Kollektiv kamp for klimaet

Den 23. september mødes 130 stats- og regionschefer til et endags klimatopmøde i New York. Forud for mødet konkluderer ny rapport, at økonomisk vækst og bæredygtig udvikling kan gå hånd i hånd.

FN's generalsekretær Ban Ki-Moon har indkaldt til klimatopmøde, som finder sted i New York den 23. september..

22.09.2014

CSR.dk

FN’s generalsekretær Ban Ki-Moon har indkaldt til klimatopmøde i forbindelse med FN’s årlige generalforsamling. Mødet, der samler 130 stats- og regeringschefer, finder sted den 23. september og kan være en skelsættende start for klimakampen, skriver Mandag Morgen.

Læs også: FN Rapport: Klimaændringerne vil ramme kloden hårdt

Det er Ban Ki-Moons håb, at han kan skabe et nyt momentum i den globale kamp mod de menneskeskabte klimaforandringer, så der over de næste 15 måneder skabes en storpolitisk enighed, som skal muliggøre vedtagelsen af en global, langsigtet og troværdig klimaaftale ved COP21 i Paris i december 2015.

Globale investeringer på 520 billioner kroner
”Better Growth, Better Climate” er navnet på den rapport, som går forud for mødet og konkluderer, at vækst og bæredygtig udvikling ikke er hinandens modsætninger.

Rapporten er netop timet til at danne grundlag for startskuddet til et nyt globalt forsøg på at fremme en bæredygtig klimapolitisk udvikling. Ifølge rapporten er de næste 15 år kritiske, når det gælder bestræbelserne på at omstille verdensøkonomien til et bæredygtigt spor. Den stigende velstand i verden kan nemlig betyde et voksende energiforbrug.

Læs også: Stort FN-klimamøde i København

Rapporten konkluderer imidlertid, at globale investeringer på knap 520 billioner kroner kan drejes i en sådan retning, at de både skaber øget økonomisk vækst og forebygger global opvarmning. Det forudsætter dog, at både offentlige beslutningstagere i lande og byer og private beslutningstagere i virksomheder ændrer tænkning og adfærd på en række centrale områder.

Tiltro til verdens førende økonomer
Forfatterne bag rapporten er Jeremy Oppenheim fra McKinsey, klimaøkonom Nicholas Stern og Mexicos tidligere præsident Felipe Calderón, og ifølge EU’s klimakommissær Connie Hedegaard er det til stor glæde, at verdens førende økonomer har bygget en stærk økonomisk case for den grønne omstilling:

”Det vigtigste, der er sket i de seneste år, er, at økonomerne nu er begyndt at tage nødvendigheden af en bæredygtig omstilling alvorligt. Det gør større indtryk i det danske finansministerium, at det er folk fra McKinsey og OECD, der nu siger, at der er en god businesscase for den bæredygtige omstilling, end hvis det var en analyse fra Greenpeace, der sagde det samme,” siger Connie Hedegaard til Mandag Morgen.

Connie Hedegaard vil ligesom statsminister Helle Thorning-Schmidt, udenrigsminister Martin Lidegaard, klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen og udviklingsminister Mogens Jensen deltage i FN’s årlige generalforsamling samt klimarelaterede begivenheder i New York.

Rapporten "Better Growth, Better Climate" kan læses her.

-KLZ

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

25.07.2024CSR.dk

Trods virksomhedsmodstand er inklusion vigtig for amerikanerne

24.07.2024CSR.dk

Power to X-brændstoffer kan nu blive certificeret som grønne i Danmark

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)