Klima bliver et centralt kriterie i Realdanias støtte til byggeprojekter

Livscyklusanalyser og certificeringer bliver fremover faste kriterier, når Realdania uddeler støtte til bygge- og anlægsprojekter eller selv agerer bygherre.

Halkær Kro er blandt de første Realdania-støttede projekter, som bliver en del af den filantropiske forenings nye bæredygtighedskriterier. .

01.07.2021

CSR.dk

For Halkær  Kro  i Aalborg skal en kommende ombygning resultere i både et nyt lokalt mad- og kulturhus - og i et mere bæredygtigt byggeri. Halkær Kro er nemlig blandt de første Realdania-støttede projekter, som skal leve op til den filantropiske forenings nye bæredygtighedskriterier. 

"Realdania har gennem en lang årrække haft fokus på bæredygtighed bredt set. Lige som flere andre store offentlige og private bygherrer, mener vi, at tiden er moden til at tænke klimamæssig bæredygtighed ind som en standard, når der bygges - og ikke blot som en mulig tilføjelse. Særligt nu, hvor både de rette værktøjer og certificeringer er til rådighed og af en høj kvalitet. Klimamæssig bæredygtighed bliver dermed et grundfundament i vores støtte til byggeprojekter på linje med kriterier som kvalitet og nytænkning," siger filantropidirektør i Realdania, Nina Kovsted Helk.

Læs også: Ny standard kan sætte skub i bæredygtigt og cirkulært byggeri

Det betyder, at bæredygtighedsanalyser og -certificeringer fremover vil være standardkriterier, når bygge- og anlægsprojekter modtager støtte fra Realdania, og når foreningen selv opfører byggerier i regi af Realdania By & Byg. For Halkær Kro betyder det helt konkret, at ombygningen skal leve op til kravene i den frivillige bæredygtighedsklasse.

Kriterier bliver en del af et bredt bæredygtigheds-fokus
De nye kriterier er en del af Realdanias brede og mangeårige bæredygtighedsindsats og en del af foreningens fokus på både økonomisk, social, kulturel og klimamæssig bæredygtighed.

Ifølge Nina Kovsted Helk bygger de nye kriterier ovenpå en allerede stor portefølje af indsatser og projekter i Realdania, som skal øge den klimamæssige bæredygtighed ved at sænke klimaaftrykket i byggeriet:

"Det har altid været vores ambition at indtænke bæredygtighed bredt forstået i de bygninger, vi bidrager med at opføre, og i det liv, der leves imellem dem. De seneste år har vi skruet op for dette og især det klimamæssige fokus og for indsatser, der kan nedbringe klimaaftrykket i byggebranchen. Vi har bl.a. støttet kommuner og almene boligorganisationer, så de kan have større fokus på grønne løsninger i en lang række byggeprojekter. Vi har støttet viden og forskning, der kan styrke cirkulært byggeri. Og vi har opført forsøgsbyggerier i Realdania By & Byg med fokus på både klimaaftryk og indeklima. Bare for at nævne et par eksempler."

Realdania vil skubbe på udviklingen
De nye bæredygtighedskriterier vil variere alt efter projektets størrelse, økonomi og Realdanias rolle. Det kan f.eks. være krav om, at der i forbindelse med byggeprojektet gennemføres en livscyklusanalyse, eller at byggeriet opnår en DGNB-certificering. På den måde håber Nina Kovsted Helk, at Realdania kan agere katalysator og være med til at skubbe på brugen og videreudviklingen af de tilgængelige bæredygtighedsværktøjer og -certificeringer.

"Realdanias rolle og berøringsflader i byggebranchen er ikke ubetydelige. Både når vi selv agerer bygherrer, og når vi sammen med andre aktører arbejder for at udvikle det byggede miljø. Ved at gøre klimamæssig bæredygtighed til et kernekriterium i vores støtte fremover, håber vi at kunne inspirere både egne ansøgere, men også øvrige aktører i branchen til at prioritere klimamæssig bæredygtighed og i højere grad se det som en 'skal-opgave' i stedet for en 'kan-opgave'," siger Nina Kovsted Helk.  

Læs også: Bæredygtige landbrug danner grundlag for 40 nye grønne anbefalinger

Hun understreger, at Realdanias nye bæredygtighedskriterier selvfølgelig vil være rimelige og proportionelle i forhold til det enkelte projekt. Netop derfor er kriterierne mere ambitiøse for større byggerier og i projekter, hvor Realdania har en betydelig støtteandel.

- MTN

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

22.04.2024CSR.dk

Internationale forskere: Reducér plastikforbrug før genanvendelse

24.04.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Hvorfor håndlavede produkter?

24.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

23.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Investér i et bæredygtigt arbejdsmiljø

22.04.2024CSR.dk

Carlsberg Group og WWF Verdensnaturfonden vil sammen beskytte vådområder i Kina og Laos

22.04.2024Vestforbrænding

Sponseret

Nyt projekt: bedre sortering af affaldet i etageboliger

17.04.2024HORTEN ADVOKATPARTNERSELSKAB

Sponseret

Stor interesse for opførelse af bæredygtige anlæg på fast ejendom

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus