L'Oréal investerer i bioteknologi venture for at opskalere udvikling af plantebaserede ingredienser for bæredygtig skønhed

Ny investering fremmer ‘Green Sciences’ for udvikling af nye, yderst innovative ingredienser

21.03.2023

CSR.dk

Clichy, marts 2023 - L'Oréal meddeler, at firmaet har investeret i et ventureselskab ledet af Geno, et biotech firma, for at skabe bæredygtige alternativer til nøgleingredienser i skønhedsprodukter. L’Oréal er stiftende medlem af venture selskabet sammen med Unilever og Kao.

Investeringen, der er foretaget gennem L'Oréals corporate venture-fond, BOLD, vil støtte skabelsen af nye, bæredygtige ingredienser afledt af levende organismer. Gennem Genos bioteknologiske ekspertise vil L'Oréal erstatte traditionelle ingredienser med biobaserede alternativer, såsom dem, der er lavet af plantebaseret sukker. Disse nye ingredienser vil blive brugt på tværs af forskellige L'Oréal-produkter, og det er et betydeligt skridt mod virksomhedens mål om 100 % øko-designede formler og ingredienser, der er 95 % afledt af vedvarende eller rigelige kilder.

Bioteknologi er en af de fire L'Oréal Green Sciences-discipliner, der fokuserer på levende organismer til at levere råmaterialer, mens biodiversitet, naturressourcer og akvatiske økosystemer respekteres. Investeringen vil bidrage yderligere til at reducere skønhedsindustriens miljømæssige fodaftryk og er et væsentligt skridt i retning mod at nå vores L'Oréal for the Future 2030-forpligtelser.

"Hos L'Oréal tror vi på, at videnskaben har magten til at skabe en bedre verden, og vi er forpligtet til at bruge vores ekspertise til at drive positive forandringer i skønhedsindustrien. Det er derfor, vi har gjort Green Sciences til hjørnestenen i vores forskning," sagde Barbara Lavernos, viceadministrerende direktør med ansvar for forskning, innovation og teknologi, hos L'Oréal. "Vi er begejstrede for at samarbejde med Geno, hvis unikke tilgang til at udvikle alternative, bioteknologibaserede ingredienser passer perfekt til vores vision om en mere bæredygtig fremtid. Ved at arbejde sammen med andre skønhedsaktører kan vi udnytte vores kollektive ekspertise og ressourcer overalt, hvor vores kombinerede indsats kan have en meningsfuld effekt."

"Dette skridt er ikke kun i tråd med vores mål om at levere ansvarlige og innovative skønhedsløsninger til forbrugerne, det styrker også vores økosystem for innovation i Nordamerika," sagde Sanford Browne, præsident for forskning og innovation i Nordamerika hos L'Oréal. "Det er et klart signal om vores vilje til at samarbejde med partnere, der deler vores forpligtelse til bæredygtighed og reducere vores miljøpåvirkning for at skabe skønhed, der bevæger verden."

"At byde L'Oréal velkommen til dette utrolige hold af globale mærkesværvægtere viser, hvor vigtigt og presserende behovet er for sporbare, modstandsdygtige og bæredygtige materialer i stor skala. L'Oréals engagement accelererer Genos mål om at reducere de globale kulstofemissioner med over 100 mio. tons i de kommende år ved at henvende sig til stor-skala materialemarkeder. Vi er klar til at hjælpe L'Oréal med at nå sine ambitiøse 2030-mål om at inkorporere 95 % biobaserede ingredienser til formler og bruge emballagematerialer, der er sporbare og fra bæredygtige kilder," sagde Christophe Schilling, administrerende direktør, Geno. "Vi har bevist, at man kan gøre en forskel i stor skala. Genos teknologi blev fra starten udviklet for at accelerere brug af nye materialer ved at levere bæredygtige ingredienser i stor skala, og det er netop målet med dette initiativ for producenter af skønheds- og personlig plejeprodukter. Dette partnerskab vil yderligere bringe vores ventures mission til den globale skala, der kræves for at møde markedets skyhøje efterspørgsel efter bæredygtige produkter.”

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

22.04.2024CSR.dk

Internationale forskere: Reducér plastikforbrug før genanvendelse

22.04.2024CSR.dk

Carlsberg Group og WWF Verdensnaturfonden vil sammen beskytte vådområder i Kina og Laos

24.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

23.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Investér i et bæredygtigt arbejdsmiljø

22.04.2024CSR.dk

Carlsberg Group og WWF Verdensnaturfonden vil sammen beskytte vådområder i Kina og Laos

22.04.2024Vestforbrænding

Sponseret

Nyt projekt: bedre sortering af affaldet i etageboliger

17.04.2024HORTEN ADVOKATPARTNERSELSKAB

Sponseret

Stor interesse for opførelse af bæredygtige anlæg på fast ejendom

16.04.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Fremover skal bygningsdrift kunne svanemærkes

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus