Miljøminister besøgte AffaldPlus og hørte om, hvordan projektet FUTURE bruger tekstilrester til fremstilling af byggematerialer

Miljøminister Lea Wermelin var torsdag eftermiddag d. 12. september 2019 på besøg hos PlusByg i Næstved for at se på AffaldPlus’ genbrugsbyggemarked og høre om, hvordan projektet FUTURE bruger tekstilaffald til fremstilling af isolering og akustikplader.

Miljøminister Lea Wermelin besøg hos PlusByg i Næstved, med en innovativt produceret akustikplade i hånden. Foto: AffaldPlus.

30.09.2019

Sponseret

Gate21

AffaldPlus samarbejder med Lendager Groups arkitekter omkring tekstiler. Her leverer AffaldPlus tekstiler til fabrikken Convert i Thy, som behandler og presser materialet til isolerings- og akustikplader. Lendagers arkitekter har designet pladerne og fundet bæredygtige løsninger, så isoleringen bl.a. kan overholde 2020-standarden og krav til brandhæmmende egenskaber. Der er et stort potentiale i tekstiler som råmateriale i bygnings- og boligprodukter.  Samarbejdet er en del av projektet FUTURE – du kan læse mere om det her.

FUTURE

FUTURE består af syv visionære casesamarbejder på tværs af de tre regioner i Greater Copenhagen. De syv cases tester og demonstrerer forskellige teknologier, værktøjer eller forretningsmodeller indenfor vedvarende energi eller udnyttelse af ressourcer. 

Læs mere om projektet FUTURE her.

Med PlusByg som omdrejningspunkt er der i Næstved et eksemplarisk klynge-samarbejde, hvor virksomheders affald – fx overskudsmaterialer fra byggeri – køres til en særlig afdeling ved PlusByg. Her kan virksomheder få adgang døgnet rundt til at aflevere brugbart affald. Der er endda adgang til en maskine, så aflæsning kan foregå hurtigt og effektivt. Samtidig er tilbuddet gratis. Lea Wermelin fik en god snak med Jacob Larsen fra HRJ Service og Frederik Meding fra XL Byg/Meding, der er en del af samarbejdet. 

Du kan læse mere om besøget på AffaldPlus’ hjemmeside.

25.03.2020Gate21

Sponseret

Masterclass om digitalisering af fjernvarmen

24.03.2020Gate21

Sponseret

Nyt Advisory Board skal bringe danske kommuner og regioner tættere på en cirkulær økonomi

04.03.2020Gate21

Sponseret

Nyt projekt skal hjælpe energirigtig adfærd på vej

27.02.2020Gate21

Sponseret

CITYLOOPS

20.02.2020Gate21

Sponseret

Bedre brug af databaseret energiledelse skal sikre energibesparelser

06.02.2020Gate21

Sponseret

95 mio. kr. skal løfte den cirkulære omstilling i danske virksomheder