Lego: Vores sociale ansvar er børns udvikling

Administrerende direktør i Lego Group, Jørgen Vig Knudstorp, har netop været på scenen ved CSR Awards 2015 i Vejle. Hans oplæg handlede om, hvordan Lego kan bidrage til børns vilkår og udvikling verden rundt.

Adm. direktør i Lego Group, Jørgen Vig Knudstorp, gav tilhørerne til CSR Awards 2015 besked på at bygge en and som indledning på sit oplæg. Foto: Anders Kampmann.

07.10.2015

Anders Kampmann, CSR.dk

Når topchefen i en af verdens største og mest ikoniske legetøjsvirksomheder går på scenen til en stor konference, så sker det selvfølgelig ikke uden en lille demonstration.

Så samtidig med, at administrerende direktør i Lego Group, Jørgen Vig Knudstorp, indledte sit oplæg på CSR Awards 2015 i Vejle, delte tjenere små poser med Legoklodser ud til de mange hundrede tilhørere i salen. Opgaven –- byg en and –- lød simpel, men tjente som et godt eksempel på Legochefens budskab.

De seks klodser kan nemlig kombineres på intet mindre end 915 millioner forskellige måder, og netop de mange muligheder er også et af de centrale parametre bag Legos generelle filosofi, når det kommer til virksomhedens sociale ansvar.

Ifølge Jørgen Vig Knudstorp er CSR således noget, man som virksomhed bør indtænke direkte i sin forretningsgang, og for Lego handler det om børns udvikling gennem leg. Når motivationen kommer indefra, eksempelvis gennem leg, så er betingelserne for indlæring og udvikling optimale, og det er Legos indgang til at gøre det gode via sin hovedforretning.

Sammen med bl.a. et partnerskab med Unicef vil Lego ad den vej promovere børns rettigheder og udvikling og på den måde tage sit ansvar med ind i kernestrategierne.

Et andet aspekt af Legos CSR-arbejde handler om koncernens miljøaftryk. Produktionen af de mange milliarder Legoklodser, der dagligt ser dagens lys på virksomhedens fabrikker rundt om i verden, har nemlig traditionelt været baseret på oliebaseret plastik, og er det i høj grad stadig.

Men som tidligere omtalt her på csr.dk har Lego investeret massivt i udviklingen af et bæredygtigt alternativt til den ”gammeldags” plastik, der kan produceres mere bæredygtigt uden at miste plastikkens unikke og essentielle taktile egenskaber.

Læs også: Lego vil bruge 1 milliard kroner på at få bæredygtige klodser

Derudover har man også gjort en indsats over de senere år for at reducere mængden af pap i emballagen, uden at gå på kompromis med et marked, der forventer farvestrålende indpakning, hvilket gav en hvis modstand på de indre linjer. Men ikke desto mindre er det lykkedes Lego at designe nogle slankere typer æsker, der bruger 10 procent mindre pap, og dermed har sparet naturen for 10.000 ton CO2 og produktionen for 6.000 ton pap.

Endelig har man også investeret €€400 mio. (ca. 3 mia. kr) i en havvindmøllepark ud for den nordtyske kyst. Ligesom det er tilfældet med slankningen af emballagen, har der også her ligget en økonomisk analyse til grund for investeringen, der således bidrager positivt til både miljøet og bundlinjen.

Og netop den pointe fik Jørgen Vig Knudstorp lejlighed til at understrege, da konferencier Nynne Bjerre Christensen spurgte ind til de forretningsmæssige motiver bag initiativerne.

"”Der er simpelthen god forretningslogik i CSR. Når vi sparer på strøm, materialer, produktionsmidler osv., så kan vi mærke det på bundlinjen, ikke bare i form af færre omkostninger, men også fordi de giver loyalitet hos både kunder og samarbejdspartnere, når man behandler sine omgivelser ordentligt og tager sit ansvar seriøst",” sluttede Lego-chefen.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

10.04.2024CSR.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

03.04.2024CSR.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

02.04.2024CSR.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

21.03.2024CSR.dk

Ultra fast fashion kan få det svært i Frankrig

12.03.2024CSR.dk

Får EU-Parlamentet lukket de russiske gashaner?

21.02.2024CSR.dk

Lad skruelåget sidde på flasken og bidrag til genanvendelse af 140 ton plast om året

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

SUSTAINX ApS
Webinar
Hvordan lykkes man som ESG-ansvarlig?

Et indblik i opgaver, processer og strategier

Dato

30.04.2024

Tid

11:00

Sted

Teams