Miljømesse er kun svagt mærket af krise

Den store miljøudstilling, Pollutec Horizons 2009 afholdes fra i morgen og ugen ud. Antallet af

Det er hverken bær eller lakrids, men granulat til spildevandsrensning. Producenten er det tyske MICRODYN-NADIR GmbH..

30.11.2009

CSR.dk

"Det er ikke et normalt år, også Pollutec er påvirket af krisen, men jeg er glad for, at det er miljø, som er langt mindre påvirket end andre områder, vi mister ikke udstillere, men services. Som det ser ud nu (oktober) er der tre færre udstillere, men til gengæld ti til 15 procent færre produkter/services. Det helt store problem er Italien,” siger Antoinette Viellard, Pollutec.

Hun tilføjer, at der er mange små, nye udstillere, men at de store har bestilt færre kvadratmeter. Blandt sektorerne kan nævnes energieffektivitet, bioteknologi, mobilitet i forhold til miljø og klima, ressource management samt etiske indkøb.
Pollutec Horizons 2009 finder sted i Paris-Nord Villepinte i Frankrig fra 1. til 4. december, hvor 1.500 udstillere forventes at tiltrække op mod 40.000 besøgende (sidste års besøgstal lå på godt 45.000)

EEP-Award’en
EEP (European Environmental Press) er en organisation af miljømagasiner fra 17 europæiske lande. Organisationen uddeler hvert år tre priser til de bedste miljøteknologiske produkter. Forudsætningen er, at de er markedsført tidligst i januar 2007. Nomineringen som fandt sted i september omfatter ti virksomheder, hvoraf Grundfos er det danske indslag. Det er første gang i flere år, at det er lykkedes en dansk virksomhed at opnå nominering. I forbindelse med nomineringen får EEP faglig bistand fra ingeniørorganisationen EFAEP.

De ti nominerede
Den ungarske virksomhed Bárczy Environmental Ltd. er nomineret for en innovativ og kosteffektiv filterteknik til brug i kompressorer, så udledning af olie til kloaksystemet undgås.

Filtrene fungerer ved tyngdekraft uden tilførsel af energi. Udstyret består af to dele: øverste del er en hydro-cyklon for frigivelse af overskydende luft og indsamling af kondensvand. Herfra løber vandet ud i den nederste vandbehandlingsenhed, hvor et filter opsuger olien.
Læs mere på iroda@barczy.hu

Bioenergi og CO2-fiksering med mikroalger
Det portugisiske Algafuel er nomineret for en prototype til CO2-fiksering (biologisk binding) af røggas. Prototypen er med succes afprøvet på en cementfabrik og er verdens første samling af systemer, der anvender integrerede tubulære photobioreaktorer til biomasse, i en skala der er stor nok til at have bevist sin brugbarhed. Teknologien kan bruges til andre industrier med udledning af CO2-emission.

Systemet bidrager til at mindske klimaændringer ved hjælp af CO2-binding fra industrielle processer og fremmer samtidig væksten af alger, som løbende kan bruges til fremstilling af anden generations- biobrændstoffer.
Læs mere på www.AlgaFuel.pt

Mekanisk afvanding af spildevandsslam
Baggrunden for nominering af denne schweiziske teknologi er, at brugen af spildevandsslam som gødning bliver mere og mere begrænset i Europa. Jo højere tørstofindholdet efter mekanisk afvanding er, jo lavere er brændstofforbrug og øvrige omkostninger ved bortskaffelse, dvs. transport og ekstra tørringsproces. Anlægget er en vandret presse, som gør det muligt at opnå et tørstofindhold på op til 45 procent sammenlignet med de 25-30 procent, som opnås med eksisterende teknologier.
Læs mere på www.bucherdrytech.com

Overfladerensning uden kemiske stoffer
CL 1000 High Power Laser system hedder denne tyske teknologi, som muliggør overfladerensning af en lang række materialer ved hjælp af laserlys. Selv store objekter som broer, højspændingsmaster og andre udendørs bygninger kan rengøres med denne metode. Energiforbruget er lavt, og man undgår spredning af giftige stoffer i miljø og arbejdsmiljø. Teknologien er udviklet af Cleanlaser.
Læs mere på www.cleanlaser.de

Lettere udnyttelse af geotermisk energi
GEOSAT Technology Ltd. er nomineret for GEOIntegra - en metode til opsporing af områder, som er særligt egnede til udvinding af geotermisk energi. Det sker ved opsporing af kulbrinter, minera-ler, vand og geotermiske anomalier. Den teknologiske tilgang er baseret på integration af satellit-billedbehandling (remote sensing) med geokemiske og geofysiske undersøgelser og geo-data-fortolkning. Den første fase består i evaluering af satellit-data til at definere specifikke områder for den efterfølgende analyse, geokemiske metoder og elektromagnetiske undersøgelser på stedet med henblik på kortlægning af de mest præcise boringspunkter.
Læs mere på www.geosat.info

Rensning af udstødningsgasser
Grundfos NoNox luftassisteret og sensorbaseret Urea Doseringspumpe 7,5 (UDA 7,5-S) hedder den danske nominerede.

NoNox-pumpen bruges i SCR-systemer (Selective Catalytic Reduction) til dieselkøretøjer. Pumpen tilfører en præcis mængde af reaktant, så NOx fra udstødningsgas fjernes.

Grundfos-systemet er udstyret med forskellige sensorer til at beregne den nøjagtige mængde reaktant som skal injiceres for et fjerne NOx’en. Det gør det muligt motorfabrikanter eller flådeejere at opfylde strenge NOx-emissionsniveau uden tungt og dyrt teknisk arbejde. Den kompakte Grundfos-løsning består af en unik kompakt-box med alle tilslutninger på den ene side, så den hurtigt kan monteres eller eftermonteres på dieselkøretøjer.
Læs mere på www.grundfos.com

Kemisk rengøring af MBR-renseanlæg
Det tyske MICRODYN-NADIR GmbH står bag en metode til rengøring af Membrane Bio Reactors (MBR). MBR er en avanceret teknologi til spildevandsrensning. Membranerne afviser bakterier og faste stoffer, således at spildevandet kan genanvendes direkte, fx til vanding, toiletskyl, industrielle formål osv.

Udfordringen er rengøring af membranerne, da porerne efterhånden blokeres af faste stoffer. Normalt anvendes kemikalier til formålet.

En nyudviklet mekanisk rensningsproces (BIO-CEL ®-MCP), som udnytter granulat kan nu integreres i MBR. Dette giver mulighed for en kemikaliefri drift og en betydelig flux-forøgelse.
Læs mere på www.microdyn-nadir.de

Vindturbine til husstandsbrug
Også nomineret er Nheowind 3D 100 and Nheowind 3D 50 – en vindturbine til husstandsbrug som er udviklet af det franske NHEOLIS. Vindturbinen er lille, både hvad angår effekt og fysisk størrelse. Det sidste betyder, at den kan bruges på en begrænset plads.
www.nheolis.com

Højovnsteknologi
Også nomineret er Finex ® teknologien, som er et alternativ til den traditionelle højovnsteknologi i metalproduktion. En teknologi, som nok har begrænsede anvendelsesmuligheder i Danmark. Teknologien er udviklet af Siemens VAI Metals Technologies.
Læs mere på www.siemens-vai.com

Rabtherm Energy Systems
Rabtherm / degrés bleus (en France)
Rabtherm er nomineret for Rabtherm / degrés bleus, som er et eksempel på den lidt forskellige tilgang til individuel vs kollektiv opvarmning. Rabtherm foreslår, at vi udnytter den varme luft, som hver vinter strømmer op af kloakkerne.
Til formålet har virksomheden udviklet et system, som kan anvendes til såvel opvarmning som køling.
Systemet består af en varmeveksler af rustfrit stål til anbringelse i kloakken, rørledninger til overførsel af varme til bygningen og en varmepumpe, i de fleste af projekterne, kombineret med en kedel.
Tilbagebetalingstiden er med en varmeveksler på 2-9 kW/kvm. beregnet til to til seks år.
Læs mere på www.rabtherm.com

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

12.06.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

Sådan arbejder du strategisk med dit klimaregnskab

12.06.2024Dansk Retursystem

Sponseret

NTO skal levere automatiseret optælleanlæg til ny pantfabrik

12.06.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

12.06.2024CSR.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

11.06.2024CSR.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

14.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København