JOOLL får flere til at pendle på cykel: 3.000 danske virksomheder leaser nu medarbejdercykler

Den danske startup JOOLL har på fem år formået at få hele 3.000 virksomheder i Danmark til at lease cykler til deres medarbejdere. Det står i skarp kontrast til nedgangen blandt de danske cykelhandlere, hvor importen af cykler i 2023 faldt med næsten 40 procent.

Foto: JOOLL

04.06.2024

CSR.dk

Antallet af danskere, som dagligt springer på cyklen, er i ifølge Cyklistforbundet 20 procent lavere end for ti år siden. Det til trods har iværksætterne Anders Torp og Anders Westergaard igennem fem år hvert år mere end fordoblet antallet af kunder og bestillinger i deres virksomhed JOOLL, der tilbyder medarbejdercykler til virksomheder for en fast månedlig
leasingydelse.

JOOLL opstod i 2019, fordi de to iværksættere så en mulighed for at tilbyde et grønnere og sundere alternativ til firmabilen. Den mulighed benytter nu 3.000 virksomheder sig af i Danmark, hvor kunderne tæller store virksomheder som Pension Danmark og DFDS. JOOLL-konceptet, der gør det muligt for arbejdsgivere at tilbyde deres medarbejdere en cykel til pendling, har vist sig at være en effektiv måde at få danskerne tilbage i sadlen i en tid, hvor salgstallene i cykelbranchen ellers er i frit fald. Ifølge Bike Europe viser tal fra Danske Cykelhandlere, at importen af cykler i 2023 faldt med næsten 40 procent.

"Vi har kontinuerlig vækst. Det skyldes uden tvivl, at en JOOLL ikke på samme måde gør et
indhug i privatøkonomien, fordi den er leaset af arbejdspladserne som et beskattet gode på
linje med firmabil eller fri telefon. Samtidig mærker vi, at ESG højaktuelt for virksomhederne,
der samarbejder med os som en del af deres klimatiltag," siger medstifter Anders Westergaard.

Samtidig oplever virksomheden i år, at over 80 procent af kunderne leaser nye cykler, når kontraktperioden udløber. Dermed formår JOOLL ikke bare at få folk op på cyklen – tendensen er også, at de bliver ved med at bruge den.

"Vi kan se på gentegningerne, at vi også holder folk kørende efter tre år, og det er vi glade for ud fra vores vision om grønnere transport og CO2-besparelser i samfundet. Hovedparten af de cykler, medarbejderne vælger, er elcykler, og de får service og forsikring med i pakken, og på den måde bliver pendling på cykel et behageligt tilvalg og ikke et hårdt alternativ," forklarer
medstifter Anders Torp.

Overskuddet geninvesteret i vækst

JOOLL ekspanderede i 2023 til Sverige og Tyskland. Næste store mål i rejsen for de to iværksættere er nu at bevise, at JOOLL kan begå sig internationalt. Derfor er overskuddet fra de første år geninvesteret i virksomheden. Især på det tyske marked ser JOOLL store muligheder for vækst, og her har virksomheden investeret stort i etableringen syd for grænsen. Dog ikke i en fysisk tilstedeværelse, men i tyske medarbejdere, der arbejder fra hovedkontoret i København, samt i webplatform og markedsføring. Service og reparationer bliver som i Danmark varetaget af lokale cykelhandlere og mobile cykelværksteder.

"Det er et halvt år siden, at vi gik ind i Tyskland, og status er, at vi lige nu i snit får to nye tyske virksomheder med om dagen. Det er markant bedre, end da vi startede i Danmark. Vi ser store muligheder på det tyske marked, fordi vi er platformbaserede. De etablerede spillere i Tyskland er ikke på samme måde online, og deres løsninger påfører virksomhederne en masse papirarbejde og gentagen administration," fortæller Anders Torp.

JOOLL har derfor også investeret en del af overskuddet i videreudvikling af it-infrastruktur og systemer, der understøtter den digitale kunderejse. Hos JOOLL foregår alt lige fra virksomhedernes indgåelse af samarbejde til medarbejdernes valg af cykler og booking af service nemlig online.

"Som koncept er JOOLL mere en tech-virksomhed end en cykelforretning. Det giver os nogle store skaleringsmuligheder internationalt, fordi vi relativt nemt kan etablere os i flere lande, forklarer Anders Westergaard, der forventer, at virksomheden i 2024 ligesom de foregående år vil opleve minimum 100 procent vækst og derfor også vil skulle ansætte flere medarbejdere på
kontoret i Nordhavn."

Iværksætterne oplyser, at JOOLL aldrig har modtaget investeringer fra eksterne investorer, men er bygget op på baggrund af organisk vækst og er 100 procent danskejet.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

21.06.2024CSR.dk

Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

21.06.2024CSR.dk

Nestlé vil at politikere fremmer regenerativt landbrug

20.06.2024CSR.dk

Danske forskere opfinder 100 procents nedbrydeligt ’byg-plastik’

20.06.2024CSR.dk

Dansk Erhverv: Biodiversitetsindsatsen skal styrkes hos de danske virksomheder

18.06.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia Rønne er første og eneste virksomhed med Svanemærket på Bornholm

18.06.2024CSR.dk

Rapport: Det globale fødevaresystem belaster klimaet, slider på naturen og er hårdt ved vores sundhed

17.06.2024BSR

Sponseret

1.5°C Targets: The Business Case for a Climate Transition Plan

17.06.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Sådan finder du et klimafællesskab

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
WEBINAR: LÆR AT TALE ESG 27. JUNI

Ønsker du at få styr på “bogstavssuppen”, så du kan forstå og tale med om de nye spilleregler for at drive en bæredygtig forretning? Deltag i vores live webinar for at få styr på hvad der ligger bag både bogstavsforkortelser og nøglebegreber. Så du kan lære at tale ESG.

Dato

27.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)