Køkkenkæde genopliver gamle køkkenelementer med cirkulært koncept

OK Køkkenrenovering lancerer et nyt cirkulært koncept, hvor gamle køkkenelementer indsamles og omdannes til nye. Konceptet gør det muligt at forlænge træets levetid med op til 88 år.

Gammelt træ fra køkkener videregives til den danske fabrik Novopan, hvor det omdannes til nye spånplader, som derefter genkøbes og anvendes til nye køkkenfronter.. Foto: OK Køkkenrenovering.

01.07.2024

CSR.dk

Med en mission om at reducere ressourcespild er den danske køkkenkæde OK Køkkenrenovering kommet på et cirkulært koncept, der kan fornye træmaterialer op til otte gange – hvilket vil sige en forlænget levetid med op til 88 år.

Det skriver kæden i en pressemeddelelse.

Ved renoveringsprojekter indsamler kæden gamle køkkenelementer til sortering. Her videregives træet til den danske fabrik Novopan, hvor det omdannes til nye spånplader, som derefter genkøbes og anvendes til nye køkkenfronter.

Læs også: Boligejere: Bæredygtige byggematerialer er for dyre

Sådan fungerer OK Køkkenrenoverings cirkulære koncept

Indsamling: OK Køkkenrenovering tager gamle køkkenfronter, bordplader med videre med efter renovering.

Sortering: Køkkenelementerne sorteres på OK Køkkenrenoverings sorteringsanlæg rundt omkring i hele Danmark, og brugbare materialer sendes til spånpladefabrikken Novopan, mens resterende materiale sorteres og bortskaffes korrekt.

Produktion: Novopan kværner fronterne til mindre stykker, som laves til nye spånplader.

Genbrug: OK Køkkenrenovering køber de nye spånplader og skærer dem til nye køkkenfronter.

”Køkkenet er hjemmets mest klimabelastende rum, så vi anser det for sund fornuft at udnytte eksisterende materialer, og vi er stolte af på den måde at bidrage til et mindsket ressourceforbrug,” siger Michael Riis, kædechef hos OK Køkkenrenovering.

”Vi ønsker som virksomhed at fortsætte med at renovere køkkener, bad og garderober uden at skulle kassere de emner, som stadig er brugbare. At kunderne kommer hjem til deres nyrenoverede køkken uden at skulle forhold sig til de gamle, kasserede emner, gør oplevelsen endnu bedre, samtidig med at vi som organisation kan tage ansvaret for, at alt bliver genanvendt eller bortskaffet på korrekt vis,” siger Michael Riis.

– HCL

amfori a.i.s.b.l.

Sponseret

ESG i forsyningskæden: Sådan gentænker du risikostyring i en verden i forandring

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

27.11.2025CSR.dk

Marks and Spencer ruller nyt klimaprogram ud i modebranchen

25.11.2025CSR.dk

Kina brændt inde med 700.000 ton tomatpure ovenpå afsløringer om tvangsarbejde

25.11.2025Etisk Handel Danmark

Sponseret

Brug for kompetencer til ansvarlig virksomhedspraksis? Akademi for Bæredygtige Værdikæder 2026 åbner for tilmeldinger

21.11.2025CSR.dk

Nyt partnerskab vil skære markant i CO2 fra facadevinduer

20.11.2025CSR.dk

Nordic Salt Cycle rejser kapital til at styrke genvindingen af kritiske mineraler i Europa

17.11.2025CSR.dk

Klimavenlig e-handel vokser op til Black Friday

12.11.2025CSR.dk

ESG i forsyningskæden er blevet et ’hvordan’ – og ikke længere et ’hvorfor’

10.11.2025CSR.dk

Værdikædeindsats som omkostning? Tænk igen

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle