterne hele vejen ud, og også nogle gange forbi disse fordyrende mellemled,” siger Lars Fruergaard Jørgensen, til Finans.

Læs også: Sundhedssoftware kan redde liv i verdens fjerneste afkroge

”Som en verdensledende diabetesorganisation har vi svært ved bare at vende det blinde øje til, at man, hvis man bor i et lavindkomstland, ikke har adgang til vores produkter,” siger Novo Nordisk-topchefen til Finans.

Der skal flere partnere til projektet for at det kan løse sin opgave, og det kommer organisationen til at arbejde på i den nærmeste fremtid. Første udbud på markedspladsen forventes at komme til næste år. Drømmer man om et job, hvor man hjælper med at få dette projekt til at flyve, er de fleste sekretariatsfunktioner endnu ikke besat og kan søges her.

- SN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

16.06.2024CSR.dk

Grønne organisationer: Danske pensionsselskaber bør droppe nye investeringer i intensiv animalsk fødevareproduktion

14.06.2024CSR.dk

AI-metode afslører millioner af døde træer, skjult blandt de levende, før Californiens historiske skovbrande i 2020

17.05.2024Verdo

Sponseret

Verdo indgår samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp: Vil støtte træplanting i Uganda

16.05.2024Blind Coffee

Sponseret

SAMLET OM KAFFEN

09.05.2024BSR

Sponseret

Driving Forward Human Rights in Transport & Logistics

08.05.2024Semler Gruppen A/S

Sponseret

Semler Gruppen certificeret som læse- og skrivevenlig arbejdsplads

08.05.2024CSR.dk

Supermarkedsgigant får ny pensionsaftale med fokus på klima og sundhed

02.05.2024BSR

Sponseret

Building an Effective Supply Chain Data Ecosystem to Prevent Forced Labor

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C