København klar med ambitiøs klimaplan

En ny detaljeret klimaplan fra Københavns Kommune fremhæver vigtigheden af borgerinddragelse, hvis målet om at blive CO2-neutral hovedstad i 2025 skal blive opfyldt.

24.05.2012

Oliver William Gunner, CSR.dk

Københavns Kommunes ambitionen om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025 har nu fået tilføjet et nyt kapitel i form af en ny detaljeret klimaplan. I klimaplanen, som netop er blevet offentliggjort, er budskabet klart: København bliver ikke CO2-neutral uden massive investeringer, der involverer både det private erhvervsliv og københavnerne.

Læs også: Frederiksbergs el-kurve knækker den forkerte vej 

Borgerinddragelse som drivkraft
Klimaplanen peger på en række områder, hvor københavnernes liv skal ændre sig i de kommende år, før ambitionen om en CO2-neutral hovedstad kan blive en realitet. Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal udtaler i en pressemeddelelse:

”En CO2-neutral hovedstad bliver kun en realitet med opbakning og engagement fra københavnerne. Vi skal vælge cyklen frem for bilen, sortere og genanvende mere af vores affald og investere i energirenoveringer af vores boliger. Belønningen vil vise sig i form af en række miljøfordele som ren luft, mindre støj og større livskvalitet,” vurderer hun.

Kommunale investeringer for milliarder
At gennemføre KBH 2025 Klimaplanen kræver kommunale investeringer for omkring 2,7 milliarder kroner frem mod 2025, oplyser Københavns Kommune. Hertil kommer nye private investeringer for 20-25 milliarder kroner med en beskæftigelseseffekt på omkring 35.000 årsværk i perioden frem til 2025. Udover at bidrage til et bedre miljø og klima vil der også være økonomiske gevinster ved investeringerne: Københavnerne kan nemlig se frem til at spare 350 kr. på el- og varmeregningen hver måned, når klimaplanen er gennemført, vurderer hovedstadskommunen.

Læs også: Grønne kommuner siger nej tak til reklamer

I sidste uge fremlagde Københavns Kommune en række tal, der viste, at kommunen i 2011 nåede delmålet om at reducere byens udledning af drivhusgasser med 20 procent i forhold til udslippet i 2005 – et delmål, der efter planen først skulle være opfyldt i 2015. Derfor har der været spænding om den nye detaljerede klimaplan, som altså nu er blevet fremlagt.

Klimaplanen bliver behandlet i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg den 4. juni, Kultur- og Fritidsudvalget den 19. juni, Økonomiudvalget 14. august og Borgerrepræsentationen 23. august.

Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

05.12.2024Lübech Living ApS

Sponseret

En julestjerne med historie – 2nd generation

04.12.2024CSR.dk

Klimaforandringer skubber boligejere mod klimasikring

03.12.2024Dansk Industri

Sponseret

Regenerativ turisme: Kan arkitektur hjælpe os gentænke måden, vi rejser på?

02.12.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Agil planlægning sparer 470 ton CO2e

02.12.2024Plastic Change

Sponseret

Problematisk type af plastik bør forbydes

29.11.2024Plastic Change

Sponseret

Verdens lande misser nødvendigt opgør med plastikforurening under FN-møde

29.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Klimaspådom: Bæredygtig it-anvendelse vil overhale fokus på madspild og plastik

28.11.2024VIA University College

Sponseret

Forskning skal sænke tøjforbruget

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

access2innovation
Morgenmøde
Vitual A2i Talk: Visions for improved trade relations with Africa

Boosting trade relations between Denmark and the African continent with a focus on value chains and sustainable transition.

Dato

06.12.2024

Tid

09:30

Sted

Virtualt