NGO: leverandører skal engagere sig mere i klimatiltag

I en ny rapport peger klimaorganisationen CDP på leverandører som et af de led i kæden, der skal gøre en større indsats for at tage del i kampen mod klimaforandringerne.

Leverandørerne skal engagere sig mere i deres klimapåvirkning, herunder CO2-udslip fra fx godstransport. Det er budskabet i en ny rapport..

04.02.2016

Anders Kampmann, CSR.dk

Som grundlag for rapporten har CPD (tidligere Carbon Disclosure Project) i løbet af 2015 indsamlet data fra godt 4000 internationale leverandører, og selvom næsten tre ud af fire (72 procent) anerkendte klimaproblematikken og kunne identificere regulative, fysiske og/eller en bred palet af andre klimarelaterede risici i deres forretning, så er de ifølge CDP for langsomme til at reagere.

Rapporten er skrevet på vegne af 75 af CDP’s supply chain-medlemmer, heriblandt Lego, Microsoft (begge såkaldte lead members), Accenture, Nestlé, Unilever og en stribe af verdens største bilfabrikanter. De har alle bedt deres leverandører rapportere om sine klimatiltag, men kun halvdelen valgte at svare, og af dem, der deltog, var det igen kun halvdelen, der gør en indsats på området.

Det mest tungtvejende område handler om udledning af drivhusgasser, som flere leverandører ifølge rapporten bør gøre en indsats for at reducere. Kun hver tredje af deltagerne beretter om reduktionerne i rapporteringsåret, og det er for lidt i forhold til udfordringer, klimaforandringerne medfører, og som leverandørerne har deres del af ansvaret for. Som rapporten konkluderer: ”Uden handling fra leverandørerne kan indkøberne ikke håndtere deres klimarisici på effektiv vis.”

Dedikeret indsats påkrævet
Flest (63 procent) har integreret aspekter omkring klimaforandringer i deres forretningsstrategi, mens kun hver fjerde (25 procent) er i dialog med deres leverandører (altså CDP-medlemmernes underleverandører). Endnu færre tager hånd om deres vandrelaterede effekter, selvom dette område ifølge CDP kan være et af de mest kritiske.

Der er dog også håb i den indsamlede data. Alene ved at få leverandørerne til at rapportere om deres udslip af drivhusgasser, aftvinger man også handling på området, hvilket øger sandsynligheden for at de reducerer deres udslip. Så selvom nogle af de ’nye i klassen’ ikke præsterer specielt godt, så er der grobund for at de kan forbedre sig fremover. I tillæg hertil åbner rapporteringssamarbejdet mellem produktionsvirksomhederne og deres leverandører op for, at førstnævnte kan bruge forskellige virkemidler, fx diverse finansielle ’gulerødder’, til at skubbe leverandørerne i retning af en mere klimaansvarlig strategi.

Læs også: Walmart fordobler indkøbene og satser på bæredygtige leverandører

Forandringer er med andre mulige, men det kræver en dedikeret indsats fra alle parter; store og små virksomheder bør motivere deres leverandører til at forholde sig til deres effekt på klimaet og handle derefter, og leverandørerne kan omvendt opfordre deres kunder til at anerkende deres position og reducere deres udslip etc.

Og som CDP påpeger: ”Med Paris-aftalen (COP21, red.) på plads, now is the time to get started.”

Læs mere om CDP og organisationens strategiske plan.

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

17.05.2024CSR.dk

Vigtige nyheder fra sidste uge

17.05.2024CSR.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

16.05.2024CSR.dk

Forskere kan nu nedbryde og omdanne dårlig plastik

15.05.2024CSR.dk

Danmarks transportinfrastruktur mangler plan og bæredygtighed

15.05.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.05.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Tilmelding er nu åben til Klimakampen – September 2024

14.05.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

14.05.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Bæredygtige valg kan betyde at man må være tålmodig

Jobmarked

Se alle

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Semler Gruppen A/S

Sustainability Specialist til Danmarks største bilkoncern

Semler Gruppen er Danmarks største bilkoncern. Vi arbejder målrettet med den elektriske omstilling af bilmodellerne fra Volkswagen, Audi, ŠKODA, SEAT, Cupra og Porsche. Vi udvikler digitale mobilitetsløsninger, og vi er repræsenteret i både Norden og de baltiske lande. I Semler Agro, vores landbrugsdivision, formidler vi traktorer og jordbrugsmaskiner fra John Deere.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

19.05.2024

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Sustainability strategy and reporting professional

Then look no further. In this role, you can build on your knowledge within this field and gain a thorough understanding of working strategically with sustainability in a large, international company.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Responsible Sourcing Manager - drive a responsible sourcing framework

If you are a current DSV employee and interested in a position in another country, please contact your Human Resource representative to discuss the process and requirements of applying.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
GRATIS Valified Kickstart - Værdi á 1.499 kr. | OPSTART 14. MAJ

Skræddersyet til dig der skal udarbejde din virksomheds første CO2-beregning og bæredygtighedsrapport og vil gøre kommunikation med dine interessenter let!

Dato

14.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
Kursus: Virksomhedens sociale ansvarlighed i hele værdikæden

Hvordan dokumenterer og kommunikerer du din sociale ansvarlighed – uden at ende i greenwashing og greenhushing? Det får du styr på med kurset ’virksomhedens sociale ansvarlighed’. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point

Dato

21.05.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Etisk Handel Danmark
Webinar
Introduktion til medlemskab hos Etisk Handel Danmark (Online)

Er du nysgerrig på, hvordan du kan arbejde med etisk handel og bæredygtige værdikæder? Og hvordan et medlemskab hos Etisk Handel Danmark kan understøtte arbejdet med at håndtere omverdenens stigende krav og forventninger til menneske- og arbejdstagerrettigheder, miljø og klima i værdikæden?

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtig transformation i praksis

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus