Kan vi redde 750 tons tekstilaffald?

Challenge: Hvert år sender Region Hovedstaden og Københavns kommune store mængder tekstilaffald på forbrændingen. I fremtiden skal tekstilerne genbruges og genanvendes i langt højere grad end i dag. Derfor leder de to partnere nu efter ideer til hvordan.

06.09.2019

Sponseret

Gate21

Region Hovedstaden og Københavns Kommune er ved at kortlægge vejen til et cirkulært samfund. Det indebærer, at vi ændrer måden, vi håndterer vores tekstiler på.

Arbejdstøj, kitler og T-shirts er nogle af de tekstiler, som både Region Hovedstaden og Københavns Kommune indkøber store mængder af. 750 tons af disse tekstiler bliver årligt sendt på forbrændingen, men tekstil har en værdi – også selvom det er hullet, har pletter eller lugter.

Derfor har de to partnere sammen med Erhvervsstyrelsen, udviklet Den cirkulære tekstil-challenge, hvor de søger nye ideer til, hvordan de øger genbrug og genanvendelse af deres tekstiler og forlænger levetiden, 

Cirkulære ideer søges

Den cirkulære tekstil-challenge består af to spor. I det ene spor søges der løsninger, som kan øge tekstilernes holdbarhed og sikre dem et længere liv. Den gode ide kan både være et nyt design af cirkulært tekstil eller nye måder at tænke brug og vedligeholdelse på.

I det andet spor søges der bud på, hvordan vi kan øge genbrug og genanvendelse, så tekstilerne ikke ender på forbrændingen. Når tekstilerne ikke længere kan bruges eller genbruges, så kan de genanvendes – men hvordan og til hvad? I dette spor kunne en ide være et nyt cirkulært produkt eller en forretningsmodel, som bruger genanvendte tekstiler.

Fra den 2. september til den 4. oktober 2019, har innovatører mulighed for at indsende gode ideer. De udvalgte finalister får den 28. oktober mulighed for at pitche deres ide for centrale beslutningstagere og eksperter på området og måske gøre deres gode ideer til en cirkulær forretning.

Deltagere i Den cirkulære tekstil-challenge er desuden med i konkurrencen om 2 x 25.000 kroner.

Læs mere om Den cirkulære tekstil-challenge, og hvordan du deltager her.

25.03.2020Gate21

Sponseret

Masterclass om digitalisering af fjernvarmen

24.03.2020Gate21

Sponseret

Nyt Advisory Board skal bringe danske kommuner og regioner tættere på en cirkulær økonomi

04.03.2020Gate21

Sponseret

Nyt projekt skal hjælpe energirigtig adfærd på vej

27.02.2020Gate21

Sponseret

CITYLOOPS

20.02.2020Gate21

Sponseret

Bedre brug af databaseret energiledelse skal sikre energibesparelser

06.02.2020Gate21

Sponseret

95 mio. kr. skal løfte den cirkulære omstilling i danske virksomheder