Klimaforskere: CO2-udledningen skal reduceres inden 2020 – ellers er det for sent

Vi skal have vendt udviklingen og reduceret CO2-udledningen i løbet af de næste tre år, hvis vi vil gøre os forhåbninger om at overholde klimaaftalen, vurderer klimaeksperter.

CO2-udledningen skal peake, inden vi når 2020. Hvis niveauet derefter stadig er stigende, bliver det svært, hvis ikke umuligt, at komme i mål med 2050-målene fra Paris-aftalen, vurderer klimaforskere. Foto: Nature. .

03.07.2017

CSR.dk

Vi udleder stadig mere CO2, og det skal der laves om på inden 2020, hvis vi vil gøre os forhåbninger om at nå de globale klimaambitioner i Paris-aftalen.  

Det er budskabet i et opråb i det internationale videnskabsmagasin Nature. Bag det står en række af verdens førende klimaforskere med Christina Figueres i spidsen, og dommen lyder altså, at vi har tre år til at redde klimaet.

Læs også: Byggeriet skal med i den grønne omstilling

Christiana Figueres har tidligere været leder af sekretariatet for FN’s klimakonvention, UNFCCC. I dag står hun i spidsen for Mission 2020, hvis formål er at vende CO2-udledningskurven inden 2020. Og det er ikke en umulig opgave, hvis politikerne vil lytte, mener klimaforskeren.

”I forbindelse med at 20 ledere fra verdens største økonomier mødes til G20 i Hamburg, Tyskland, d. 7.-8. juli, opfordrer vi dem til at fremhæve vigtigheden af 2020-klimavendepunktet for udledningen af drivhusgasser. Vi opfordrer dem også til at demonstrere, hvad de selv og andre gør for at imødekomme disse udfordringer. At reducere udledningen globalt er en enorm opgave, men forskning fortæller os, at det er nødvendigt, ønskværdigt og muligt”, skriver klimaforskerne med Christina Figueres i spidsen.

Af tiltag for at vende udviklingen peger forskerne blandt andet på, at politikerne kan vedtage et stop for godkendelse af nye kulkraftværker, og sørge for at få flere elbiler på gaderne.

OECD-rapport: Der er brug for udvikling på tværs
Christina Figueres og hendes kollegaer er ikke de eneste, der mener, at der skal gøres meget mere for den grønne omstilling. I sidste måned udgav OECD en ny rapport, der viser, at den positive udvikling er der – den går bare alt for langsomt. 

Rapporten Green Growth Indicators 2017 rangerer 46 lande efter alt fra CO2-produktivitet og innovation til økonomisk vækst og landets samlede udledning. Resultatet er et overblik over, hvor godt landene klarer sig, når det handler om at balancere økonomisk vækst med de klimamæssige udfordringer og ambitioner.

Danmark, Italien, Estland, Storbritannien og Slovakiet er de lande, der har opnået den største fremgang inden for den grønne vækst siden 2000. Men det betyder ikke, at der ikke er meget, der kunne være bedre. Rapporten viser blandt andet, at ingen af landene præsterer godt på alle parametrene, og at de stadig er afhængige af forurenende, fossile brændstoffer.

Læs også: Danmark er bedst til at udvikle grøn teknologi

”Der er tegn på grøn vækst, men de fleste lande viser stadig kun fremgang på én eller to fronter ud af mange. Der er brug for en langt større indsats på tværs, hvis vi skal beskytte naturen, reducere vores kollektive, miljømæssige aftryk og bryde sammenhængen mellem økonomisk vækst og miljøbelastning”, siger OECD’s miljødirektør, Simon Upton.

Læs mere om rapportens resultater her.

-CHM

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

21.06.2024CSR.dk

Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

21.06.2024CSR.dk

Nestlé vil at politikere fremmer regenerativt landbrug

20.06.2024CSR.dk

Danske forskere opfinder 100 procents nedbrydeligt ’byg-plastik’

20.06.2024CSR.dk

Dansk Erhverv: Biodiversitetsindsatsen skal styrkes hos de danske virksomheder

18.06.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia Rønne er første og eneste virksomhed med Svanemærket på Bornholm

18.06.2024CSR.dk

Rapport: Det globale fødevaresystem belaster klimaet, slider på naturen og er hårdt ved vores sundhed

17.06.2024BSR

Sponseret

1.5°C Targets: The Business Case for a Climate Transition Plan

17.06.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Sådan finder du et klimafællesskab

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
WEBINAR: LÆR AT TALE ESG 27. JUNI

Ønsker du at få styr på “bogstavssuppen”, så du kan forstå og tale med om de nye spilleregler for at drive en bæredygtig forretning? Deltag i vores live webinar for at få styr på hvad der ligger bag både bogstavsforkortelser og nøglebegreber. Så du kan lære at tale ESG.

Dato

27.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)