Kun motorstøjen mangler

DONG Energy og det californiske Project Better Place vil skaffe miljørigtige elbiler til Danmark. Det skal ske med introduktionen af en elbil, der kører lige så godt som en almindelig bil.

20.03.2008

CSR.dk

Store, tunge batterier, lav fart, dårlig accelerationsevne og lille aktionsradius har gjort, at de færreste hidtil har taget elbilerne alvorligt. Et nyt initiativ giver nu grundlag for at tro på, at elbiler i større antal inden for en nærmere fremtid bliver en realitet på de danske veje.
Den 27. marts underskrev DONG Energy og det californiske Project Better Place et såkaldt ”Letter of Intent” med det formål at reducere CO2-udslippet fra den danske bilpark. Sammen med Project Better Place vil DONG Energy arbejde videre på et projekt, der skal bane vejen for, at danskerne kan få mulighed for at købe miljørigtige elbiler til en attraktiv pris.
I forbindelse med underskrivelsen præsenterede initiativtagerne en helt ny elbil sammen med et koncept, som skal gøre det let at få ny energi på bilen, når batteriet løber tør for strøm. Der vil dog gå et par år, før alt er klar.
Det er planen, at Project Better Place Denmark indenfor de kommende år vil sende de miljøvenlige, batteridrevne elbiler på gaden. Elbilerne, der har mindst lige så gode køreegenskaber som traditionelle biler, udleder hverken CO2 eller andre udstødningsgasser. Bilen har en tophastighed på 190 km/t. og kan accelerere fra 0-100 km/t på 7,5 sekund.

Skal udnytte overskudsel
”Med projektet håber vi at yde et væsentligt bidrag til at reducere CO2 -udslippet fra den danske vognpark. Vi får samtidig en helt ny mulighed for at lagre den ustabile elproduktion fra vindmøllerne, da elbilerne typisk vil blive opladet om natten, hvor udnyttelsen af energiproduktionen er lav. Det giver os mulighed for at udnytte vores ressourcer optimalt til fordel for miljøet,” siger Anders Eldrup, adm. direktør i DONG Energy.
”Sammen med DONG Energy vil Project Better Place sikre en miljømæssigt ren og bæredygtig tilgang til energi og transport,” siger Shai Agassi, CEO og stifter af Project Better Place. ”Med den eksisterende teknologi og vores enestående forretningsmodel og skalerbare infrastruktur tilbydes en rentabel løsning, som vil reducere udslippet af CO2 væsentligt.”
Renault vil gennem samarbejdet med Project Better Place og Renault-Nissan Alliance, som blev offentliggjort i januar sidste år, forsyne Project Better Place Denmark med elbilerne, og dermed opfylde målet om, at der ikke udledes CO2, samtidig med at køreegenskaberne svarer til en benzinmotor. Gennem sit samarbejde med NEC i Japan har Nissan udviklet en avanceret litium-ion batteripakke, som opfylder elbilens krav, og som vil blive masseproduceret.
Den første kontakt mellem Project Better Place og DONG Energy blev oprindelig skabt af Invest In Denmark. I dag er begge virksomheder medlemmer af Copenhagen Climate Council. Her arbejder ledende erhvervsfolk, forskere og mediefolk fra hele verden på at skabe en global aftale på klimatopmødet i København samt udvikle innovative løsninger på klimaudfordringerne.

Hjælp fra Energiaftalen
Den energiaftale, som blev indgået først på året giver elbilen de bedste startbetingelser, fordi de rene elbiler i modsætning til hybridbilerne er fritaget for afgifter, og da grundprisen ikke er højere, kan man altså opnå store besparelser.
Det skal nævnes, at batteripakken ikke er inkluderet i prisen, de skal lejes hos DONG. Det indgår nemlig i konceptet, at batterierne ganske enkelt ombyttes på en slags ”batteristationer”, når strømmen slipper op. Alligevel anslår Dansk Elbil Komité, at man kan opnå en besparelse på 1.000 kr. om måneden.
www.miljohorisont.dk/transport

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

12.06.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

Sådan arbejder du strategisk med dit klimaregnskab

12.06.2024Dansk Retursystem

Sponseret

NTO skal levere automatiseret optælleanlæg til ny pantfabrik

12.06.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

12.06.2024CSR.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

11.06.2024CSR.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

14.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København