Klimaforandringer udgør en stigende risiko for nordiske virksomheder

En ny rapport fra forsikringsselskabet AIG peger på, at den globale opvarmning har medført en stigende risiko for brande i både naturen og urbane områder. I Norden er andelen af brandskader mere end fordoblet, og det skal regionens virksomheder være opmærksomme på.

Ifølge en ny rapport fra AIG er man gået fra, at brande i 2016 udgjorde syv procent af det samlede antal af dokumenterede skader på ejendomme, faciliteter og levesteder i Europa, til at antallet i 2017 var steget til 15 procent – altså mere end det dobbelte..

08.02.2019

CSR.dk

Det påvirker også virksomheder i Norden og EU, hvor det ekstreme vejr bl.a. medfører flere brande, der udsætter selskaberne for en stigende risiko. Ifølge en ny rapport fra forsikringsselskabet AIG er man gået fra, at brande i 2016 udgjorde syv procent af det samlede antal af dokumenterede skader på ejendomme, faciliteter og levesteder i Europa, til at andelen i 2017 var steget til 15 procent – altså mere end det dobbelte.

"Vi ser at virksomhederne ikke er forberedt på de klimaændringer, der finder sted", siger Beth Forsberg. Foto: AIG.

“Vi ser en stigning i skader forårsaget af brande i EU som følge af de fortsatte klimaforandringer. Overordnet ser vi, at virksomheder ikke er forberedt på konsekvenserne ved klimaforandringerne og de medfølgende større risici ved klimarelaterede forhold som naturbrande”, siger Beth Forsberg, nordisk chef hos AIG.

Kan medfører miljømæssige tab
Udover at brandene kan gøre stor skader på menneskers liv og ejendomme, så kan de også medføre betydelige miljømæssige tab ved at forringe luftkvaliteteten gennem frigivelse af giftige gasser. Røg fra skovbrande kan påvirke luftkvaliteten i flere tusind kilometers omkreds, og det materiale, der bliver brugt til at slukke dem, kan forurene jordbunden, overfladevandet og påvirke levesteder og dyrearter negativt.

”I Norden er vi begyndt at se en stigende bevidsthed hos de lokale myndigheder vedrørende håndteringen af slukningsvandet efter brande. Ejendomsejere bliver holdt ansvarlige for oprydning af forurening både på og uden for deres grunde. Afhængigt af omfanget kan dette betyde høje omkostninger og mange års overvågning”, siger Beth Forsberg.

Læs også: Klimaguide til megabyer

Rapporten er baseret på data indsamlet fra 104 rapporterede begivenheder i 2017 hos virksomheder i EU med forsikring hos AIG.

- JMA

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle