København som CO2-neutral by i 2025

Hovedstadens syv borgmestre er blevet enige om et ambitiøst mål: København vil være verdens første CO2-neutrale hovedstad. Ifølge klimaplanen skal 75 procent af CO2-reduktionen hentes i energiforsyningen.

Ritt Bjerregaard mener, at de fleste investeringer til realisering af den ambitiøse plan vil komme retur i form af energibesparelser..

19.03.2009

CSR.dk

Københavns Kommune har netop på det meget klimavenlige Hotel Crown Plaza i Ørestaden præsenteret sin klimaplan bestående af 50 konkrete initiativer og med to vigtige årstal; 2015 og 2025. Inden 2015 er det Københavs målsætning at reducere sin CO2-udledning med 20 % i forhold til tallet i 2005. Det svarer til en reduktion fra ca. 2.500.000 tons til ca. 2.000.000 tons CO2. Målsætningen skal nås gennem de 50 konkrete initiativer. Det næste skelsættende årstal er 2025. Her skal København være CO2-neutral. Københavns Kommune skriver: "København er CO2-neutral når Københavns nettoudledning af CO2 er nul. Det vil sige, når København har reduceret sin CO2-udledning til minimum - og modsvaret den resterende mængde CO2 med initiativer uden for byen (fx via vindmøller). Denne vision skal nås ved at iværksætte endnu flere tiltag end dem, klimaplanen præsenterer. Fx. opsætte endnu flere vindmøller, gøre endnu mere for at begrænse udledning fra biler og busser, eller at endnu flere københavnere sparer på energien.

Alle må bidrage
Samtlige borgere, virksomheder og institutioner i Københavns Kommune skal inddrages, hvis den ambitiøse vision skal realiseres. Visionen inddrager næsten alle tænkelige aspekter af københavnerliv: Energiforsyning, nye vindmølleparker, banebrydende satsninger på grøn transport, energirenovering af bygninger, oprettelse af et klimavidencenter med fokus på massiv oplysning af børn og unge samt yderligere fokus på klimatilpasninger, så storbyen kan modstå fremtidens forventede stigende nedbør og havniveau.
Overborgmester Ritt Bjerregaard siger, at det ikke er hensigten, at realiseringen af den ambitiøse klimaplan skal koste borgerne ekstra over skattebilletten. De fleste investeringer skal således komme retur som energibesparelser.
De syv borgmestre og deres embedsmænd erkender, at der venter en større bureaukratisk og politisk proces i de kommende måneder. Til sommer kommer planen således i offentlig høring, hvorefter den i en eller anden form ventes vedtaget i Borgerrepræsentationen inden FN-klimakonferencen i Bella Center i december. Borgmestrene indrømmer samstemmende, at kommunen ikke kan løfte den nærmest kolossale opgave alene. Der kræves derfor massiv opbakning fra bl.a. erhvervsliv, Folketinget og borgere for at realisere visionen.

Klimaminister bakker op om planen
Københavns Kommune er ligeledes klar over, at et af de mange springende punkter, er om der skal iværksættes yderligere tiltag for at begrænse bilismen i byen, f.eks. i form af nedlæggelse af endnu flere parkeringspladser.
Klimaminister Connie Hedegaard (K) giver imidlertid sin uforbeholdne opbakning til planen og siger: "At København er i stand til at fremlægge en samlet og realistisk plan for, hvordan kommunen kan være CO2-neutral i 2025, er et forbillede for hovedstæder over hele verden. Jeg kan kun håbe, at også andre kommuner lader sig inspirere af Københavns eksempel."
Ifølge klimaplanen skal 75 procent af CO2-reduktionen hentes i energiforsyningen. Det skal ske ved at omstille store dele af fjernvarmeproduktionen fra kul til biomasse samt ved en seksdobling af varmetilførslen fra hovedstadens undergrund.

Læs mere på www.kk.dk/klima

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

12.06.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

Sådan arbejder du strategisk med dit klimaregnskab

12.06.2024Dansk Retursystem

Sponseret

NTO skal levere automatiseret optælleanlæg til ny pantfabrik

12.06.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

12.06.2024CSR.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

11.06.2024CSR.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

14.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København