Løkke vil fremme FN’s verdensmål med globalt initiativ

Lars Løkke Rasmussen har lanceret et nyt initiativ, der skal fremme konkrete løsninger på både FN’s verdensmål og klimaaftalen fra Paris. Samtidig vil regeringen føre bedre statistik over, hvordan det går med at arbejde med verdensmålene i Danmark.

Danmark er hovedaktør bag initiativet P4G, der skal sikre fremskridt inden for arbejdet med verdensmålene. Foto: flickr - UN/SDG/Lars Løkke Rasmussen..

26.09.2017

CSR.dk

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil fremme tiltag i tråd med FN’s 17 verdensmål og klimaftalen fra Paris.

Det nye, globale initiativ har fået navnet P4G og ud over Danmark, der har været hovedaktør bag etableringen, er også Chile, Etiopien, Kenya, Mexico, Sydkorea og Vietnam en del af programmet.

Læs også: ”Hvad man går glip af? Tocifret vækst for eksempel”

I P4G vil landene samarbejde med erhvervslivet om partnerskaber og projekter, der fremmer konkret arbejde for at nå FN’s 17 verdensmål og klimamålene fra Cop21 i Paris.

”Vi bliver alle nødt til at gøre mere for at løfte det ansvar, vi har for verdens befolkninger og fremtidige generationer. Der er brug for, at vi tager endnu hårdere fat for at nå verdensmålene og sender et klart signal: Forpligtende samarbejde og partnerskaber er vejen frem”, siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

Han forklarer, at landene i P4G-initiativet i højere grad ønsker at sætte fokus på erhvervslivets rolle i arbejdet for at nå verdensmålene:

”Vi skal i langt højere grad udvikle partnerskaber mellem regeringer, byer, virksomheder, investorer og civilsamfund. Vækst og verdensmål kan sagtens gå hånd i hånd. Vi skal arbejde sammen på nye måder, hvis vi skal gøre vores planet til et bedre sted at leve. Og det skal vi”, siger statsministeren.

Fakta om P4G

  • P4G står for ’Partnering for Green Growth and the Global Goals 2030’.
  • Formålet med P4G er at skabe fremskridt inden for arbejdet med FN’s verdensmål og klimaaftalen fra Paris.
  • For at nå målet i P4G vil de medvirkende lande fremme partnerskaber mellem virksomheder, der oftest har løsningerne, og de regeringer, regioner og byer, der kan tilpasse rammevilkår og mindske barrierer for grøn vækst.
  • P4G fokuserer særligt på sektorerne landbrug, fødevarer, energi, byer, vand og den cirkulære økonomi.
  • Der skal hvert andet år afholdes topmøder om succesfulde eksempler på og resultater af partnerskaberne. Det første topmøde afholdes 28.-29. november 2018 i København.
  • Den danske regering vil i perioden afsætte 25 millioner kroner årligt til projektet. Derudover vil selve gennemførelsen af partnerskaberne kræve finansiering i en langt større skala. Pengene skal blandt andet komme fra regeringens kommende Verdensmålsfond. 

Dansk statistik om arbejdet med verdensmålene
Samtidig med lanceringen af P4G har regeringen valgt, at der skal bruges flere penge på at føre kontrol med, hvordan det går med indfrielsen af verdensmålene herhjemme.

I år skal der således bruges 2,4 millioner kroner på statistikprojektet, og herefter vil 3,2 mio. kr. hvert år blive afsat til dataindsamlingen frem til år 2021, skriver Altinget. Pengene vil blive overført til Danmarks Statistik, der skal udføre opgaven.

”Hvis vi skal bede de lande med de største udfordringer om at investere i statistik om verdensmålene, så skal vi også være klar til det fra dansk side”, siger finansminister Kristian Jensen (V) til Altinget. Han fortsætter:

”Danmark har været aktiv bannerfører for verdensmålene, og de blev vedtaget under dansk ledelse for to år siden. Derfor har vi en særlig forpligtigelse til at blive ved med at gå foran og vise et eksempel på, hvordan verdensmålene omsættes til virkelighed”.

Læs også: De fleste kommuner arbejder ikke med FN’s bæredygtighedsmål

Statistikarbejdet fra Danmarks Statistik skal medvirke i FN’s årlige rapport over, hvordan det går med at nå verdensmålene. Arbejdet skal derudover bruges til at etablere en formidlingsplatform til opbevaring, formidling og årlig opdatering af datagrundlaget for den danske rapportering.

-CHM

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

18.06.2024CSR.dk

Djøfs ESG-panel: Mangel på kompetencer forsinker den grønne omstilling

18.06.2024CSR.dk

Fagorganisation: Sådan får unge en stærkere klimastemme

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Informationsmøde: Introduktion til UN Global Compact & ESG værktøjer

Bliv i dette online webinar klogere på hvad Global Compact er, hvad vores værditilbud er, hvilke ESG værktøjer der stilles til rådighed, hvordan CoP kan strukturere jeres ESG-data samt hvordan man kan blive medlem

Dato

19.06.2024

Tid

10:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 20. Jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15