Topmøde i København skal konkretisere byers klimaindsats

København har fået tildelt værtskabet for det store klimatopmøde ’C40 Mayors Summit’ i efteråret 2019. Her skal 96 af verdens største byer drøfte, hvordan de sikrer en grøn omstilling.

I efteråret 2019 samles verdens største CO2-udledende byer i København for at drøfte, hvordan de nedsætter deres udledning. Arkivfoto..

13.09.2018

CSR.dk

Selvom verdens lande senest med klimaaftalen i Paris i 2015 fik tegnet de store linjer for en reducering af CO2-udledningen, så er det især mellem verdens største byer, at det praktiske arbejde foregår.

Derfor er overborgmester Frank Jensen (S) meget tilfreds med, at København efter planen i september 2019 huser ’C40 Mayors Summit’, hvor 96 af verdens ledende stor- og megabyer deltager, og mere end 1.000 delegerede dukker op for at drøfte en ny klimaindsats, der skal bremse byernes CO2-udledning og sikre en grøn omstilling, skriver dr.dk.

Læs også: København skal lede C40-netværk

"Topmødet vil sætte klimaindsatsen på dagsordenen og inspirere hele verden med Københavns grønne løsninger", siger Frank Jensen (S) og tilføjer, at København, som forgangsby med både cykelkultur, miljøvenlig fjernvarme og et mål om at blive CO2-neutral hovedstad inden 2025, er det oplagte valg som vært til topmødet.

Et skridt mod klimahjælp
Det er dog ikke kun i overborgmesterkontoret på Københavns Rådhus, at tildelingen af værtskabet vækker glæde.

"At gå fra en strategisk plan til rent faktisk at gøre noget ved det, der er meget langt. Der kan sådan et møde her være med til at konkretisere, hvad det er, vi kan gøre", siger Sebastian Mernild, der er professor i klimaforandringer og adm. direktør for forskningsinstituttet Nansencentret i Bergen, til DR.

Derfor mener han, at mødet i København kan få afgørende betydning for vores kommende klima.

"Der er ingen tvivl om, at der bor rigtig mange mennesker i de her byer, så kan man lande en aftale i byerne, så kan det gøre rigtig meget. Men i sidste ende skal man finde ud af, hvor pengene skal komme fra, men det er et af skridtene til at komme klimaet til hjælp", siger Sebastian Mernild.

Byer har enorm miljø-belastning
Ifølge dr.dk er man også hos den grønne tænketank Concito glad for, at København har fået topmødet til byen.

"Det, at de store ambitiøse klimabyer mødes i København, er et tegn på, at København og de danske byer har lagt sig i selen for at yde en ambitiøs klimaindsats", siger direktør Christian Ibsen.

Læs også: København vinder international klimapris for tredje gang

Han peger især på, at byer har enorm belastning på miljøet, og derfor er det vigtigt, at de står sammen om klimaændringerne.

"Det haster, og byerne er centrale for den grønne omstilling. De står for en meget stor del af den globale udledning. Vi skal derfor have styr på, hvordan vi kan have lave udledninger i byer både på transport, energisystemet og på fødevarer", siger Christian Ibsen til DR.

C40 oplyser ifølge Politiken, at over ti storbyer verden over bød sig til. Efter en indledende runde stod Washington DC, Dubai og København tilbage. Der er endnu ikke fastlagt en dato for topmødet, som også vil indeholde en række kulturelle arrangementer.

 -JMA

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

29.05.2024CSR.dk

Klima-ballade blandt investorer

28.05.2024Schneider Electric

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

27.05.2024Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

Fra resttekstiler til puder og tæpper

24.05.2024Denteks A/S

Sponseret

Kemi- og vandforbruget i tekstilindustrien: Det kan gøres grønnere!

24.05.2024CSR.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024CSR.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

Jobmarked

Se alle

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Event
CFO'ens Agenda 2024

Skab værdi gennem skarp formidling af dine ESG-resultater.

Dato

30.05.2024

Tid

15:00

Sted

PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 3. jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online