Klappir og BravoEarth forener kræfter for at udvikle Klappir IRO - platformløsningen til ESRS

Klappir og BravoEarth har arbejdet hårdt i de seneste måneder for at kortlægge de nye EU-krav til bæredygtighedsrapportering (CSRD) og tilpasse deres løsninger til disse. Med Klappir IRO, en ny modul til Klappirs Sustainability platform, vil brugerne være bedre i stand til at håndtere dobbel væsentlighedsanalyse, politikker, processer og planlægning i overensstemmelse med nye lovgivningskrav.

Sigrun Jonsdottir, Sigrun Jonsdottir, CPO & Medstifter, Klappir og Vilborg Einarsdóttir, Grundlægger og CEO af BravoEarth. Foto: SS

Klappir IRO

For nylig har BravoEarth i samarbejde med Klappir tilpasset sit IRO-værktøj til Den Europæiske Unions nye Europæiske Standarder for Bæredygtighedsrapportering (ESRS). IRO-værktøjet markedsføres under navnet Klappir IRO, hvilket står for impact (påvirkning), risk (risiko) og opportunity (mulighed). Samarbejdet gør det muligt for Klappir at tilbyde en endnu mere omfattende løsning, der gør det lettere for virksomheder at arbejde med nye lov- og reguleringskrav til mere detaljeret bæredygtighedsrapportering.

I de kommende år vil omkring 50.000 europæiske virksomheder være forpligtede til at indsende bæredygtighedsrapporter i overensstemmelse med det nye EU-direktiv om virksomheders bæredygtighedsrapportering.

Klappir IRO vil lette virksomhedernes møde med de forskelligartede krav i direktivet, både i form af narrativer og numerisk data koblet til miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter, og i form af væsentlighedsanalyse, målsætninger og planlægning, som virksomhederne er forpligtede til at offentliggøre i deres bæredygtighedsrapporter

Sigrun Jonsdottir, CPO & Medstifter, Klappir

Den nye EU-direktiv om virksomheders bæredygtighedsrapportering er en del af den Europæiske Green Deal, og er et vigtigt skridt mod kontinentets mål om reduktion af drivhusgasemissioner. For at opnå disse mål skal virksomheder opfordres til mere bæredygtige praksisser og måle deres præstation på en standardiseret måde. Klappir og BravoEarth ser store muligheder i at assistere europæiske virksomheder med at opnå deres bæredygtighedsmål.

Platformen vejleder virksomheder i arbejdet med dobbel væsentlighedsanalyse, politikker og rapportering på alle ESRS datapunkter. Udover det er platformen et styringsværktøj for at planlægge en god proces, uddelegere opgaver i virksomheden, samt følge udviklingen af målsætninger. 

Vi er beærede over at indgå partnerskab med Klappir, en leder inden for bæredygtighedsfeltet. Dette samarbejde er et naturligt samarbejde for os, da vi deler et fælles mål om at fremme miljøansvar. Sammen stræber vi efter at støtte islandske og europæiske virksomheder, mens de arbejder mod deres bæredygtighedsmål og tilpasser sig til nye regler. Det handler om at tilbyde praktiske løsninger og ekspertise, der gør en reel forskel.

Vilborg Einarsdóttir, Grundlægger og CEO af BravoEarth.

27.03.2024Klappir Nordic ApS

Sponseret

Klappir og BravoEarth forener kræfter for at udvikle Klappir IRO - platformløsningen til ESRS

05.09.2023Klappir Nordic ApS

Sponseret

Valg af Data Metoder til Klimaregnskab: Spend-baseret vs. Activity-baseret data

04.09.2023Klappir Nordic ApS

Sponseret

Et årti med erfaring: Forenkling af ESG Datamanagement med Klappir Sustainability Platform

15.06.2023Klappir Nordic ApS

Sponseret

Hvordan ændrer vi “kedelig” compliance til nye komparative fordele?