Medicinalvirksomhed vil øge sundheden i Kenya

Et samarbejde mellem medicinalvirksomheden Xellia Pharmaceuticals og SOS Børnebyerne skal de næste tre år være med til at øge sundheden i Kenya.

Xellia Pharmaceuticals og SOS Børnebyerne vil de næste tre år øge sundheden i Kenya..

I Kenya gik 33-årige Emily og skrantede. Hendes kræfter svandt, og hun havde svært ved at drage omsorg for sine to piger og samtidig passe sin grøntsagsbod på markedet. Da Emiliy, som er enke, blev undersøgt på SOS-lægeklinikken, opdagede lægen, at hun både havde forstadier til livmoderhalskræft og var smittet med hiv. I dag har Emily det godt og er i fast behandling. Hun har genvundet sine kræfter og er igen en glad mor for sine børn.

Medicinalvirksomheden Xellia og SOS Børnebyerne er gået sammen om at hjælpe endnu flere mennesker som alenemoren Emily. De næste tre år finansierer Xellia SOS Børnebyernes lægeklinik i Eldoret i Kenya, der udover behandling af patienter også står bag forebyggende arbejde i lokalsamfundet. For eksempel gennemfører lægeklinikken dør-til-dør kampagner, hvor SOS-medarbejdere giver vitamintilskud til spædbørn, vaccinerer børn og tilbyder lokalbefolkningen hiv-tests. Netop det sidste er der stort behov for. I Kenya er hele 6 procent af befolkningen smittet med hiv, og 1,1 millioner børn er blevet forældreløse på grund af aids.

Mærkbare resultater

Hos Xellia, der er førende inden for produktion af lægemidler til bekæmpelse af infektioner, ser man frem til partnerskabet.

”Det ligger i vores DNA at hjælpe mennesker i livstruende situationer. Derfor er det naturligt, at vi nu tager skridtet videre og går sammen med SOS Børnebyerne for at hjælpe mennesker, der har allermest brug for det”, siger administrerende direktør Carl-Åke Carlsson.

Ingen af parterne er i tvivl om, at det nye samarbejde er med til at gøre en stor forskel. Men ifølge Rune Sandholt, Partnerskabschef hos SOS Børnebyerne, så skal indsatsen måles, hvis partnerskabet skal vokse sig stærkt.

”Det er helt afgørende, at vi måler på effekten af lægeklinikkens indsats. Her taler jeg ikke kun om antal patienter og forebyggende aktiviteter. Vi skal også vise den vidtrækkende effekt det har, når vi eksempelvis får en mor på benene igen, så hun kan tage sig af sine børn. På kort sigt er det med til at holde sammen på en familie, og på længere sigt er det med til at give børnene en lysere fremtid, som også kan komme lokalsamfundet til gavn”.

Rune Sandholt pointerer, at målingerne har flere funktioner.

”Målinger og dokumentation er selvfølgelig altid vigtigt i forhold til at vurdere, hvor effektiv vores indsats er. Men målingerne er også med til at styrke Xellias CSR-rapportering og øge medarbejdernes engagement. Især i forhold til at vække stolthed blandt medarbejderne er det vigtigt at vise den konkrete forskel, som Xellia nu er med til at gøre”.

Xellias medarbejdere i blandt andet Danmark, USA og Kina vil de næste tre år blive aktivt involveret i partnerskabet – eksempelvis gennem frivilligt arbejde.

Læs mere om virksomhedspartnerskaber hos SOS Børnebyerne: http://www.sosbornebyerne.dk/virksomheder

10.12.2018SOS Børnebyerne

Sponseret

Ny fotobog med verdensmålene som poetisk ramme

18.06.2018SOS Børnebyerne

Sponseret

Globalt partnerskab sikrer 1100 udsatte børn en tryg opvækst og en god fremtid

12.05.2016SOS Børnebyerne

Sponseret

Danskernes vilje til at hjælpe er større end nogensinde før

19.10.2015SOS Børnebyerne

Sponseret

Forretningsdrevet CSR - Muligheder & udfordringer på det afrikanske marked

08.10.2015SOS Børnebyerne

Sponseret

SOS Børnebyerne vinder partnerskabspris

20.08.2015SOS Børnebyerne

Sponseret

SOS Børnebyerne er nomineret til CSR-pris