Med nyt koncept får virksomheder lettere ved at opfylde ESG-mål for natur

Hedeselskabet vil skabe mere og bedre natur i Danmark. Så gennem datterselskabet HedeDanmark lanceres nu et koncept, der skal understøtte virksomheder og organisationer i alle faser af deres klima- og biodiversitetstiltag – og sørge for, at effekten kan bruges i rapportering.

Konceptet omhandler blandt andet plantningen af skov på jord, der før er brugt til landbrug. Arkivfoto..

31.08.2023

CSR.dk

ESG-rapportering. CSR. CSRD-direktivet. EU’s Taksonomiforordning. Klimaregnskab. Kunming-Montreal-aftalen. Green Deal. SBTI. GHG.

Der er nok af punkter at forholde sig til som virksomhed, når ens aftryk på natur og miljø skal gøres op. Samtidig er mange virksomheder bekymrede for at blive fanget i greenwashing – ikke af ond vilje, men fordi reglerne er meget komplekse.

Det vil Hedeselskabet nu gøre en ende på. Med konceptet Naturbaserede Løsninger, vil virksomheden gennem sit datterselskab HedeDanmark hjælpe virksomheder og organisationer med at indfri deres ønsker om en grøn omstilling og samtidig give dokumentation for, at tiltagene har effekt, så det kan bruges i bæredygtighedsrapportering.

Læs også: Nyt partnerskab: Der er brug for en biodiversitetslov

”Alle er enige om, at der skal gøres noget ved de kriser, vi står i. Men hvor skal man begynde, og hvordan sikrer man, at de projekter, man sætter i gang, rent faktisk nytter? Det ønsker vi at hjælpe virksomheder og organisationer med, så de kun skal henvende sig til én samarbejdspartner, der klarer alt fra idéudvikling til udførelse, drift og dokumentation af effekt,” siger Torben Friis Lange, der er administrerende direktør i Hedeselskabet.

Dokumentationen er på plads
HedeDanmark har flere års viden om udførelsen af projekter inden for naturgenopretning, biodiversitetstiltag og klimaskovplantning.

Om Naturbaserede Løsninger

Konceptet indeholder flere dele, som virksomheder kan vælge imellem eller kombinere: 

  • Klimaskov – Skovrejsning på tidligere landbrugsjord med fokus på CO2-optag, biodiversitet, friluftsliv og grundvandsbeskyttelse. Virksomheden bliver ejer af skoven og CO2-optaget. 
  • Klimabidrag ved byggeri – Skovrejsning knyttes juridisk til en nyopført bygning, så skovens CO2-optag modsvarer bygningens udledninger ved opførelse og drift over 50 år.  

  • Naturgenopretning i havet - Klima, miljø og biodiversitet under havets overflade skabes med stenrev, ålegræs, tang og blåmuslinger. 

  • Naturgenopretning i landskabet– Naturen får atter plads i det åbne land gennem genslyngning af vandløb, lysåbne arealer, fjernelse af dræn, genetablering af moser, veteranisering og andre tiltag. 

  • Bynær biodiversitet – Naturen tages med ind i byernes græsørkner, og der skabes plads til mere liv ved fx virksomhedsdomiciler og lagerbygninger i industrikvarterer, og eksisterende grønne områder gøres vildere. 

Kilde: Hedeselskabet.

Behovet for såkaldte end-to-end-løsninger betyder, at man tilføjer forudgående projektrådgivning og efterfølgende dokumentation.

Læs også: Presset biodiversitet kræver den største arealomlægning i Danmark i nyere tid

De naturbaserede løsninger vil blive fulgt af eksperter, der moniterer og dokumenterer deres økosystemtjenester for klima og biodiversitet.

Dermed kan virksomheder inkludere projekterne i deres ESG-rapportering, som om få år bliver et krav for alle.

”Det er vigtigt for virksomheder, at de forholder sig til de krav til rapportering, som bliver mere og mere omfattende. Vi samarbejder med relevante partnere og eksperter i monitering, dokumentation og certificering af økosystemtjenester, så man kan være sikker på, at tallene kan bruges i rapportering,” siger Mads Flinterup, klima- og biodiversitetschef i Hedeselskabet.

Naturtiltag bliver et krav
Det er Hedeselskabets ambition at gøre processen så let som mulig for virksomheder og organisationer med udgangspunkt i netop deres EGS-strategi.

Læs også: Analyse: ESG er både topprioritet og budgettruet

På den måde skal Danmark få mest mulig god natur, understreger Torben Friis Lange:

”Vi vil være end-to-end-partner for ansvarlige virksomheder, der vil gøre en aktiv indsats i naturen for klima og biodiversitet. De virksomheder, der tager initiativ og begynder arbejde med deres bæredygtighedsprofil, vil få en klar fordel på markedet i fremtiden. En ansvarlig ageren bliver licence to operate, fordi forbrugere, kunder, samarbejdspartnere, leverandører og myndigheder kræver det.”

- HCL

Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

SUSTAINX ApS

Sponseret

Line Amtorp bliver administrerende direktør i SustainX

Relateret indhold

21.02.2024CSR.dk

Ny teknologi elektrificerer Carlsbergs bryggeri

21.02.2024CSR.dk

Flyselskab mindsker madspild med kunstig intelligens

21.02.2024CSR.dk

Flyselskab mindsker madspild med kunstig intelligens

21.02.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Sidste chance for at være med i Klimakampen

19.02.2024CSR.dk

Artikler med glimmer er alligevel ikke forbudte

19.02.2024CSR.dk

Nu kan du sende din brugte madras til genanvendelse

19.02.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nykredit er Årets Grønne Indkøber 2023

16.02.2024CSR.dk

Stort set ingen forklaring på kæmpe hop i CO2-udledning

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dansk Industri

Erfaren virksomhedsudvikler der gør ESG til en konkurrencefordel

Vil du være med til at drive og udvikle DI’s strategiske sats, der gør ESG til en konkurrencefordel for vores 20.000 medlemsvirksomheder? Er du drevet af at understøtte virksomheders bæredygtige omstilling og sikre dem øget konkurrenceevne? Står du med en solid værktøjskasse fra virksomhedsudvikling, og ser du tydeligt hvordan den understøtter strategiske ESG tiltag som f.eks. værdikædeanalyse og væsentlighedsbetragtninger? Så læs videre.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

25.02.2024

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

DEMANT

Project Manager - ESG Reporting

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

DEMANT

Sustainability Specialist - Standards and Compliance

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Erfaren projektleder til at drive arbejdet med at reducere klimaaftrykket fra indkøb i Københavns Kommunes kommende klimaplan søges til kontoret for Bæredygtige Indkøb

Københavns Kommune er ved at udvikle en ny klimaplan, der skal løbe frem til 2035. Et af Klimaplanens i alt tre spor kommer til at handle om kommunens eget forbrug. Med kommunens store indkøbsvolumen er der et meget stort potentiale for ambitiøse reduktioner af klimaaftrykket. Dette arbejde skal koordineres og drives af en erfaren projektleder, som måske er dig, der på den måde kan være med til at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til styrkelse af indsatsen med klima- og miljøkrav søges til Københavns Kommunes kontor for Bæredygtige Indkøb

Brænder du for at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by? Vil du være med til at sikre, at Københavns Kommune når sine ambitiøse miljø- og klimamål? Så er du måske vores kommende kollega, der skal bidrage til at udvikle og drive kommunens ambitioner på miljø- og klimaområdet. Vi søger en konsulent til at være med til at drive dette arbejde.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

AUFF

ESG-koordinator hos Aarhus Universitets Forskningsfond

Drømmer du om at arbejde for et større videnskabeligt formål, og vil du samtidig være med til at sætte standarden for vores ESG-rapportering?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

21.02.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Du får kommunikationsværktøjer, så du kan styrke din organisations bæredygtige profil. På den måde giver du din organisation en tydelig og troværdig stemme, der øger brandværdien og skaber en klar position over for kunder og samarbejdspartnere.

Dato

22.02.2024

Tid

10:00

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Grønjordsvej 2, 2300 København S.

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Lær at sætte mål for ligestilling | 90 min LIVE session

Ønsker du at arbejde med ligestilling i din virksomhed, og mangler du værktøjer? United Nation Global Compact inviterer på et gratis læringsforløb i forbindelse med Kvindernes internationale kampdag. Denne LIVE session er den første af tre, hvor du får værktøjer og templates, der hjælper dig på vej og klæder dig på til at sætte ambitiøse og målbare mål for at fremme ligestilling og kvinder i ledelse, samt at implementere dette i virksomhedens strategi.

Dato

22.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online