JD.com sender brintbiler og solscootere på gaden i Shanghai

50 lastbiler på brændselsceller og 50 soldrevne trehjulede scootere er blevet sat i drift i Shanghai hhv. Beijing af onlinemarkedspladsen JD.com, der vil gøre den berømte ’last mile’ CO2-fri.

De 50 soldrevne leveringsscootere rullede ud i Beijings gader i starten af juni. Foto: JD.com.

09.07.2018

CSR.dk

Bæredygtighed er blevet et vigtigt parameter i bydistribution, hvor elektriske lastbiler og cykler vinder frem flere steder i verden. Det vil man ikke stå tilbage for i Kina, hvor en af landets største aktører på onlinemarkedet, JD.com, på det seneste har sat flere grønne tiltag i søen.

Læs også: UPS på vej med 50 ellastbiler

Eller rettere på gaden, for det er helt konkret dér, JD har gjort sig bemærket for nylig. I starten af juni blev 50 soldrevne leveringskøretøjer således sendt ud i trafikken i hovedstaden Beijing. Der er her tale om trehjulede scootere – tricycles – med solpaneler på taget af den kasse, der udgør lastrummet.

Med et forbedret batteri kan en sådan trehjuler nu klare 45 km på en opladning, 50 procent mere end tidligere modeller, hvilket selvsagt giver mulighed for flere leverancer ad gangen.

Senest er JD så fulgt op med 50 egentlige lastbiler, der er blevet sat i drift i Shanghai. De får deres motorkraft fra brændselsceller med brint som fremdriftsmiddel. En opfyldning tager kun tre minutter og tillader op til 300 kilometers kørsel med 3,5 ton gods. Og den eneste ’udstødning’ er rent vand.

De to udrulninger slutter sig til JD’s eksisterende flåder af køretøjer drevet med vedvarende energi i kinesiske storbyer, der også tæller Chengdu. Derudover har selskabet et incitamentssystem, der opfordrer tredjepartslogistikpartnerne til at udskifte hundredtusindvis af køretøjer til versioner, der kan køre på vedvarende kilder.

"Styrken ved JD’s bæredygtige initiativer viser, at en grøn tilgang til logistik er gavnligt for miljøet, og meget mere. Ved at investere i disse teknologier og tilskynde vores partnere til at gøre det samme, håber vi at fremme grøn logistik på tværs af brancher", siger leveringschef for JD Logistics, Hui Wang.

"Disse første skridt ind i verden af vedvarende energi er begyndelsen på, hvad der skal blive til en gennemgribende revision af den måde, hvorpå vi leverer varer til vores kunder over hele landet på daglig basis. Det er en meget spændende tid", tilføjer han.

Bæredygtig indpakning og bionedbrydelig plast
Udover på transportfronten har JD også en stribe andre projekter i gang, der skal reducere koncernens miljømæssige fodaftryk på tværs af hele forsyningskæden. Det indebærer bl.a. brug af bæredygtig indpakning i distributionscentrene gennem partnerskaber med brands som Lego, Nestle og Unilever.

Sammenlagt vil man reducere antallet af kasser, der bliver brugt i forsyningskæden, med 10 mia. i 2020, ligesom 80 procent af materialerne skal være genanvendelige, mindst 50 procent af plastindpakningen skal være bionedbrydelig, og 100 procent af selve logistikpakningen skal være genbrugelig.

Læs også: Bring går over til CO2-fri levering

Endelig har man også installeret solpaneler på taget af sit Asia No.1-center i Shanghai, et tiltag man forventer at kopiere til sine øvrige distributionscentre rundt om i landet. I 2030 forventer JD således, at man vil drive ’verdens største soldrevne infrastruktursystem’, med et areal på 200 mio. m2.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

08.07.2024BSR

Sponseret

Climate Scenario Analysis: It’s about More than CSRD Compliance

08.07.2024CSR.dk

Logistikgiganter vil hæve temperaturen på køletransport

05.07.2024Troldtekt A/S

Sponseret

Renovering og transformation kan vise vejen til et lavere klimaaftryk i byggeriet

04.07.2024BSR

Sponseret

Scaling Investment in Carbon Credits with Integrity

Jobmarked

Se alle

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Hofor

Biomass Sustainability Officer til HOFOR – hovedkontoret i Ørestad

Vil du være med til at sikre bæredygtigt biomasse til København?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.07.2024

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)