Silentias grønne mission: At drive bæredygtig forandring i hospitalssektoren

Siden 1990 har Silentia været førende inden for patient-privatliv og udviklet innovative løsninger, der reducerer spild og energiforbrug og bidrager til et renere miljø. I dag er Silentia betroet af hospitaler i Danmark og i over 50 lande, og leverer stolt produkter, der bevisligt holder.

Foto: Silentia

Silentias fokus på bæredygtighed

Silentia har udviklet deres foldbare hygiejneskærme med holdbarhed i tankerne. Tekstilgardiner bruges almindeligvis til at adskille senge og patienter på hospitaler, på lægekontorer og i kliniske miljøer. Tekstiler samler bakterier, hvilket kræver, at de vaskes regelmæssigt for at opretholde et hygiejnisk miljø. Som følge heraf reduceres deres holdbarhed, og de har også en betydelig miljøpåvirkning fra brug af vand og vaskemiddel.

Silentias holdbare skærme kan rengøres med desinfektionsmiddel på stedet, hvilket fører til en længere brugsperiode og reduceret spild. Silentia stræber ikke kun efter at skaffe miljøvenlige materialer, men det hygiejniske design gør også produktet til et mere bæredygtigt valg i brugsfasen. Silentia fandt ud af, at selvom deres bæredygtighedsfokus var stærkt, var det stadig en udfordring at kvantificere deres indsats og handlinger.

Foto: Silentia

Hvorfor Klappir?

Indgangen til Klappirs bæredygtighedsplatform har givet Silentia de nødvendige værktøjer til at styrke deres bæredygtighedsinitiativer og måle deres effekt med præcision. Klappirs ESG-rapportering har udviklet Silentia i deres bæredygtighedsrejse ved at sikre bedre information og data gennem hele deres drift. Ved at udnytte Klappir får Silentia indsigt i el-, varme-, vand- og brændstofforbrug, som bruges til løbende at evaluere processer og træffe datadrevne beslutninger, hvilket sætter en ny standard for bæredygtig praksis. Desuden tjener gennemsigtigheden af deres ESG-data til at sikre offentlige udbud og fremhæve fordelene ved deres Sverige-baserede produktion og nordiske forsyningskæde.

Silentia har med Klappirs hjælp kortlagt deres Scope 1 og 2 emissioner og arbejder aktivt på Scope 3. Kvantificeringen gennem gode data giver Silentia mulighed for at fortsætte det strategiske arbejde med at reducere CO2-aftrykket. Når de installerer mere effektive maskiner, skifter pærer til LED eller implementerer andre tiltag, kan virkningen analyseres i Klappirs analyse- og KPI-værktøj, hvilket sikrer, at Slientia træffer de rigtige valg.

Silentias fabrik kører på 100 % vedvarende energi fra Falkenberg Energi, og opnår certificeringen "godt miljøvalg" fra Naturfredningsforeningen i Sverige. Den vedvarende energi kan spores og beregnes med en tilsvarende emissionsfaktor for grøn el, hvorfor Silentia også har et mere præcist regnskab sammenlignet med at bruge generiske faktorer.

"Klappir har ikke kun ydet enestående kundeservice, men også en platform, der er meget godt integreret i vores drift. Dens brugervenlige grænseflade giver os mulighed for at navigere uafhængigt, men alligevel sikrer Klappirs kontinuerlige udvikling, at vi altid er udstyret med de nyeste værktøjer og indsigter om vores data og ydeevne. Desuden understreger dens tilpasning til EU-lovgivning og -forskrifter dens pålidelighed som partner i vores bæredygtighedsrejse."

Jonas Fribo-Søndergaard, Sustainability Specialist hos Silentia Global

23.05.2024Klappir Nordic ApS

Sponseret

Silentias grønne mission: At drive bæredygtig forandring i hospitalssektoren

03.05.2024Klappir Nordic ApS

Sponseret

Klappir fuldfører ISAE 3000 type 2 Reasonable Assurance for deres ESG compliance platform

27.03.2024Klappir Nordic ApS

Sponseret

Klappir og BravoEarth forener kræfter for at udvikle Klappir IRO - platformløsningen til ESRS

05.09.2023Klappir Nordic ApS

Sponseret

Valg af Data Metoder til Klimaregnskab: Spend-baseret vs. Activity-baseret data

04.09.2023Klappir Nordic ApS

Sponseret

Et årti med erfaring: Forenkling af ESG Datamanagement med Klappir Sustainability Platform

15.06.2023Klappir Nordic ApS

Sponseret

Hvordan ændrer vi “kedelig” compliance til nye komparative fordele?