Lego siger midlertidigt stop for annoncering på sociale medier

Som den eneste danske virksomhed, er Lego skredet til handling i forhold til hadtale. I løbet af de sidste uger har over 300 amerikanske virksomheder – heriblandt Coca Cola og Microsoft – droppet Facebook-annoncerne for at få mediet til at tage mere ansvar for blandt andet hadtale.

Kampagnen #StopHateForProfit beder virksomheder om at pause deres annonceringer hos Facebook i juli måned. Foto: https://www.stophateforprofit.org/ .

01.07.2020

Eva Harpøth Skjoldborg og Signe Marie Frost, CSR.dk

Sådan begynder Legos kortfattede pressemeddelelse fra 1. juli 2020, som forklarer, at virksomheden i foreløbigt 30 dage vil pause al betalt reklame på sociale medier globalt. Perioden skal bruges til at omhyggeligt efterse Legos standarder for reklamer og anden tilstedeværelse på sociale medier, ligesom de i samarbejde med partnere vil gøre hvad der er nødvendigt for at etablere en mere tillidsvækkende digital verden.

"We are confident solutions exist but urgent action is needed," skriver Lego i pressemeddelelsen.

Legos udmelding kommer i forlængelse af kampagnen #StopHateForProfit startet af fem amerikanske borgerrettighedsorganisationer, heriblandt NAACP (National Association for the Advancement of Colored People). Den har siden d. 17. juni fået mere end 300 amerikanske virksomheder til at boykotte annoncering på Facebook.

Virksomhederne, som deltager i den kampagne, ønsker, at Facebook tager mere ansvar for spredning af misinformation og hadtale. Facebook har oplyst, at de vil forbyde ”en bred kategori af hadefuldt indhold”, men det vides endnu ikke, hvordan eller i hvilket omfang. Det skriver DR Nyheder.

På listen over amerikanske virksomheder, der har boykottet annoncering på det sociale medie, er blandt andet Coca Cola, Microsoft, Ben & Jerry’s og Puma. Den fulde liste over virksomheden i kampagnen er her.

Opmærksomme men afventende
​B.T. kontaktede allerede lørdag 18 virksomheder om sagen og nåede at få svar fra fire.

'Det er vores indtryk, at Facebook i stigende omfang er opmærksom på det indhold, som ligger på deres platform, og bl.a. arbejder på at rydde ud i indhold med hadefulde ytringer. Det er fornuftigt, og vi vil følge udviklingen, men her og nu har vi ingen planer om at ændre på vores markedsføring,' skrev Niels Erik Folmann, direktør i Danske Spil, i en mail til B.T.

Butikskæden Jysk er mere optaget af emnet og forklarede, at de har lagt mærke til kampagnen og har mailet Facebook flere gange for at vise, at "...de (Jysk) er opmærksom på, hvordan Facebook behandler det, der bliver lagt ud på den sociale medieplatform". Jysk har dog ikke planer om at deltage i boykotten.

De andre to virksomheder i B.T.'s rundspørge var Carlsberg og Sydbank, som meldte, at de endnu ikke havde taget stilling til, hvordan de ville håndtere sagen.

Holdningsløse virksomheder?

Flere danske reklamebureauer udtaler til DR, at de ikke har haft nogle konkrete henvendelser fra kunder, der vil melde sig under de aktivistiske faner.

Og det kommer de heller ikke til at gøre i fremtiden, mener Gry Høngsmark Knudsen, forskningsleder på Anvendt Forskning Erhverv på UCL Erhvervsakademi.

”Vi er ikke vant til, at virksomheder tager den type af ansvar. Danske virksomheder har ikke været en særlig synlig del af samfundsdebatten som sådan. Så det med at gå ud og lægge pres på Facebook ville være meget nyt for dem”, siger hun til DR.

Det kan der være flere årsager til, forklarer hun. For det første kan det komme til at virke som et kommunikationsstunt, når danske virksomheder gør et stort nummer ud af at tage socialt ansvar, uden at det har en reel effekt på virksomhedens hverdag og personalepolitik.

Desuden udføres CSR på en anden måde i Danmark end i et land som for eksempel USA.

Læs også: 19 topchefer underskriver diversitetsløfte

”På den måde, CSR foregår herhjemme, er fokusset at være ansvarlig for det, man selv gør. Og så kan man måske lave noget velgørende. Vi er ikke vant til, at virksomheder går ud og lægger pres på andre og har samfundsorienterede holdninger, modsat i USA”, siger Gry Høngsmark Knudsen til DR.

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

SUSTAINX ApS

Sponseret

Line Amtorp bliver administrerende direktør i SustainX

Relateret indhold

23.02.2024CSR.dk

Zalando laver om i deres bæredygtighedskommunikation

23.02.2024CSR.dk

Too Good To Go reddede mere end 120 millioner måltider i 2023

19.02.2024CSR.dk

Alle landets kommuner og regioner bakker nu op om Klimaalliancen

08.02.2024CSR.dk

Jo mere bæredygtighed, jo bedre resultater

22.01.2024Brdr. Dahl A/S

Sponseret

Ny top-certificering til Saint-Gobain i Danmark

17.01.2024CSR.dk

Starbucks sagsøges for vildledende markedsføring

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

28.11.2023CSR.dk

Regeringen sender trecifret millionbeløb til landets erhvervsuddannelser

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dansk Industri

Erfaren virksomhedsudvikler der gør ESG til en konkurrencefordel

Vil du være med til at drive og udvikle DI’s strategiske sats, der gør ESG til en konkurrencefordel for vores 20.000 medlemsvirksomheder? Er du drevet af at understøtte virksomheders bæredygtige omstilling og sikre dem øget konkurrenceevne? Står du med en solid værktøjskasse fra virksomhedsudvikling, og ser du tydeligt hvordan den understøtter strategiske ESG tiltag som f.eks. værdikædeanalyse og væsentlighedsbetragtninger? Så læs videre.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

25.02.2024

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Aalborg Kommune

Ambitiøs og knivskarp klimachef, der driver forandringer

Kan du omsætte vores ambitiøse visioner for klimaet til indsatser og handlinger, der skaber konkrete og målbare resultater? Kan du skabe grønne og bæredygtige forandringer? Som chef for vores nye klimaafdeling kommer du til at spille en nøglerolle i Aalborg Kommunes indsats for klimaet.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

28.02.2024

C WorldWide Asset Management

Sustainability/ESG Specialist

As our new Sustainability Specialist, you will contribute to defining, developing, and maintaining our strategic commitments and goals aligned with our overall firm-wide sustainability agenda. This multi-faceted role is organizationally anchored in our Global Clients team.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Semler Gruppen A/S

ESG Controlling & Reporting specialist til Semler Gruppen

Kunne du tænke dig at være med i udviklingen af Bæredygtighedsrapportering- og controlling i Semler Gruppen - og samtidig drive processen som ESG-projektleder?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet søger dygtig konsulent, der brænder for digitalisering af energisektoren

Brænder du for bæredygtighed, digitale teknologier og innovation? Og har du lyst til at være med til at digitalisere energi- og forsyningssektoren? Eller brænder du for datadeling, datasuverænitet og datasikkerhed? Så har du nu chancen for at blive en del af Alexandra Instituttets Insights Lab.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus i Energiledelse – ISO 50001

Med ISO 50001 bliver du klar til at efterleve det nye Energy Efficiency Directive, hvor det bliver lovpligtigt for store energiforbrugende virksomheder at implementere et certificeret energiledelsessystem.

Dato

26.02.2024

Sted

København, Nordhavn

CBS Executive Fonden
Uddannelse
HIGH PERFORMANCE LEADERSHIP

High Performance Leadership uddannelsen giver dig mulighed for at løfte dit lederskab til det næste niveau i mødet med undervisere fra fire forskellige verdener. Vi bringer praktik og teori sammen. Fordi vi ved, at den ypperste form for inspiration og læring skabes i mødet med de bedste fra sportens, kunstens og erhvervslivets verdener. Folk som alle har præsteret lederskab i verdensklasse. Og parrer vi deres praktik med videnskabens teoretiske, analyserende tilgang, åbnes nye muligheder for mennesker og virksomheder.

Dato

26.02.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg, Danmark